fbpx

6 stvari, ki jih ne smete delati pri poljubljanju

Odnosi

Ste vedeli, da alkohol v manjši količini popravi, v večji pa popolnoma pokvari doživljanje poljuba?

Ameriška spletna stran za zmenke Match vsako leto izvede raziskavo in analizira obnašanje več kot 5.000 samskih oseb. Kar 76 % anketiranih je povedalo, da je dober poljub na prvem mestu, ne glede ali je govora o resni zvezi ali zgolj aferi. Poleg tega pa je kar nekaj stvari, ki jih med poljubljanjem ne bi smeli početi.

Pitje alkohola pred poljubljanjem

Požirek ali dva pred prvim poljubom ni čisto slaba ideja, saj tako zmanjšate tremo, kljub temu pa ne priporočamo preveč pitja. Razlog: pri poljubljanju se izloča isti hormon kot pri pitju alkohola – dopamin. Mogoče boste pomislili, da dvojna porcija hormona niti ni tako slaba, žal pa to ne drži. Zaradi tega znanstveniki za popolni poljub priporočajo, da se alkoholu izognete.

Skrb za šminko

Ankete so jasno pokazale, da imajo ženske, ki na prvem zmenku nosijo šminko, več uspeha pri moških kot ženske, ki je ne nosijo. Zelo zaželena je rdeča šminka, saj so ženske z njo bolj zapeljive, zato ni razloga, da se obremenjujete s šminko – na naslednjem zmenku nosite rdečo!

Nagib glave

Raziskave so pokazale, da dve tretjini ljudi med poljubljanjem nagne glavo v desno stran. Kljub temu, da to (še) ni znanstveno dokazano, imajo osebe, ki med poljubljanjem nagnejo glavo, več možnosti za bolj strasten poljub.

Neprijeten zadah

Ženske so bolj strpne do moških, kadar je govora o neprijetnem zadahu. Moški imajo bolj pogosto neprijeten zadah, saj na ustno higieno ne pazijo tako zelo kot ženske. Redno umivanje zob ali pepermint bombon pred poljubom lahko pomaga, da se izognete tej neprijetni temi.

Zaprta usta

Če so med strastnim poljubljanjem vaša usta zaprta in je onemogočeno poljubljanje z jezikom, je to signal partnerju, da ste zadržani. Obstajajo znanstvene raziskave, ki potrjujejo, da slina vsebuje testosteron, zaradi česar imajo moški rajši poljubljanje z odprtimi usti, saj nam tako nezavedno poskušajo prenesti testosteron, da bi se povečala želja po spolnosti.

Pod pritiskom

Če ste pod pritiskom, potem bo slab poljub neizbežen. Stres vpliva na izločanje stresnega hormona kortizola – katerega izločanje se zmanjšuje med ljubljenjem, vendar ne, če se pri tem slabo počutite – v tem primeru nastane ravno nasprotni učinek. Poljub je nekaj lepega in zgodi naj se samo, kadar si tega res želite in se ob tem dobro počutite.

Foto: Giphy, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam