fbpx

6 napak, ki skrajšujejo življenjsko dobo vaših najljubših kavbojk

Moda, Novice

Tako kot se moramo posloviti od ostalih oblačil in obutve, delijo tudi kavbojke podobno usodo, kljub temu pa njihov »rok uporabe« lahko malo podaljšamo.

Vsi se najbrž strinjamo, da je težko najti popoln par kavbojk, še težje pa se je od njih posloviti.

Če kavbojke prehitro zbledijo ali izgubijo svojo obliko, je čisto možno, da delate eno izmed spodaj naštetih napak.

Prepolni žepi

V žepe kavbojk ne bi smeli dajati nič drugega kot denar in robčke. Za mobilne telefone, ključe ali vžigalnik tam ni prostora, saj bodo uničevali obliko kavbojk ter s časom naredili luknje.

Prepogosto pranje

Bolj, kot jih perete, hitreje bledijo ter se tanjšajo, zato postanejo občutljivejše, sploh na področju kolen. Strokovnjaki svetujejo, da jih perete vsakih 14 dni (razen seveda, če se prej ne umažejo). Če pa jih želite osvežiti, pa jih lahko za nekaj časa pustite v hladilniku.

Pranje na previsoki temperaturi

Visoka temperatura bo uničila strukturo tkanine, zato se bodo kavbojke hitreje strgale, spremenila pa se jim bo tudi oblika. Če želite, da so dlje časa videti kot nove, jih perite na nižji temperaturi in uporabite pralna sredstva za barvna oblačila. Idealno bi bilo ročno pranje.

Sušenje v sušilcu

Sušenje v sušilcu pospeši uničevanje kavbojk, hkrati pa obstaja visoko tveganje, da se bodo skrčile. Prav tako priporočamo, da jih ne sušite neposredno na soncu.

Agresivno drgnjenje

Če obupano poskušate odstraniti madež z močnim drgnjenjem z brisačo, je možno, da bo poleg madeža izginila tudi barva. Namesto tega oblecite druge kavbojke, madež pa odstranite s posebnim sredstvom ali jih dajte v pralni stroj. Pri odstranjevanju mastnih madežev vam lahko pomaga sredstvo za pranje posode, ki ga pred pranjem nanesete na madež.

Zložene naj bodo na polici

Če želite, da kavbojke čim dlje ohranijo svojo obliko, jih po pranju položite na polico in jih ne obešajte na obešalnik, saj se bodo s časom raztegnile in spremenile svojo prvotno obliko.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam