fbpx

5 stvari, ki jih ženska mora imeti v torbici, a pogosto pozabi nanje

Lepota

Velike torbice so še vedno v trendu in verjetno še dolgo ne bodo šle iz mode. A ne samo zato, ker izgledajo dobro in se podajo k marsikateremu kosu oblačil, a tudi zato, ker roko na srce, ženske potrebujemo številne stvari, ki morajo biti takoj na dosegu roke.

Med njimi je zagotovo tudi vazelin in šminka, ki ju običajno redko pozabimo, a ko se odpravimo na pot ali od doma, bi s seboj morali vzeti tudi nekaj drugih stvari, na katere večkrat pozabimo.

Med stvarmi, ki jih ne smemo pozabiti, ko se odpravimo od doma, še posebej, če gremo na izlet, vikend oddih s prijateljicami, dopust, službeno potovanje ali kam drugam, so vsekakor naslednje stvari:

1. Steklenička vode za boljšo hidracijo in lepšo kožo

Če želite še dolgo ohraniti mladostno kožo in sijoč videz, je pomembno, da ves čas redno pijete vodo. Voda je ključnega pomena za hidracijo našega telesa in kože ter omogoča, da je naš koža sijoča in napeta.

Če redno pijemo vodo, lahko na ta način izgubimo tudi kakšen odvečen kilogram, saj pitje vode podaljšuje občutek sitosti, pospešuje presnovo in pomaga pri izločanju toksinov iz telesa. Redno pitje vode preprečuje tudi dehidracijo, zaradi česar se izboljša naše splošno počutje, pridobimo pa tudi več energije.

Tako s seboj ves čas nosite stekleničko vode, da bo voda nenehno na dosegu roke.


Na šminko redko pozabimo, a ne pozabite še na nekatere druge pomembne stvari, ki jih mora ženska imeti v torbici.

2. Sončna krema, da preprečimo nastanek gubic

Sončna svetloba je tista, ki najhitreje povzroči nastanek gubic. Prav zato je izjemno pomembno, da delujemo preventivno in skrbimo za kožo, še preden gubice nastanejo. A najpogosteje se s kremo z UV-zaščito namažemo šele na morju, ko ležimo na plaži, a takrat v resnici prejmemo le 30 odstotkov vseh sončnih žarkov, opozarjajo dermatologi.

Preostale sončne žarke prejmemo med vikendi ob povsem običajnih aktivnostih, kot so posedanje na kavi, sprehod po mestu, sprehod v naravi, športne aktivnosti na prostem. Tako je pomembno, da imamo sončno kremo ves čas pri roki, da zaščitimo kožo, ko opazimo, da nas pri pitju kave na soncu pričnejo prekomerno greti sončni žarki. 

3. Sončna očala, ki varujejo oči in kožo pred staranjem

Podobno je s sončnimi očali, ki nas prav tako varujejo pred UV-žarki, zato jih je dobro imeti ves čas na dosegu roke. Ko izbiramo sončna očala, izberimo velike okvirje, da pokrijejo večje področje okoli oči. Ne samo, da so takšna očala še vedno modna, odlična so tudi za to, da pokrijejo večje področje okoli oči, kjer se gubice začnejo najprej pojavljati. To so tiste gubice, ki jim rečemo tudi ‘račje tačke’ okoli oči. Prepričajmo se, da so sončna očala kakovostna in da nudijo primerno UV-zaščito.


Na daljših poteh se pogosteje spopademo z glivično okužbo nožnice, saj pride do sprememb okolja, neustrezne prehrane, povečanega stresa in lahko tudi pogostejših ali tveganih spolnih odnosov. Takrat potrebujemo takojšnjo pomoč, ki jo nudi izdelek za zdravljenje vaginalnih glivičnih obolenj Lomexin®.

 4. Takojšnja pomoč ob glivičnih okužbah

Še posebej, če se odpravimo na službeno pot, potovanje s prijateljicami ali dopust, je dobro, da s seboj vzamemo izdelek za zdravljenje vaginalnih glivičnih okužb Lomexin®, saj so simptomi glivičnih okužb, kot so srbečica, rdečica in pekoča bolečina zunanjega spolovila ter značilen izcedek iz nožnice (bel, gost in grudast, brez vonja) tako neprijetni, da navadno potrebujemo takojšnjo pomoč.

Pri tem nam lahko pomaga novo zdravilo na slovenskem trgu, imenovano Lomexin®, ki je namenjeno zdravljenju vaginalnih glivičnih okužb. Uporablja se za zdravljenje najpogostejšega vnetja nožnice, imenovanega vaginalna kandidoza.

Prav na daljših poteh se namreč lahko hitreje spopademo z glivično okužbo nožnice, saj pride do spremembe okolja, neustrezne prehrane, povečanega stresa, lahko tudi do pogostejših ali tveganih spolnih odnosov. Takrat se lahko pojavi tako imenovana vaginalna kandidoza, ki jo povzroča vrsta glivice Candida albicans, ki se prekomerno razraste.

Takrat je zdravilo Lomexin® nepogrešljivo, saj prinaša takojšnje izboljšanje simptomov in deluje na način, da prepreči glivici Candidi albicans pričvrstitev na vaginalno sluznico, kar je neobhodno potrebno za razvoj povzročitelja. 

Zdravilo je tudi izjemno primerno za tiste, ki se jim glivične okužbe nožnice ponavljajo in se z njimi soočajo že dlje časa. Ker ima zdravilo Lomexin® širok spekter delovanja in drugačno učinkovino, fentikonazol, se bolezen ponovi manjkrat kot ob uporabi drugih podobnih zdravil, ki spadajo v isto skupino.

Deluje tudi protibakterijsko na grampozitivne bakterije in protiparazitsko na Trichomonas vaginalis. Na voljo je v obliki mehkih vaginalnih kapsul ali vaginalne kreme. Lomexin® je na voljo brez recepta, v vaši najbližji lekarni.


Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

5. Krema za roke

Nepogrešljiva je tudi krema za roke, saj jo še kako potrebujemo, ko se nam izsuši koža na rokah in prične zategovati. Danes se že dobro zavedamo, kako pomembna je dobra higiena rok in zato si roke večkrat na dan umivamo.

Pri tem uporabljamo milo in vodo, kar pa lahko izsuši kožo. K izsušitvi kože prispeva tudi mrzel zrak zunaj, veter ali klimatske naprave. Prav zato je dobro, da v torbici nosimo kremo za roke, ki pomaga, da bo koža na rokah znova gladka, mehka in zaščitena.

Foto: Shutterstock, promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam