fbpx

6 napak, ki jih delamo pri nanašanju pudra

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Napake, ki smo jih vsaj enkrat naredili.

Verjetno se vsi lahko strinjamo, da ni dobrega make – upa brez dobre podlage. To je dejstvo, ki ga moramo sprejeti, kljub temu pa veliko žensk še naprej največ napak dela prav na podlagi. Na koncu leta velikokrat delamo povzetke, kaj je bilo v letu dobro in kaj slabo, zato smo se odločili, da vam ponudimo nasvete, kako v prihajajočem letu lahko zasijemo s popolno podlago.

Nanašanje preveč slojev

Veliko žensk verjame, da več slojev na obrazu pomeni boljše prekrivanje. Žal je to velika napaka. Skrivnost ne leži v slojih, ampak v idealnem pudru, ki najbolj ustreza vaši koži. Če nanesete preveč slojev na dele obraza, ki jih želite prekriti, jih boste še bolj poudarili. Enotna podlaga pa daje vašemu obrazu naraven videz.

Testiranje pudra na roki

Napačno je pravilo, da morate puder in korektor pred nakupom preveriti na roki, saj se barvi tena na obrazu in roki zelo razlikujeta. Najboljše mesto za preverjanje je vrat.

Nanos korektorja pod puder

Najprej nanesete korektor, šele na to puder? Napaka! S pudrom boste odstranili korektor, ki ste ga že nanesli. Najprej puder, nato korektor.

Brez uporabe primerja

Ali vaš puder čez dan menja barvo? Po vsej verjetnosti ste pozabili nanesti primer. Zaradi oksidacije pudra se njegova barva spreminja, primer pa bo to uspešno preprečil.

Nanos pudra do vratu

Nihče ne želi videti prehoda, če puder nanesemo samo na obraz. Puder morate vedno nanesti na del vratu in ga dobro zabrisati.

Puder se začne svetiti

Če imate mešano ali mastno kožo, se bo vaš obraz čez čas začel svetiti. Da bi to preprečili, čez tekoči puder nanesite puder v prahu.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam