fbpx

5 zdravih navad, ki jih morate usvojiti v svojih 30-ih

Fit, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Prva stran, Zanimivosti

Prav sedaj lahko uvedete v življenje majhne, a bistvene spremembe, ki vam bodo pomagale do odličnega počutja!

Morda tudi sami razmišljate, kako bi izboljšali svoje navade, prišli do boljšega počutja, energije, več zdravja, mladostnega videza… Temelj tega je nekaj, kar večini ljudi predstavlja težavo, to pa je uravnotežena prehrana, redna skrb za telo in preprosto rečeno zdrav ritem, ki se ga držimo vsak dan.

Strokovnjaki so pripravili kratek seznam najbolj zdravih 5 sprememb, ki jih lahko uvedemo, še posebej pa, če smo že prekoračili 30. leto, ko se metabolizem in drugi procesi v telesu upočasnjujejo.

# Detoks

Ste v svojih 20-ih kaj prida razmišljali o tem, kaj jeste zvečer? Tudi pica in fast-food sta bila čisto super, kajne. Trideseta so čas za spremembo, ki ni nujno radikalna, vendar pa morate zvečer izbirati živila, ki so bogata z magnezijem in vitaminom B.

Telo očistite strupov s sveže izcejenimi sokovi in povečanim vnosom vode ter naravnih zeliščnih čajev.

# Skrb za kožo

Trideseta leta so pravi čas za razmislek o ohranjanju mladostnega videza. Zdravje vaše kože je odvisno od mnogih dejavnikov, tako od hrane kot drugih dejavnikov. To so tudi leta, ko se pojavljajo prve gube.

Uživajte več svežega sadja in zelenjave, pijte več vode. Zvečer nanašajte kreme proti staranju, prišel je čas tudi za to.

# Telesna dejavnost

Če do sedaj še niste telovadili, ali vsaj ne redno, je čas, da začnete. Redna telesna dejavnost bo pripomogla tudi k boljšemu psihičnemu zdravju in počutju.

# Obrok na hitro

Že pripravljeni obroki ponavadi vsebujejo veliko sladkorja, soli in drugih neželenih dodatkov. Če se vam mudi, vseeno pa bi radi jedli in se vam zdi že pripravljen obrok dobra rešitev, naslednjič raje preberite kakšen zdrav recept in obrok pripravite na hitro sami, tako boste vsaj vedeli, kaj jeste.

# Meditacija

Tudi naš um potrebuje počitek in odklop. Že deset minut meditacije na dan poveča našo zmogljivost in pomaga možganom, da boljše delujejo. Meditirajte zjutraj, da dan začnete umirjeni in zbrani, ali pa zvečer, da boste lažje zaspali.

 

Foto: AlamyStock photos, Unica Sport, Pexels, Glamour


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam