fbpx

5 svežih stilskih nasvetov za poslovno žensko garderobo

Moda, Novice

Poslovna oblačila že nekaj časa ne pomenijo dolgočasne, uniformirane in konzervativne podobe, ampak je ženskam dovoljeno eksperimentirati ter poudariti svoj modni slog.

Tudi same ste bile priča nenadni ohladitvi ozračja med zadnjim vikendom, zato ni treba na dolgo in široko filozofirati, da se poletje počasi poslavlja; to smo občutili na lastni koži, dnevi postajajo opazno krajši, kar pomeni, da je sončne svetlobe manj in tudi moč sonca upada, jutra so hladnejša in v zraku se že čuti vonj po koncu poletnih dni ter ‘resnejši’ sezoni.

Sproščeno ležernost in japonke ter le dve ali tri krpice na telesu bodo zamenjali toplejši kosi oblačil. Jesen 2018 se pač nezadržno približuje! Pred nami so šola, konec dopustov in ponovno tisti običajni dnevi, polni odraslih zadolžitev ter misli na službo, naglice in stresa.

Da le ni vse tako slabo, poskrbi moda s svojimi novostmi. Tudi poslovna moda že več let ne pomeni dolgočasne, uniformirane in konzervativne podobe, ampak nam je dovoljeno eksperimentirati in združevati različne sloge. Leta 2018 je na svetu več poslovnih žensk, kot kdajkoli prej v zgodovini človeštva. Ženske so zasedle vodilna mesta na vseh pomembnih področjih, od gradbeništva in financ do naravoslovnih ved, znanosti, prava in podobno.

Veliko žensk, ki zasedajo nekdaj tipično ‘moška’ delovna mesta, še vedno ne ve, kako se obleči, da bi jih kolegi in podrejeni jemali resno, obenem pa se ne želijo odreči svoji ženstvenosti, do katere imajo vso pravico. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo 5 nasvetov, kako naj se poslovna ženska oblači v korporativnem svetu.

1. Eksperimentirajte s silhuetami

Formalnost nekaterih poklicev pomeni, da se morate držati ‘uniforme’, torej bluze, tradicionalno ukrojenih hlač, jakne strogega videza, itd. Toda vseeno vam je dovoljeno, da vnesete malo zabave. Denimo s pomočjo širše krojenih hlač, napihnjenimi (poudarjenimi) rokavi bluze ali z opaznimi, poudarjenimi prešivi na tkanini.

2. Ostanite konzervativne pri barvni paleti

Razlika med žrtvijo mode in žensko, ki v poslovnem svetu misli resno, je v izbiri barv. Izberite zanimive kose, a ostanite pri nevtralni paleti, kot so siva, črna in peščena. Če ne, boste videti kot Blondinka s Harvarda.

3. Lahko ste drzne z modnimi dodatki

Modni dodatki naj ne bodo zadnja misel, preden stopite skozi vrata, ampak že prej razmislite, s katerim dodatkom ali nakitom boste dale tisto ključno piko na i, kar se tiče osebnega pečata. Na ta način lahko izrazite svojo individualnost tudi v stogem poslovnem svetu.

4. Kreativno pri izbiri obutve

Kot pravijo znani stilisti, ni razloga, da ne bi zgoraj izgledale resno, spodaj pa nosile salonarjev, ki bi bili primerni tudi za zabavo. Za mnoge ženske so prav čevlji tisti del garderobe, s katerim najbolj izrazijo sebe. Obujte torej čevlje, ki so barvno drzni, imajo trendovske detajle, visoko peto ali karkoli zanimivega.

5. Pametno slojenje oblačil

Kako popestriti dolgočasno poslovno garderobo? Poleg že omenjenega lahko to naredite tudi s slojenjem oblačil. Za zadnje tople poletne dni pod obleko s ‘špageti’ naramnicami oblecite majico. Pozimi lahko na ta način kombinirate bluzo in puli – za praktičen in obenem šik videz.

 

 

Foto: Savoir Flair, Pinterest, BoF, Savoir Flair, Vogue, StyleCaster


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam