6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

23. maj 2024

6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

23. maj 2024
Foto: Instagram @chiaraferragni
6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

6 modnih kosov, ki optično zožajo pas

23. maj 2024
Foto: Instagram@carodaur

Ozek pas je eden najbolj privlačnih atributov, toda žal niso vse ženske lastnice take postave. Na srečo obstajajo modni triki, s katerimi lahko pas vizualno zožamo ter postavo ‘podaljšamo’.

Ko govorimo o ozkem pasu, pa nimamo v mislih ekstremnih proporcev, ki smo jih nedavno videli pri Kim Kardashian, ko je na Met Gala rdeči preprogi nosila obleko z ekstremno ozkim korzetom.

Vsaka ženska ima drugačno postavo in nekatere imajo ožji pas, spet druge bolj kvadratno postavo, pri kateri pas ni tako zelo poudarjen.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ozek pas, zaradi katerega postava dobi obliko peščene ure je zagotovo visoko na lestvici žeja mnogih žensk in s stiliranjem in pravim izborom oblačil ter dodatkov ga lahko poudarite ter tako optično zožate. Svetujemo vam, da si omislite naslednjih 6 modnih kosov, najbolj pomembni pa so proporci. Ramena in boki morajo biti v enaki širini. Če imate ožja ramena, si omislite suknjič in obleke s poudarjenimi rameni in obratno.

1. Obleka na preklop

Eden najbolj klasičnih kosov za zožanje pasu je vseekakor obleka na preklop (wrap dress), ki je na modni sceni od začetka 70. let minulega stoletja. Kraljica oblek na preklop je sicer modna oblikovalka Diane von Fürstenberg. Ta kroj obleke laska vsaki postavi in ker se zavezuje v pasu, tja preusmerja poglede, obenem pa ga na pogled zoža.

Foto: Mango

2. Hlače z visokim pasom

Vizualno podaljšajo noge, pas pa stanjšajo in ga preoblikujejo v bolj ženstveno postavo. Učinek lahko še okrepite s pasom ali pa izberete kroj, ki je v pasu ožji, hlačnice pa široke. Trenutno je v prodajalnah nešteto različic hlač z visokim pasom, zato to nikakor ne sme biti težava.

Foto: Reserved

3. Pas

Pas je modni dodatek, ki ga lahko zavežete na obleko, jakno, suknjič, hlače, jopico ali plašč. Ne glede na to, na kaj ga nosite, bo zožal postavo na ravno pravem mestu, poleg tega pa celoten videz naredil še zanimivejši. Ženske nižje postave pazite le na to, da izbrani pas ne bo preširok ali pa ga obvezno kombinirajte z oblekami in krili do tal.

Foto: Zara

4. Peplum kroj

Par let nazaj smo peplum kroj z volani na pasu videvali na oblekah in pasu oprijetih kril, sedaj pa se je preselil na majice, srajce in tope. Kroj peplum s kombinacijo oprijetega in voluminoznega dela ustvari optično ožji pas in pristaja prav vsem postavam. Če se vam kroj zdi preveč romantičen, zraven izberite robustne kose nakita ali pa usnjeno jakno.

Foto: Ted Baker

5. Oprijeto krojen suknjič

Strukturiran suknjič, ki je teliran, da se prilagaja telesu je večni kos in bi ga morala imeti v svoji omari vsaka ženska. Ti suknjiči, ki so navadno narejeni iz debelejših in trših materialov, imajo čaroben učinek, da postavo optično podaljšajo in pas zožajo. Če boste izbrali daljši kroj, pa imate krajše noge, poskrbite da boste zraven kombinirali krilo ali hlače z visokim pasom, da ohranite proporce.

Foto: Zara

6. Ozko krilo do kolen

Pencil krilo srednje dolžine, ki pokrije kolena (ali celo 3/4 dolžine), je izvrsten modni kos, s katerim podaljšamo silhueto in naredimo pas vitkejši. Obenem gre za nadvse ženstven ter eleganten kos, ki je zapeljivo seksi. Če mu dodate še pas, ste si pridobile dodatne bonus točke in zožale postavo natanko tam, kjer je to potrebno.

Foto: Selfridges

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic