fbpx

50-letnice, ki nam s svojim slogom sporočajo: leta so le številka!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Po teh damah se bomo še raje zgledovale, kot po mladenkah, saj jih krasi posebna, zrela lepota, ki jo dopolnjuje odličen smisel za kombiniranje oblačil in dodatkov.

Vsak dan nas mediji zasipajo s podobami brhkih 20- in 30-letnic, ki nosijo najbolj zanimive in trendi stajlinge ter ‘it’ modne dodatke, še vroče z minulih tednov mode. Kako pogosto pa lahko na družbenih omrežjih vidimo ženske zrelih let v enakih outfitih?

Do pred nekaj leti smo lahko ‘statement’ modne kose videvali pretežno samo na najbolj pomembnih mednarodnih urednicah mode, vsaj, ko gre beseda o ženskah nad 40. ali celo 50. letom starosti.

Modni oblikovalci pa so končno opazili, da si teh prepoznavnih kosov ne želijo samo mlade influencerke in blogerke, pač pa da jih zna odlično nositi tudi starejša klientela – tista, ki ima v resnici denar, da si posebne in dražje modne stvari s polic lahko privošči.

Tako je končno prišlo do trenutka, ko so dizajnerji začeli vključevati na modno pisto zrele in še vedno lepe dame, ki znajo več kot dostojno nositi njihove kreacije na reviji (in med njimi niso samo ‘upokojene’ supermanekenke). Te zanimive ikone stila pa smo začeli videvati še na družbenih omrežjih, kot je Instagram, kjer pokažejo svoje modne ulove.

Kar nekaj zanimivih žensk v 50. letih ali malce manj oziroma čez to številko nam je v zadnjem času pritegnilo pozornost. Med njimi je recimo Renia Jaz (krasi tudi uvodno fotografijo), ki jo najdete na insta profilu @venswifestyle in vrhunsko nosi znamke, kot so Balenciaga, Céline in Calvin Klein.

https://www.instagram.com/p/Bqh-Q3dFWk_/?utm_source=ig_embed

Genialna Grace Ghanem nas prav tako navdušuje z izjemnim in dovršenim modnim minimalizmom z inovativnim ‘preobratom’, med njenimi najljubšimi znamkami je poleg Céline še madžarska modna znamka Nanushka.

View this post on Instagram

I got my hands on you

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) on

Tu je še Sarah Jane Adams, ki nas navdušuje s športnimi in ležernimi kombinacijami z ravno prav elegantnim pridihom. Še kar precej žensk v ‘zrelih’ letih nam lahko izpriča, da so ne glede na leta nesporne modne in stilske ikone, kar ‘insta-fotografije’ lepo dokazujejo.

Po teh damah se bomo morda še raje zgledovale, kot po mladenkah, saj jih krasi posebna, da, lahko rečemo tudi zrela lepota, ki pa jo dopolnjuje še prav poseben modni smisel za kombiniranje oblačil in dodatkov.

Potem pa še recite, da nekatere stvari ne hodijo z roko v roki s kilometrino ter življenjskimi izkušnjami ali da so rezervirane samo za mlajše! Še sreča, da smo vsi skupaj spremenili pogled na ‘modo za starejše’, kajne?

D. S.

Foto: Instagram, Glow.gr, Imaxtree


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam