fbpx

6 pravil, ki jih obvladajo najboljše modne poznavalke

Moda, Novice, slider, Uncategorized

Če po pol ure nošenja čevljev že razmišljate kako bi jih sezule, potem so ti primerni samo še kot mučilna naprava.

Obstaja kar nekaj zlatih pravil ki jih imajo modne poznavalke. Ta pravila niso nikakršna znanstvena fantastika, ampak osnovni triki, ki bi jih morale poznati in upoštevati vse modne navdušenke. Predstavili vam bomo šest osnovnih pravil, na katerih pa ženske največkrat grešijo. Zaradi tega pa vam ni potrebno spreminjati stila, samo upoštevajte naše nasvete, ne glede na to, kakšen stil imate.

VELIK NE ZA NOŠENJE VEČ TRENDOV V ENEM STYLINGU

Po našem mnenju ne obstaja ničesar hujšega, kot opazovati kombinacije, ki so copy-paste kombinacije, ki smo jo videle v modni reviji. Če je kos must – have sezone, nikakor ne pomeni, da morate naenkrat imeti na sebi vse kose, ki so trenutni must – have, saj boste izgledale, kot oglasni pano. Must – have kose obrnite v svoj prid in enega kombinirajte s preostalo, klasično garderobo, oziroma tako, ki odraža vaš osebnostni stil.

5_840_472

PAZITE, DA “OVERSIZED IN MAXI”  KOSI NA VAS NE BODO IZGLEDALI, KOT GARDEROBA, UKRADENA VAŠI MAMI

Oversized tunike lahko izgledalo zelo kul, tako kot dolge maxi obleke in krila, saj delujejo zelo boho, kar je trenutno nadvse moderno. Pri tem outfitu pa obstaja kar nekaj pasti, v katere lahko zlahka padete. Če ta outfit ne uporabljate za doma, pazite, da oversized kose kombinirate s kosi, ki so oprijeti ali vsaj takega kroja, ki nakazujejo vašo silhueto in da se ne boste “izgubili” v prevelikih oblačilih.

8_840_472

PAZITE, DA ČEVLJI PAŠEJO K HLAČAM

Lahko nosite najboljše kavbojke in imate obute najlepše čevlje, vendar, če izberete slabo kombinacijo, lahko izgledate kot hodeča katastrofa. Odlična kombinacija so ozke kavbojke ter čevlji s platformo, široke hlače (culottes), kombinirajte z gležnjarji, medtem, ko so boyfriend kavbojke idealne v kombinaciji s mokasinkami.

7_840_472

NISO VSE DOLŽINE ZA VSE VIŠINE (IN POSTAVO) 

Dejstvo, da vaša prijateljica izgleda odlično v midi krilu in balerinkah, še ne pomeni, da boste odlično izgledale tudi ve. Navedene kombinacije se morate obvezno izogibati, če se manjše in ne suhe, kot Kate Moss, postave, saj bodo noge izgledale močnejše, kot v resnici so. Če ste majhne ali srednje višine, kombinirajte midi krilo izključno s čevlji z visoko peto, da vam vizuelno podajlšajo noge. Enako pravilo velja tudi za plašče in jakne, katera srednja dolžina vas lahko optično zmanjša.

3_840_472

KRATEK TOP (CROP TOP) PAŠE IZKLJUČNO NA SPODNJI DEL Z VISOKIM PASOM

Ne glede na to, da govorimo o, recimo, seksi kosu, je kratek top ustvarjen za izgled diskretnosti in ne vulgarnosti. Kombinirajte ga IZKLJUČNO s hlačami ali krilom, ki imajo visok pas, saj njihov namen ni, da vam odkrije pol trebuha (Ne, niste Britney Spears v spotu Hit Me Baby One More Time), temveč da diskretno nakazuje vaš pas ali izjemoma milimeter ali dva vaše kože. In ničesar več!

6_840_472

NE NOSITE ČEVLJEV, KI SO TAKO NEUDOBNI, DA KOMAJ HODITE

Ni važno, kako močno obožujete čevlje, modne poznavalke vedo, da ni ničesar hujšega, kot videti žensko korakati v čevljih, ki jo žulijo in opazovati njen obraz, na katerem ji piše, da bi si raje odsekala stopalo, kot da bi naredila en sam korak. Resnično ni na svetu čevljev, ki bi bili tako lepi, da bi morale zaradi njih trpeti.  Če samo po pol ure nošenja že razmišljate, kako bi si jih sezule (tudi, če je to sredi ulice), potem so taki čevlji primerni samo še kot mučilna naprava, ne glede, kako lepi izgledajo. Bolečina na obrazu pač ni modna. Namesto tega rajši obujte športne copate (Adidas Original, na primer) in razglasite svoj stil za “električni”.

4_840_472

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam