fbpx

6 najpogostejših napak pri uporabi maskare

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti

Čeprav maskaro največ uporabljamo, pri nanašanju le-te na trepalnice naredimo tudi največ napak.

Včasih je dovolj že, da nanesemo maskaro na trepalnice in se počutimo manj ‘gole’ ter bolj naličene. Maskara je, tako kažejo številne raziskave, tisto ličilo, ki bi se mu ženske najtežje odpovedale, celo težje kot šminki za ustnice. Čeprav maskaro od vseh lepotnih proizvodov pravzaprav največ uporabljamo, pa točno pri njeni uporabi naredimo tudi največ napak.

Vas zanima, katere so? Morda jih same delate, morda tudi ne, zanesljivo pa boste v nadaljevanju izvedele vsaj eno zanimivo dejstvo, na katerega do sedaj še niste bile pozorne. Tu je šest najpogostejših napak, ki jih po mnenju lepotnih poznavalcev delamo pri nanašanju maskare za trepalnice.

Preveč ‘pumpate’ krtačko

Le od kod nam ta čudaška navada? Če ste se tudi same kdaj prepustile ličenju v kakšni od izbranih drogerij, potem vam je mojster ali mojstrica ličenja gotovo pokazal/a, kako se zadevi streže. Pri tem vas je morda tudi opozoril/a, da nikar ne potiskajte krtačke sunkovito noter in ven oziroma jo ‘pumpate’, saj vam to ne bo prav nič pomagalo, da bi ‘ven dobile’ več maskare za nanos ali izboljšale teksturo maskare.

Tako početje je celo kontraproduktivno: vsakič, ko potisnete krtačko na paličici noter in jo potem spet potegnete ven, v tubo maskare spustite zrak, ta pa maskaro izsuši. Da o bakterijah, ki na ta način zaidejo vanjo, sploh ne razpravljamo.

Izvlečete preveliko količino

To je poglavitni razlog, da se maskara nabere v grudice na trepalnicah. Naslednjič storite tako: izvlecite krtačko do konca, jo na vrhu tube nežno zavrtite in na ta način ‘obrišite’ pretirano količino proizvoda – tako boste zagotovile enakomeren nanos brez grudic in obenem še ekonomično porabo maskare.

Ne namažete obeh strani trepalnic

Hm, da. Ne glede na to, da se imam sama za mojstrico ličenja (večerni make-up sem si sposobna urediti v petih minutah), je to test, na katerem bi vsakič znova padla. Tako kot velika večina žensk si namreč namažem samo notranjo stran trepalnic, zunanjo pa ignoriram. Toda, če opazujete umetnike ličenja pri njihovem delu, sploh, ko se lotijo šminkanja strank za kakšen gala večer, boste opazile, da vedno, ampak res vedno namažejo z maskaro obe strani trepalnic.

Tako dosežejo polnejši izgled trepalnic in jim dajo intenzivnejšo, temnejšo barvo. Morda pa bi bilo vredno kdaj poskusiti in jih posnemati.

Preveč se vam mudi

Že samo če si za ličenje vzamemo 30 sekund več, kot ponavadi, dosežemo popolnoma drugačne rezultate. Toliko o mojih petih minutah za večerni make-up! Make-up artisti nam svetujejo, da podaljšamo svojo rutino lepotičenja in si za barvanje trepalnic vzamemo več časa. Tako bomo videti bolj glamurozno.

Uporabljate samo eno vrsto maskare

Večina žensk ima, kar se tiče trepalnic, en sam cilj: da bi bile videti daljše, polnejše in bolj privihane. To ne pomeni, da potrebujete pet maskar, ampak bosta povsem dovolj že dve. Za prvi sloj nanosa izberite maskaro, ki daje volumen, druga maskara (za drugi nanos) pa naj bo taka, ki je namenjena optičnemu podaljšanju trepalnic.

Med vizažisti, ki delajo na modnih revijah, slovi kot ena najboljših: Diorjeva Diorshow maskara

Uporabljate staro maskaro

Se vam na trepalnicah, neodvisno od količine nanosa in upravljanja s krtačko, ves čas nabirajo grudice? To je znak, da se je vaša maskara že izsušila. Najbolj verjetno je že stara (mimogrede – rok uporabe maskare naj bi bil največ šest mesecev po prvem odprtju!), če pa ni stara, potem ste verjetno ves čas delali napako številka 1, ki smo jo navedli na začetku. Nekateri maskaro menjajo celo na tri mesece, kar se nam zdi, iskreno rečeno, nekoliko pretirano, pa tudi razsipno, v kolikor uporabljamo maskare dražjih blagovnih znamk. In seveda tudi pri maskarah ponavadi velja zlato pravilo: za več denarja se dobi več ‘glasbe’.

 

Foto: Transgender Universe, Elle, The Huffington Post, Dior.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam