fbpx

5 zlatih pravil oblačenja, ki jim sledi ikonska Anna Wintour

Moda

Želite tudi ve postati absolutna modna kraljica? Potem se spoznajte z Anninimi pravili oblačenja!

Anna Wintour, ki je 3. novembra dopolnila 69 let, velja brez sence dvoma za najbolj vplivno žensko sodobnega časa v svetu mode. Znamenita urednica modne revije Vogue, po njenem liku naj bi bil posnet tudi film Hudičevka v Pradi, je tista, ki ne samo odreja, kdo bo naslednji uspešen model ali modni oblikovalec, ampak tudi diktira smernice.

Mati dveh odraslih otrok in dvakrat poročena stilska ikona bi imela za povedati še in še tega na temo pravil oblačenja in modnega kombiniranja oblačil. Toda dama, ki velja za redkobesedno (tisto, kar pove, pa ima toliko večjo težo), lahko svoja stilska pravila, ko gre za sestavljanje in izbor garderobe, strne v natanko 5 pravil. Tu so, da jih posnemate in še same pustite pečat v svoji okolici.

1. Investirajte v brezčasne kose in jih pogosto nosite

Vsi vemo, da nekateri ‘it kosi’ oblačil ali modnih dodatkov lahko stanejo pravo premoženje. Anna Wintour zagovarja pravilo, da je bolje imeti nekaj izbranih oblačil in dodatkov visoke kakovosti ter znanih znamk, kot pa na kupe in kupe trendi kosov, zaradi katerih vaše omare pokajo po šivih. Izbirajte kakovostne in odlično krojene izdelke, narejene iz vrhunskih materialov. Dražji so, toda njihov rok trajanja je neprimerno daljši od kosov high street znamk.

2. Tvegajte in ne stavite na varno, ko gre za kombiniranje oblačil

Načeloma so pravila dobrega oblačenja znana vsem, vendar vse prevečkrat ostajamo na varni strani in si ne upamo tvegati. A včasih je treba prav pri oblačenju preseči svoje običajne meje. Moda je namreč predvsem – igra. Večkrat, ko boste poskusile, večja je verjetnost, da vam bo nekega dne uspelo in boste videti vredne vseh pohval okolice. Poskusite se zabavati in pozabite na zastarela pravila o ‘primernih’ kombinacijah vzorcev, materialov, barv in tekstur.

3. ‘Reciklirajte’ oblačila

Mnoge slavne dame se ne bodo nikoli dvakrat enako oblekle. Anna Wintour ne mara tega in zagovarja ‘recikliranje’ oblačil, sploh, ko gre za t.i. večne modne kose. Zakaj bi hlače, obleke in suknjiče, ki se lesketajo ali so posebni, ljubosumno čuvale v omari in jih nosile le enkrat na nekaj let? Nosite jih, kadarkoli si tega zaželite, seveda pa izbrani kos vsakič oplemenitite z novo podrobnostjo ali ustvarite novo ‘outfit’ kombinacijo z njim. Na ta način boste hitro obveljale za stilsko ikono.

4. Najdite svoj lasten slog oblačenja in se ga držite

Bi Anna bila, kar je, če bi ves čas nihala med slogi? Kaj pa Karl Lagerfeld, mar se ne spomnimo prav vsi, kako je videti? Zgolj zato, ker se trenutno nosijo over size oblačila, ki jim niste ravno naklonjene, to še ne pomeni, da morate iz omar pometati vse, kar je oprijetega in ozkega! V zabojnik za smeti ali na dobrodelno organizacijo odnesite predvsem oblačila, v katerih se ne počutite dobro ali pa ne laskajo vaši postavi. Enako velja za obutev! Čeprav ima dostop do prav vseh modnih znamk, Anna W. denimo že več kot 20 let nosi isti model čevljev s podpisom Manolo Blahnik, ki je narejen po meri njenih stopal. Pri tem ji ni niti najmanj mar, kaj je sedaj ‘v trendu’ na področju obutve.

5. Nosite barve

Anna Wintour je zares velika zagovornica nošenja barv. Če pa se že odloči za enobarvne in monokromatske outfite, jih vselej dopolni z razkošnimi in barvitimi dodatki ter zanimivimi podrobnostmi. Včasih bo v enem videzu združila več barv, ki po starih pravilih sploh ‘ne gredo skupaj’. In kaj je po Anninem mnenju največji modni greh? Točno to, kar počne zelo veliko Slovenk, ko se odpravi v kakšen izbran hram slovenske kulture – da se oseba od glave do peta obleče samo v črno. Kaj takega bi dopustila samo vdovam ali pa morda modnemu oblikovalcu, ki po garaškem delu za hip stopi izza zavese na oder po končanem defileju pomahat zbrani množici. Nikakor pa črnina od glave do pet ni nekaj, kar bi nosila stilska ikona ali modno ozaveščena ženska!

 

D. S.

Foto: Style du Monde, Pinterest, Refinery 29, Daily Front Row, The Cools, Fashionista.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam