fbpx

5 znakov, da nosite napačen model nedrčka

Fit, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Prsi se ves čas spreminjajo, zato bi morale tudi velikost nedrčka in izbiro globine košarice prilagoditi telesnim spremembam.

Raziskave kažejo, da kar 80 odstotkov žensk nosi neprimeren modrček. Kako je to mogoče? Mar nam oznake velikosti na nedrčkih ne povedo dovolj? Mar nid dovolj že, da se u nedrčku počutimo kolikor toliko udobno, da nas ne žuli vsepovsod takoj po tem, ko ga nadanemo?

Menda da vse našteto ni dovolj. Tu je še 5 pokazateljev, da nosite napačen modrček. In kot pravijo modni poznavalci, boste takrat, ko boste zares nosile pravi nedrček zase, točno občutile razliko in se vprašale, kako ste lahko tako dolgo zdržale z napačnim…

Največja napaka, ki jo ženske počnemo, je, da izbiramo po všečnosti spodnjega perila, pa tudi to, da se navadimo na neko številko in jo nosimo še potem, ko so naše dojke že davno spremenile obliko in velikost – to pa se zgdoi večkrat v življenju, prsi se povečujejo, zmanjšujejo, koža se poveša, spreminja se celo oblika in tako naprej, kar ni čudno, saj se redimo, hujšamo, tu so hormonske in starostne spremembe. Skratka, nedrček, ki nam je pristajal pred 5 ali 6 leti, danes morda sploh ni več primeren.

 

# Zgornji del se ‘preliva’

Če vaše prsi kipijo prkeo šivov modrčka na dekolteja in se takorekoč prelivajo, je čas, da spremenite obliko nedrčka, ki ga nosite. Namesto košarice A preizkusite torej košarico B, C ali celo D – dokler ne najdete primerne globine zase.

# Občutite zategovanje v predelu pazduh

Če se dogaja to, je čas za spremembo velikosti. Če tudi po prilagajanju kaveljčkov na hrbtnem delu ostane občutek, da vas tišči pod pazduhami, morate preizkusiti večjo številko modrca.

# Izpuščaj po telovadbi

Če je vaš športni nedrček načeloma čist in ga redno perete, se to pač ne bi smelo zgoditi. Ampak povsem možno je, da vas tkanina, iz katere je izdelan vaš modrček, draži in vam povzroča izpuščaje na koži. Pri ženskah z občutljivo kožo tkanina, iz katere je izdelana večina športnih modrčkov, povzroča alergije, najti morate drugo rešitev – nedrček iz bombaža.

# Živcira vas razmik med prsmi, ko imate dekolte

S to težavo se srečujejo predvsem ženske z manjšimi dojkami. Velike namreč vedno pridejo skupaj, če jih dovolj stisnemo z obeh strani. Ne pa tudi pri dekletih, ki imajo majhne in čvrste prsi, ki so postavljena nekako ‘narazen’, vsaka k sebi. Rešitev je lahko t.i. ‘balconette’ model modrčka, ki prsi privzdigne tudi od spodaj, kot neke vrste balkonček. Od tod tudi ime modela.

# Model bez opornikov se ‘sesede’

Ne gre samo za to, da bi morale nositi nedrček z oporo oziroma s ‘kostmi na spodnjem delu, ki dajejo nedrčku obliko, vašim prsim pa dodatno oporo. Gre tudi za znano dejstvo, da se po toliko in toliko pranjih tkanina modrčka pač raztegne in izgubi obliko. Da vam ne bi bilo trreba modrčka kar naprej vleči navzgor, se lahko odločite za nakup na pol korzeta oziroma topa (halterja9,  ki je bolj čvrst. Prav tako bo dlje časa ostal na mestu brez vmesnega popravljanja.

 

Foto: Bustle, Pinterest, Lace n Lingerie, Yahoo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam