fbpx

6 nasvetov, ki vam bodo olajšali nakup kavbojk

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Pozabite na prepričanje, da idealne kavbojke ne obstajajo. Z našo pomočji jih boste hitro našli!

Za večino žensk je nakup novih kavbojk lahko prava nočna mora. Ali pa vsaj resna frustracija. Le kako izbrati pravi model zase, v katerih bo naša zadnjica videti nekoliko manjša, bolj okrogla in čvrstejša, noge vitkejše in pas, hm, nekoliko ožji?

Ženske, ki niso podobne supermodelom, taka pa nas je večina, včasih težko najdejo pravi model kavbojk zase, zato se nerade odločajo za nakup novih in se jim v prodajalni ne da pomerjati. Na srečo pa obstaja nekaj trikov, s katerimi si lahko olajšamo nakup oziroma izbiro novih kavbojk.

Morda ste z leti že usvojile izbiro pravega modela zase, a kaj, ko sta človek in njegovo telo nikoli dokončana zgodba, kar pomeni, da enih kavbojk ne moremo imeti pet ali deset let, saj se vmes oblika našega telesa spreminja, kilogrami se nabirajo ali pa hujšamo, sčasoma oziroma s staranjem se spreminja tudi sam skelet, zato bi morali po vseh takih spremembah, ko ugotovimo, da nam stari model kavbojk ne pristaja več, oditi v trgovino po nove.

Opustite prepričanje, da zlepa ne boste našli idealnih kavbojk zase in si v spomin zapišite naslednjih 6 pravil, ki vam bodo naslednjič olajšala nakup kavbojk.

# Ne kupujte eno številko večjih

Precej žensk avtomatično kupi za številko večje kavbojke, kot je njihova konfekcijska številka, ker se v tisti, ki naj bi bila primerna za njih, počutijo neudobno ali se jim zdijo malce pretesne. Nekatere tudi nočejo poudarjati svojih oblin, ali pa razmišljajo, da se bodo tako ali tako zredile in se želijo vnaprej ‘zavarovati’ z večjo številko.

Ker je jeans raztegljiv material, vsebuje namreč elastan, ni potrebe, da bi kupovali večjo številko od tiste, ki jo nosite. Morda bi bilo boljše kupiti celo manjšo številko. Izjema je t.i. ‘boyfriend’ jeans, ki je namenjen sproščenemu slogu oblačenja in bi moral biti nekoliko širši, da pade nižje na boke. Če pa imate opravka s kavbojkami, katerih material je trd in neraztegljiv, potem vseeno ocenite (tudi s pomočjo prodajalke) ali res ne bi kupile večjo številko od tiste, ki jo nosite.

# Eksperimentirajte

Klasika je večna, vseeno pa se ne zataknite v preteklosti. Od časa do časa osvežite svoj slog in preizkusite nov kroj ali drugo barvo jeansa. Temno modre, svetlo modre, bele, črne, rdeče? Ne obstaja samo ena barva. Prav tako se lahko odločite za kavbojke z vzorci ali ‘patchwork’ našitki. Morda vas bo presenetilo, kako različne so lahko kavbojke.

# Podvojite

Nasvet, ki sem ga tudi sama na srečo že upoštevala: ko končno najdete model kavbojk, ki vam pristaja kot ulit in vam je všeč, kupite dva para – lahko v isti barvi ali v različnih odtenkih.

# Oglejte se tudi od zadaj

Ni pomembno samo, kako so videti kavbojke od spredaj. V ogledalu v garderobi si pri pomerjanju kavbojk dobro oglejte tudi, kako ste z novimi kavbojkami videti od zadaj. Kako se uležejo nove hlače na zadnjico? Jo optično povečajo, pomanjšanjo, dvignejo? Kako vam odgovarja položaj žepov, so previsoko, prenizko, na ravno pravem mestu?

# Dolžina ni pomembna

Če vam je model kavbojk prav okoli pasu, na bokih in tudi na zadnjici, ga vsekakor kupite in se ne ozirajte na to, da so hlačnice predolge! Kadarkoli jih lahko odnesete k šivilji, da vam jih skrajša, veliko trgovin pa vam bo ob nakupu rado stopilo naproti in to uslugo opravilo za vas po nakupu.

# Raziščite, povprašajte, preverite ponudbo

Z leti ste morda končno našli modno znamko, ki vam popolnoma ustreza, vseeno pa dajte priložnost še kakšni drugi. Na trgu je gotovo veliko znamk, kjer boste našli kaj primernega zase. Razen, če niste taki, kot jaz – v zadnjih 15 letih sem našla točno eno znamko jeansa, ki mi ustreza, pa če imam v določenih obdobjih več kilogramov ali manj.

 

Foto: VripMaster, Five Five Fabolous, Club Forty, Sara Che, Brazilanbelle magazine


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam