fbpx

6 nenavadnih razlogov, zakaj nastajajo gube

Lepota, Novice

Čeprav so obrazne gube popolnoma naravna posledica staranja in smejanja ter se jim ni mogoče izogniti, pa določene navade, ki jih dnevno prakticiramo vsi, bistveno vplivajo na njihov nastanek.

Z izogibanjem tem navadam lahko uspešno preprečimo nastanek nekaterih obraznih gub in s tem na videz upočasnimo proces staranja.

Sedenje

Pomanjkanje aktivnosti je zelo slabo za vašo kožo. Študije kažejo, da imajo ljudje, ki telovadijo vsaj 30 minut dvakrat na teden veliko boljšo in bolj zdravo kožo kot tisti, ki sedijo doma. Dolgo sedenje pred računalnikom, mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom je zelo slabo za kakovost vaše kože.

Čezmerno umivanje obraza

Vaša koža proizvaja naravna olja, ki ščitijo ter hidrirajo vašo kožo, zato ne želite preveč agresivno ali preveč pogosto umivati obraza. Ko je koža zelo suha in razpokana, je pogosto idealna podlaga za vnetja in nastajanje gubic. Izogibajte se agresivnim milom, pilingom in čistilcem obraza (priporočamo Clinique Take The Day Of nežni čistilni balzam, ki je izredno nežen a hkrati učinkovit).

Ne nosite sončnih očal

Če ne nosite kakovostnih sončnih očal, večina ljudi grbanči obraz, da »zastira sonce«, kar poveča možnost nastanka gubic okoli oči in med obrvmi. Prepričajte se, da očala nudijo 100 % UV zaščito in ne pozabite, večji kot je okvir, več zaščite nudi. Sončna očala z dobro UV zaščito ščitijo tudi vašo tanko in občutljivo kožo okoli oči. Bogato ponudbo očal imajo v Optiki Aleksandra, kjer vam prijazno osebje tudi odlično svetuje glede stila očal, ki vam pristajajo. Za dodatno nego pa uporabljajte kreme, namenjene temu področju, kot je recimo bogata krema Bobbi Brown Hydrating Eye Cream.

Izogibajte se slamicam

Hidrirajte svoje telo, pijte veliko tekočine, vendar se izogibajte slamicam, saj ustvarjajo gubice okoli ustnic. Srkanje pijač skozi slamico vas sili, da šobite ustnice in s tem gubate kožo okoli ustnic. Če ste začeli opažati linije okoli ustnic ali pa bi rada preventivno ukrepali, je morda pametno omejiti uporabo slamice.

Spanje na trebuhu

Ko spite na trebuhu, ves čas pritiskate obraz ob blazino, zato na koži nastanejo »zmečkanine«, ki sčasoma postanejo globoke gube. Dermatologi zato priporočajo spanje na hrbtu. Če se bojite, da bi se med spanjem prevalili na bok, si dajte pod kolena blazino, ki vam bo to preprečila. Pred spanjem kožo tudi dodatno nahranite, zanašajte pa se na kakovostne izdelke, kot je serum Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II.

Uživanje sladkorja

Vsi vemo, da uživanje prevelikih količin sladkorja povzroča kopičenje neželenih kilogramov, pa ste vedeli, da sladkor škoduje tudi koži? Sladkorne molekule se vežejo na tkiva in v tem procesu v krvnem obtoku nastanejo škodljive nove molekule, ki uničujejo zaloge kolagena in elastina, ki sta odgovorna za to, da je koža gladka in napeta.

 

Foto: Istock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam