6 fraz v zvezi, ki so pomembnejše od “ljubim te”

31. januar 2022

6 fraz v zvezi, ki so pomembnejše od “ljubim te”

31. januar 2022

“Ljubim te” je prelepa besedna zveza, a obstajajo fraze, ki so ravno tako pomembne.

“Ljubim te”, “Ti amo”, “Je t’aime”, “I love you”, “Ich liebe dich” … večina parov si te besede izreče po petih mesecih zveze. Tudi romantični filmi ne minejo brez teh besed.

Vendar pa v vsakdanjem življenju pogosto slišimo različne formulacije teh besed, ki še na bolj konkreten način izrazijo, kako čutimo do partnerja. Brez izrabljenih ljubezenskih izrekov, ampak kot pristen dokaz ljubezni! In če dobro pomislimo, so celo vredni več kot tipičen “ljubim te”. Tudi, če občasno ne slišimo ravno “ljubim te”, se počutimo ljubljene z dejanji in drugimi besedami.

Ti si moja številka ena!

Delo, mama, oče, sestra, prijatelji, rekreacija… Vsak potrebuje več stvari, kot le en odnos. Vendar to ne pomeni, da je partner manj pomemben od ostalih stvari v življenju. “Ti si zame najpomembnejši!” je torej elementarni stavek za ljubezen. In eden izmed najlepših znakov ljubezni.

Želim te takšnega, kakršen si

Na začetku zveze se lahko odlično pogovarjata in sta še vedno strastno zaljubljena. Čez nekaj časa se izkaže, da je vaša boljša polovica včasih ranljiva, nerodna ali preprosto drugačna, kot bi si želeli. Vsakdo, ki lahko po vsem tem vseeno reče “želim te takšnega, kot si,” pokaže, da mu je res mar za to osebo.

Zaupam ti

Odpremo se lahko le, če si med seboj zaupamo. Stavek “zaupam ti” kaže, da smo pripravljeni porušiti vse zidove okoli našega srca. To zagotovo potrebuje več poguma kot le reči “ljubim te”.

Oprostim ti

V ljubezni se lahko zgodi, da prizadenemo drug drugega, pravijo številni strokovnjaki. A tisti, ki znajo odpuščati, dajejo sebi in drugim novo priložnost. Ali ni to pravi znak ljubezni?

Spoštujem te

Presenetljivo veliko ljudi spoštuje vse in vsakogar okoli sebe, vendar slabo ravna s svojim partnerjem. Toda brez spoštovanja ni prave ljubezni.

Pazim nate

Tudi če se sami lahko dobro zaščitimo, ta stavek vzbuja v nas občutek varnosti. Kar pa je lahko še lepši občutek od preprostega “ljubim te”.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic