fbpx

5 stvari, ki škodijo vaši koži, pa nanje niste niti pomislili

Lepota, Novice

Preverite, katere vsakdanje stvari negativno vplivajo na videz vaše kože.

Zagotovo veste, katera živila morate jesti, da bi imeli lepo kožo, in katere škodujejo vaši koži. Ali ste kdaj pomislili, da lahko nekatere vsakodnevne navade negativno vplivajo na vašo kožo, pa nanje sploh ne pomislimo.

Ali vam je znana zgodba? Za svojo kožo skrbite dobro, no vsaj mislite tako, pa sem vam vseeno pojavljajo nečistoče? Pomislite, ali katera od vsakodnevnih stvari lahko vpliva na nastanek nečistoč? Te nevidne škodljive zadeve lahko občutno dražijo kožo …

Vaša blazina

Kako pogosto zamenjate obleke? Verjetno vsak dan, kajne? Kako pogosto menjavate posteljnino? Zdaj verjetno že veste, kaj želimo povedati, kajne? Čeprav se oprhate vsak dan, to ni razlog, da svojo posteljnino menjavate vsake štiri tedne, misleč, da ostane čista tako dolgo. Na blazinah in pregrinjalih se zbirajo najrazličnejše nečistoče, ki nastajajo čez noč iz znoja in mrtvih delov kože. In to povzroča nastanek različnih nečistoč. Torej, nauk zgodbe je, posteljnino menjavajte največ na 14 dni, raje še prej in koža vam bo hvaležna. Opazili boste razliko! Poleg tega pa je pomembna tudi sestava same posteljnine, ki naj bo iz bombaža, svile in lanu.

Okolje v  katerem živite

Ni pomembno, ali živite velemestu, majhnem mestu ali vasi: učinki onesnaženega okolja, kot so izpušni plini, izpusti iz tovarn in ostale nečistoče, negativno vplivajo na vašo kožo. Posledica so izguba vlažnosti kože, madeži in hitrejše staranje. Pomembna je torej ustrezna nega kože.

Čopiči za nanašanje ličil

Zelo pomembno je, da redno čistite čopiče, s katerimi nanašate ličila. Še posebej to velja, če tekoči puder nanašate s čopičem. Vlažno okolje, ki ga ustvarjajo ostanki ličil na čopičih, so idealno okolje za nastanek tistega, kar škodi vaši koži. Posledice so draženje kože, nastanek nečistoč.

Mobilni telefon

Ooo, ja, uganili ste! Vaš vsakdanji sopotnik je pravo gojišče bakterij. Odlagamo ga na nečiste površine v trgovinah, mizah, z umazanimi prsti tipkamo po njem in nato to nesemo k ušesom, in četudi uporabljate slušalke, s prsti tipkate po njem in se nato dotaknete obraza. Torej, tudi telefon večkrat očistite s čistilnimi robčki.

Stres

Žalostno je, da je stres škodljiv tudi za vašo kožo. Pravijo, da se vsa stanja v našem telesu, predvsem porušena, negativno kažejo na koži. V takem primeru tudi kozmetika ne pomaga. Najprej raziščite in odpravite vzroke stresa. Uporabite tudi tehnike sproščanja, meditacijo in jogo.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam