fbpx

6 nasvetov za boljšo organiziranost vaše omare s čevlji

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran

Kako organizirati omaro za čevlje in se obleči v vsega nekaj minutah?

Vsi smo že doživeli tisti trenutek, ko smo morali dopolniti svoj outfit s popolnimi čevlji in jih obupno iskali po vseh omarah, vendar nismo mogli najti para, ki bi najbolj ustrezal.
Priznamo, da smo se tega naveličali in odločili smo se, da potrebujemo neko novo rešitev. Žal ne moremo zamenjati vseh čevljev, zavedati pa se moramo, da je polovica naše težave v sami organizaciji omare s čevlji.

Ne glede, kolikokrat smo pospravljali in na različne načine organizirali naše čevlje z nizko peto, škornje, salonarje, športne copate, nikoli ni bilo dovolj pregledno, da bi se lahko brez težav odločili za en par. Če jih izberemo že na začetku, moramo celotni outfit podrediti čevljem, če pa jih izberemo na koncu, pa ne moremo najti tistih, ki smo si jih zamislili.

Da bi se enkrat za vselej rešili teh težav, smo poiskali najboljše nasvete, kako organizirati omaro za čevlje in se obleči v vsega nekaj minutah.

Poiščite omaro za shranjevanje

Čeprav nekateri ljudje radi shranjujejo čevlje v škatlah, v kateri so čevlje kupili, to ni najbolj praktična izbira shranjevanja. Poleg tega, da je jemanje in spravljanje čevljev v škatle zamudno, je tudi nepregledno. Če se škatlam kljub vsemu ne želite odreči, predlagamo, da nanje nalepite fotografije čevljev, da boste takoj vedeli, kateri čevlji so v posamezni škatli.

Čevlji, shranjeni v nasprotni smeri

Če imate v omari malo prostora, postavite en čevelj v paru s peto naprej, drugega pa s sprednjim delom. Tako boste poleg več prostora imeli še boljši pregled na čevlje z vseh strani.

Razvrščanje po slogu

Svoje čevlje razvrstite glede na priložnosti ali letne čase. Tiste, ki jih nosite največkrat, jih dajte na vrh, medtem ko tiste za posebne priložnosti postavite nekam, kjer vas ne bodo tako motili.

Čevljev ne puščajte na tleh

Če je le mogoče, se izogibajte puščanju čevljev neposredno na tleh, saj jih tako ne boste pogosto nosili, poleg tega pa se bo na njih nenehno nabiral prah. Postavite jih na polico, saj jih boste tako imeli ves čas na vidnem polju, vaši najljubši modeli z visoko petko pa lahko postanejo odlična dekoracija.

Uporabite organizator

Ravne čevlje in sandale shranjujte v organizatorju, ki ločuje posamezne pare. Organizator bo držal vse čevlje skupaj, kljub temu pa bo vse videti zelo pregledno.

Sredstva za čiščenje čevljev

Da bi večkrat uporabiti sredstva za čiščenje čevljev, jih pustite v košarici poleg omare. Mogoče se boste tako večkrat spomnili, da jih je potrebno tu in tam, tudi očistiti.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam