5 znakov, da je skrajni čas za obisk frizerja

17. januar 2023

5 znakov, da je skrajni čas za obisk frizerja

17. januar 2023

Ali veste, kdaj je čas za striženje? Ti znaki vam sporočajo, da je čas za obisk frizerja.

Mnoga dekleta se tudi v odraslosti izogibajo striženju. In čeprav imate rade svoje dolge lase, ni prav nobenega razloga, da bi se izogibale škarjam, ko si najdete frizerja, ki mu zaupate. Striženje vsaka dva meseca je običajna norma, za katero priporočamo, da se je držite.

Ko so lasje enkrat poškodovani do razcepljenih konic, ni več poti nazaj in škarje so edina rešitev. Zato je pametno, da se redno strižete, tudi če si puščate dolge lase.

Foto: Instagram

Ni vedno lahko natančno določiti, kdaj je zadnji trenutek za striženje, preden se konice nepopravljivo lomijo in niti minimalno striženje ne bo več rešilo težave. To je individualna zadeva in je odvisna od vrste las, njihove teksture, pa tudi od tega, ali so bili kemično obdelani, njihove dolžine itd.

Tako prepoznate, da je skrajni čas, da se postrižete:

Razcepljene konice na vse strani

Tega nočete slišati, toda če so vaše konice zacvetele, ste verjetno že zamudili čas za striženje, zato konice čim prej osvežite tako, da jih postrižete.

Odrežite toliko, da se jih popolnoma znebite, če tega ne storite čimprej, se bodo konice razcepile tako hudo, da bo potrebno postriči toliko, da boste imeli občutek, da si las sploh niste pustili rasti.

Vaše konice so suhe, lasišče pa mastno

To je lahko tudi odvisno od vrste las, a če so vaše konice nenehno zelo suhe, ne glede na to, koliko jih negujete, je zagotovo potrebno striženje.

Povrhnjica las po dolžini postaja vedno bolj suha, ker je dolžina deležna manj naravnih olj, ki polzijo z lasišča in jih ščitijo. Sčasoma se poškodbe povečajo, lasje se izsušijo in postanejo luknjasti, in edini način, da to popravite, je striženje. Z rednimi intenzivnimi tretmaji, tako doma kot v salonu, ga lahko nekoliko odložite.

Vaši lasje ne držijo oblike

Poškodovane porozne lase je zelo težko oblikovati, saj ne zadržijo nobene oblike. Če želite, da je vaša frizura gladka in ravna, je to nemogoče, saj suhi lasje izjemno reagirajo na vlago, dolžina pa oteži vsako pričesko. Tako pa se lahko kar poslovite od volumna. Da ne bi izgubljali časa pri oblikovanju las, je bolje, da jih čimprej postrižete.

Vaši kodrasti lasje imajo obliko “trapeza”

En pogled v ogledalo je dovolj: če imate goste lase, ki so valoviti ali skodrani in začnejo izgledati kot trapez ter imajo največji volumen v spodnji tretjini, je čas za škarje. Prosimo, ne obupajte, dovolj je, da dolžino minimalno skrajšate, stopničasta pričeska pa vam bo osvežila obliko.

Foto: Instagram

So brez sijaja

Zdravi lasje odbijajo svetlobo (da, tudi če so svetlo blond), pomanjkanje sijaja pa je zanesljiv znak, da potrebujete striženje. Tretmaji in izdelki na osnovi olja in silikona lahko lase vizualno izboljšajo, vendar le za kratek čas.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic