fbpx

6 načinov, kako ostati produktivni v službi tudi med poletjem

Lifestyle, Novice, Prva stran

Kako ostati osredotočeni na delo in se izogniti pretirani neproduktivnosti?

Moramo se sprijazniti, da ima poletje vibracije dopusta, druženja s prijatelji in ležanja na plaži. A imamo težavo: naši računi se še vedno morajo plačevati tudi poleti, kar pomeni, da se službi čez poletje na žalost ne moremo izogniti. In kako ostanemo osredotočeni na delo in se izognemo pretirani neproduktivnosti? Spodaj vam predstavljamo 6 nasvetov, kako boste kljub poletnemu vplivu še vedno blesteli pri svojem delu.

Poiščite svoje ravnotežje

Samo delo in nič zabave vas bodo pustili depresivne in slabe volje, zato je pomembno, da poiščete ravnotežje med uživanjem v poletju in delom. Poskrbite, da vaš teden ni napolnjen samo z delovnimi obveznostmi, ampak tudi z zabavnimi aktivnostmi, kar vam bomo pomagalo, da boste lažje opravljali delo. Pomaga tudi to, da je poleti dan daljši in si lahko po službi privoščite čas zase.

Načrtujte svoj dan

Če pustite, da dan kontrolira vas, namesto da bi vi kontrolirali njega, boste hitro porušili delovno dinamiko. Ko si dan načrtujete, si boste sami organizirali, kdaj je čas za delo in kdaj si boste vzeli odmor. Odmor za kosilo načrtujte tako, da ga boste lahko preživeli na soncu. Poskusite tudi priti prej v pisarno, da boste lahko prej odšli.

Naredite več

To se mogoče sicer sliši čudno, a če boste naredili več, boste lažje ostali produktivni. Več časa kot imate, več je možnosti, da bodo vaši možgani zašli drugam. Potrudite se, da ste ves čas zaposleni, seveda pa je pomembno, da si vmes vzamete tudi odmor.

Oblecite se primerno

Če ste oblečeni neudobno, boste hitreje postali neproduktivni. Vaš delovni prostor je mogoče malce prehladen zaradi klime, vročina zunaj pa vam onemogoča, da bi se v službo odpravili v dolgi obleki. Če boste na delo prišli mokri od znoja, ali pa boste v službi zmrzovali, bo to škodilo vaši osredotočenosti. Pametno je, da imate v službi primerna oblačila, ki vam bodo pomagala, da se privadite na oba ekstrema.

Ostanite organizirani

Če je vaša miza preveč razmetana, bo to lahko povzročilo dodaten stres, motivacija pa vam bo padla (še posebej, ko je vroče). Vzemite si čas in si organizirajte delovni prostor, ki vam bo pomagal, da boste ostali osredotočeni na delo.

Jutranja telovadba

Kot rečeno, naj bi jutranja telovadba pomagala, da imate čez dan več energije. Namesto, da se zanašate na dnevno dozo kave, je priporočljivo, da se zjutraj odpravite na lahek tek, ali pa doma naredite trening za raztezanje, ki bo pomagal, da boste bolj produktivni med delom. Vadba vam bo dala naravno in dobro energijo, ki jo potrebujete. In če nimate karte za fitnes, ne skrbite, saj obstaja ogromno drugih možnosti za vadbo, ki so brezplačne.

 

Foto: Popsugar

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam