fbpx

5 znakov, da uporabljate napačen tekoči puder!

Lepota

Če se vam po nanosu tekočega pudra začno pojavljati nekateri od naštetih znakov, ali celo vsi, potem ste vrgle stran denar, ki ste ga namenile za nakup tega ličila.

Pred nekaj dnevi smo na Style straneh pisali o tem, kako težko je kupiti tekoči puder oziroma podlago in da gre za najbolj tvegan nakup med vsemi ličili, še posebej, če se odločite za nakup preko spleta, kar vam odsvetujemo, razen če to znamko in odtenek že od prej uporabljate. Če pa neko znamko in barvni odtenek tekoče podlage kupujete prvič, tega ne naredite na spletu, ampak pojdite v drogerijo in upoštevajte nasvete, ki smo vam jih priporočili v tem članku.

Pred nakupom tekoče podlage moramo poznati tako tip svoje kože, kot barvni ten svoje polti in njen podton. Nekaj, kar se nam je še v drogeriji zdelo odlična izbira, se lahko hitro izkaže za napako. In če se vam po nakupu tekočega pudra začno pojavljati nekateri od v nadaljevanju naštetih znakov, ali celo vsi, potem ste vrgle stran denar, ki ste ga namenile za nakup pudra. Kateri znaki so to?

# Prvi znak: neustrezna barva pudra

Če odtenek pudra močno odstopa od vaše naravne barve polti, je bil ta nakup strel v prazno. Iščite, dokler ne najdete idealne podlage zase, ali morda kupite dva tekoča pudra, ki zmešana skupaj natanko posnemata vašo naravno barvo kože! Podlaga ne sme biti niti presvetla, niti pretemna, saj to obrazu daje nenaraven videz.

# Drugi znak: pojavljati se začnejo mozolji

Ko začnete uporabljati novo tekočo podlago, bodite pozorni, kako se vaša koža obnaša po nanosu v prvih nekaj dneh. Če se začno pojavljati madeži, lise in mozolji, ta puder ne ustreza vaši koži. Idealno bi bilo, da bi pred nakupom v drogeriji uspele dobiti tester pudra, ne glede na barvo, ki jo imajo v namen testiranja na zalogi. Pomembno je le, da vam puder ne povzroča reakcij na koži – idealno barvo pa boste potem že izbrale.

# Tretji znak: tekoča podlaga vam ‘drsi’ z obraza

Potrudile ste se z nanosom, preden ste šle v službo, a že pri kosilu ste videti, kot da pudra sploh nimate na obrazu? To pomeni, da imate bolj masten tip kože in ste za svoj tip kupile neustrezno teksturo tekočega pudra. Poleti je težava še bolj očitna, saj koža izloča več sebuma in se zato še bolj sveti. Ta puder uporabljajte jeseni in pozimi, za poletne dni pa kupite lažjo formulo.

# Četrti znak: puder le še poudarja tanke in mimične gube

Če se je puder že kmalu po nanosu ‘zavlekel’ v drobne linije in gubice, ki so zato zdaj le še bolj opazne, je čas, da za svojo kožo poiščete bolj primerno formulo tekočega pudra. Če imate zrelo kožo z več gubami, se odrecite nanašanju pudrov, ki delujejo kot maska in dajejo obrazu še bolj dehidriran in utrujen videz.

# Peti znak: pore so videti velikanske

No, ne ravno tako ogromne, kot lunini kraterji, a nevidne tudi niso! Z ličili in dosledno nego kože, npr. s pilingi, si najpogosteje želimo (med drugim) tudi prikriti videz razširjenih por na obrazu. Nekatere tekoče podlage zaradi svoje teksture, premalo kakovostnih sestavin ali neustrezne gostote por ne zakrijejo, temveč jih celo poudarijo! To je bolj povezano s formulo tekočega pudra, kot z vašo lepotno rutino. Če se vam to zgodi, pomeni, da uporabljate težko in gosto podlago, ki pore vizualno naredi še večje in bolj jamičaste, ker se puder dobesedno ‘zažre’ v pore. Začnite uporabljati tekoče pudre z lahkotnejšo teksturo.

 

D. S.

Foto: Journal.hr, Pinterest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam