fbpx

6 navad, ki jih lahko uvedete v januarju!

Lifestyle, Moda, Prva stran

Hujšanje bomo tokrat izpustili …

Vsi vemo že na pamet, da je mesec januar tisti čas, »ko pa res začnemo« z obljubami, ki smo jih prej odlagali v upanju, da bo prvega januarja lažje. Zlata klasika je hujšanje, vendar se v tem prispevku s tem ne bomo ukvarjali.

Letos si bomo postavili manjše in bolj realne želje, na katerih bomo aktivno delali, saj je tako možnost uspeha večja. Velikim zaobljubam se bomo raje odpovedali, seveda pa je začetek leta odlična priložnost za začetek majhnih, osvežujočih navad, ki naredijo velike spremembe v notranjem počutju. Preberite!

1. Bodite prijaznejši do sebe

Perfekcionizem in ne-sprejemanje samega sebe sta povezana pojava, saj smo do sebe običajno veliko bolj strogi kot do bližnje okolica. Morda se vam je danes res pokvaril avto ali ste se skregali s partnerjem, vendar ste še vedno dober starš, dokončujete diplomo ali pripravite izvrsten kolač! To leto vam bo olajšanje prinesla prijaznost do sebe, brez notranjega kritika, ki vas bi demotiviral.

2. Ne uporabljajte telefona pred spanjem

Morda je to edina prosta ura, ko lahko preverite dogajanje vaših znancev na družabnih omrežjih, pogledate ljubek video ali poiščete informacije dneva, vendar je telefon pred spanjem velika motnja, ki vaše možgane zapolni z nepotrebnimi podobami in dražljaji. Trenutki pred spanjem so dragoceni, saj se takrat naše misli umirijo in posledično lažje zaspimo. Za boljši spanectelefon pred spanjem pospravite v drugo sobo in ga čez noč napolnite.

3. Večkrat pokličite vaše starše

Ni nujno, da gre za dvourne pogovore o vašem razmerju, vendar le za nekajminutni klic, s katerim staršem sporočite, da vam ni vseeno in se sredi službenega vrveža spomnite na stvari, ki so zares pomembne. Življenje je kratko in takšni trenutki bodo cenjeni z obeh strani. Leto 2018 naj bo torej leto, ko smo uro manj na Instagramu in uro več z bližnjimi.

4. Nekomu oprostite

Ne rečemo zastonj, da je odpuščanje nekomu drugemu, tudi odpuščanje sebi. Vsi smo se že znašli v odnosih, ki niso bili rožnati ali prijetni, vendar nas ta dejanja druge osebe ne opredeljujejo v sedanjosti. Če želite mirno zakorakati v novo leto, se torej znebite stisk preteklosti, saj je to najboljši prehod v miren začetek leta.

5. Večkrat recite besedico ne

Vsi imamo svoje obveznosti, ki so odgovorne same po sebi, zato ni potrebno, da ves čas počnete usluge drugim, ko lahko za nekatere stvari poskrbijo sami. Besedica »ne« bo  rešila vaše notranje počutje in pustila malce več časa v vašem rokovniku za stvari, ki jih radi počnete!

6. Razvijte svojo sposobnost

Si želite spet smučati kot v otroštvu, se naučiti španskega jezika ali prvič speči makrone? Izbrskajte vašo pozabljeno željo in se lotite novega hobija z vso strastjo! Rezultati bodo presenetljivi. Hobiji so namreč odlična izbira, saj takrat posameznik najde čas zase, usmeri svoje misli drugam in ustvarja z lastnimi zmožnostmi.

Upamo, da bo skok v novo leto z našimi nasveti mirnejši!

Vir foto: TheEveryGirl, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam