6 “neseksi” stvari, ki si jih ženske želijo v postelji

07. januar 2023

6 “neseksi” stvari, ki si jih ženske želijo v postelji

07. januar 2023

Kadar se prepuščamo strastem, je logično, da si želimo biti seksi. A predstavljamo šest ne tako seksi stvari, ki si jih ženske prav tako želijo.

Klinična psihologinja je v svojih dolgih letih dela ugotovila, da si večina žensk želi isto, a to s partnerjem težko skomunicira. Samantha Rodman je tako ustvarila seznam šestih najpogostejših stvari, ki ženskam manjkajo v postelji.

1. Prevzemanje vodstva

Številne ženske so preveč sramežljive, da bi to predlagale, vendar si resnično želijo moškega, ki prevzame vodstvo v postelji.

“Večina žensk, ki se počutijo, kot da so direktorice svoje hiše, ne želijo biti še direktorice spalnice. Dominacija lahko pomeni karkoli, od moškega, ki neposredno izrazi svoje želje (ženske imajo rade moške, ki so odkriti glede tega, koliko si jih želijo), do popolnega dominantnega vedenja v slogu BDSM,”

razlaga Samantha.
Foto: Profimedia

Ženske je družba izšolala, da ne izražajo nobenega neodobravanja spolnih tehnik svojega moškega partnerja, in tudi, da so ženske, ki uživajo v sporazumni dominaciji v spalnici, nekako izdajalke feministične ideologije. To pa privede do tega, da mnogi moški tega ne vedo, ali pa so celo prepričani, da agresija njihovih žen ne zanima.

2. Jutranji ali popoldanski seks

Mnoge ženske so do konca dneva tako izčrpane, da je seks zadnja stvar, o kateri razmišljajo. Pravzaprav mnoge ženske seks proti večeru odvrača, saj je njihov testosteron na najnižji ravni dneva. Testosteron je zjutraj najvišji pri moških in ženskah, zato je to idealen čas za seks.

“Če je partnerica zaskrbljena zaradi otrok, namestita ključavnico na svoja vrata ter začnita vzgajati svoje otroke, da bosta mama in oče, ko so vrata zaprta ali zaklenjena, zaposlena ali želita preživeti čas sama in jim dajte konkretno alternativo, kaj naj naredijo, na primer naj gledajo risanke, dokler se jim ne pridružita tudi starša,”

svetuje psihologinja.
Foto: Profimedia

3. Masaža

“Večina žensk ne more imeti spolnih odnosov, ko so pod stresom, za razliko od moških, ki pogosto seksajo, da bi bili manj pod stresom,” razlaga Samantha. “Za večino žensk je masiranje hrbta ali stopal najboljši način za sprostitev. To pa bo delovalo le, če je moški dejansko dober v masaži in jo izvaja dlje kot 10 minut.”

Samantha pa še razlaga, da mnoge ženske ne bodo prosile za masažo, ker se moški pogosto pritožujejo, da se jim ne ljubi, poleg tega pa masažo povezujejo s 5-minutnim površnim drgnjenjem hrbta, ki vodi v spolno željo. Ironija je v tem, da bi mnoge ženske po dobri masaži same začele s seksom, a moški tega nikoli ne izve, ker neha po 5 minutah, njegova žena pa je tako razočarana, da je popolnoma odvrnjena od spolnosti.

4. Več ali manj govorjenja

Veliko žensk vzburja govorjenje v postelji, vendar njihov mož misli, da čutijo nasprotno, ker ne govorijo stvari, ki vzburjajo njihovo ženo. Poleg tega nekatere ženske rade govorijo kot del predigre, vendar se jim zdi moteče, ko so bližje orgazmu.

“Če želite vedeti, kaj ima vaša žena rada, jo lahko vprašate, vendar vas to morda ne bo hitro pripeljalo nikamor. Boljši pristop je, da jo prosite, naj poišče erotično zgodbo, ki jo vzburja, in jo deli z vami. Če je vaša žena zelo verbalna, inteligentna in rada bere in se pogovarja, potem je verjetno, da obstaja neka vrsta govorjenja v postelji, ki bi jo vzbudila in izboljšala njeno izkušnjo,” svetuje strokovnjakinja.

Foto: Profimedia

5. Boljše in bolj raznolike spolne tehnike

Večino žensk je družba na žalost naučila, da ne kritizirajo moških. Če ste moški in ste pravkar padli s stola od smeha, vemo, da vas vaša žena nenehno kritizira glede vašega starševstva in gospodinjskih opravil. Toda iz nekega razloga vam bo partnerica brez težav povedala, da ste posodo narobe oprali, a ne bo vam povedala, kaj narobe počnete v postelji.

“Mnogim ženskam se to preprosto zdi preveč nerodno in se bojijo, da bo preveč boleče za moškega,” pravi psihologinja. “Zato ima veliko žensk stvari, ki si jih želijo več ali manj ali pa jih sovražijo, vendar moški ne dobi te neprecenljive povratne informacije, namesto tega partnerica samo postane bolj in bolj razočarana in sčasoma popolnoma odmaknjena med seksom.”

Če ste moški, ne glede na to, ali ste s partnerko 20 dni ali 20 let, jo v postelji prosite, naj vam pokaže, kako ji omogočiti orgazem, kako se dotikati njenega telesa med predigro ipd.. Ne sprašujte je, kaj delate narobe, ker bo rekla: “Nič.” Če ji z odprtim umom, pristno radovednostjo in spolnim zanimanjem rečete: “Pokaži mi, kaj naj naredim,” potem vam bo veliko žensk dejansko dalo ključ, do odličnega seksa.

Foto: Pexels

6. Seks kot beg od življenja

Skupna tema v življenju večine poročenih žensk, starih od 30 do 60 let, je, da se počutijo pod stresom.

Seks je lahko pobeg od banalnosti in frustracij življenja, vaša spalnica pa je lahko predah od vsega, kar vašo ženo dela nesrečno ali razdraženo. Da bi se to zgodilo, mora biti tekom dneva veliko čustvene predigre, ki se nadaljuje v prvih nekaj minutah (vsaj), ko ste zvečer skupaj v postelji. Če želite, da vaša žena na vas in seks z vami gleda kot na pobeg iz življenja, morate zgraditi pozitivne asociacije do sebe, seksa in svoje spalnice na splošno.

Dober prvi korak je, da imate pravilo brez telefonov v postelji ali če ne morete priti tja takoj, brez telefonov po določenem času.

Gledati jo morate z ljubeznijo in z njo govoriti v ljubečem tonu. Čez dan ji lahko pošiljate e-pošto ali SMS z ljubečimi in sladkimi stvarmi, dodate pa lahko tudi spolne stvari, ko ugotovite, da se zabavate in ljubeče dnevno dopisujete naprej in nazaj.

Če se osredotočite na svojo ženo in na to, da se počuti ljubljeno in varno, in takoj začnete razmišljati o svoji spalnici kot o zatočišču in predahu pred stresom, ki je namenjen tako spolni kot čustveni povezanosti, boste morda presenečeni nad tem, kako dovzetna je za to idejo, saj večina žensk ne hrepeni po ničemer tako kot po olajšanju od nenehnih življenjskih zahtev.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic