6 največjih napak pri uporabi korektorja

01. avgust 2024

6 največjih napak pri uporabi korektorja

01. avgust 2024
Foto: Instagram @valeriarudy
6 največjih napak pri uporabi korektorja

6 največjih napak pri uporabi korektorja

01. avgust 2024
Foto: Instagram @michellesalasb

Če izberete preveč svetel ali temen, rumen ali roza odtenek, verjemite, da ne boste dosegli učinka, ki ga želite.

Velikokrat smo že pisali o tem, kako pomemben je tekoči puder, saj je pri izbiri treba upoštevati barvo in teksturo, glede na vašo kožo. Pri izbiri korektorja pa je zadeva malce drugačna.

Čeprav se zdi uporaba preprosta, je iskanje pravega odtenka korektorja, kot iskanje popolnih kavbojk. Pri izbiri bodite pozorni na pravi barvni odtenek in podton ter teksturo in učinek, ki ga želite doseči.

Foto: Spotlight/launchmetrics

V nadaljevanju članka si preberite, katere so najpogostejše in največje napake, ki jih naredimo pri nakupu korektorja in se jih morda niti ne zavedamo.

Ne testirate izdelka

V trgovinah so skoraj vedno na voljo vzorci, s katerimi lahko preverite barvo in teksturo korektorja. Če ga zaradi higienskih razlogov ne želite testirati na obrazu, ga lahko preskusite na roki ali vratu. Povprašajte pa tudi za testerje za enkratno uporabo.

Napačen odtenek

S pretemnim korektorjem boste dosegli ravno nasprotno od želenega, podočnjake bi s pretemnim korektorjem le še poudarili. Za prekrivanje le-teh izberite za odtenek ali dva svetlejšega od vaše kože, za prekrivanje nepravilnosti na obrazu, izberite korektor v barvi tekoče podlage.

Foto: Unsplash

Napačna tekstura

Tipi kože se razlikujejo, zato obstajajo tudi različne korekcijske formule, ki odgovarjajo določenemu tipu kože. Če imate suho kožo, uporabite korektor, ki vam bo dodatno navlažil obraz, izogibajte se tistim z mat učinkom, medtem ko se pri mastni koži, izogibajte tistim na oljni osnovi.

Slaba priprava kože

Čiščenje in nega je bistvenega pomena za odstranitev odmrle kože, saj kopičenje odmrlih celic otežuje nanos tekoče podlage in korektorja. Po toniku in kremi, uporabite še primer, ki bo poenotil polt in zmanjšal pore, kar omogoča lepši nanos ličil in tudi njihovo daljšo obstojnost.

Foto: Lorena

Uporaba napačnih pripomočkov za nanos

Da bi korektor enakomerno nanesli, uporabite gobico, ki mora biti čista in rahlo vlažna, ali čopič za korektor. Tako boste izdelek nanesli enakomerno.

Preveč korektorja

Tudi s korektorjem lahko pretiravate, in če ga na predel pod očmi nanesete preveč, se začne nabirati v gubicah.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic