fbpx

6 beauty izdelkov, ki jih morate vreči iz kozmetične torbice!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Novice, slider, Zanimivosti

Če že menjamo garderobo, si vzemimo še čas, da počistimo vsebino kozmetične torbice in zavržemo izdelke, ki jim je potekel rok trajanja ali pa so že v osnovi neprimerni.

Včasih je naša torbica za ličila tako polna, da že ne moremo več zapeti zadrge in nam make up izdelki dobesedno letijo iz nje. Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da so mnoga senčila za veke, svinčniki za obrvi in šminke ali rdečila za lica stara že nekaj let, k temu pa lahko dodamo še nekaj tub že zdavnaj posušenih maskar za trepalnice.

Če smo že sredi menjave garderobe oziroma oblačil, si vzemimo čas še, da počistimo vsebino svoje kozmetične torbice in zavržemo ličila, ki so že davno odslužila ali pa so neprimerna za nas. Ne glede na to, kako težko se poslavljate od najljubših izdelkov, morate to storiti že zaradi higienskih razlogov, saj so stara ličila pravo gojišče škodljivih bakterij.

Lepotna strokovnjakinja Joanna Czech je znana po sodelovanju z Anno Wintour in Umo Thurman. Ta meni, da je treba najprej zavreči vlažilne kreme, ki se delijo na dnevno in nočno uporabo, ker naj bi šlo za popoln nesmisel, svetuje vam, da si omislite 24-urno vlažilno kremo.

Dermatologinja Jessica Wu, ki skrbi za kožo Ellie Goulding, opozarja, da njene stranke velikokrat doživljajo infekcije kože zaradi napačnih izdelkov za čiščenje obraza oz. odstranjevanje ličil. Wujeva je mnenja, da bi morale ženske za odstranjevanje ličil uporabljati mokre robčke za čiščenje.

Vizažist Michael Anthony, make up artist, skrbi za slavne stranke, kot je Rita Ora. Pozornost je usmeril na pudre z osvetljevalnim učinkom (highlighter pudri) in meni, da njihova nepravilna uporaba naredi več škode, kot koristi. Če nanesemo tovrsten puder, bomo videti kot popolne amaterke. Vedno kupite t..i. ‘highlihget kit’, torej komplet večbarvnih osvetljevalcev v kremi, vsekakor pa imejte ločeno tudi tekoč puder za obraz in puder v prahu.

Camara Aunique je make up artistka, ki opozarja, da lahko pretirana uporaba umetnih trepalnic uniči naše naravne trepalnice. Priporoča, da naj raje najdemo najboljšo maskaro za trepalnice, ki bo zares povečala volumen naših naravnih trepalnic. Če se od umetnih nočete posloviti, pa naredite vsaj premor na vsake tri mesece.

Maisha Oliver je frizerka slavnih, ki skrbi za popolne kodre Kim in Khloe Kardashian ter barvo las Naomi Campbell. Maisha trdi, da morate takoj zavreči ‘all-in-one’ izdelek, ki nosi ime šampon in regenerator v enem samem izdelku. Vedno imejte več izdelkov za lase, torej ločeno šampon, balzam za lase, serum za nego konic in ostalo, kar potrebuje vaš tip las.

Mellisa Murdick, ki liči Seleno Gomez, ni naklonjena šminkam pudrastih barv, saj iz izkušenj ugotavlja, da obrazu dajejo ‘mrtev’ videz. Svetuje, da zavžremo šminke nevtralnih pudrastih barv in si raje kupimo bolj žive barve šmink za ustnice, ki nas bodo poživile ter celo navidezno pomlajšale.

 

D. S.

Foto: Savvy Travelers, YouTube, Pinterest, Unsplash


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam