fbpx

6 trikov, da vaš parfum ne izhlapi s kože takoj, ko odidete zdoma

Lepota

Se vam zdi, da parfum s tvoje kože izhlapi že po uri, dveh? Rešitev ni, da se ves čas sprejate z novimi dozami parfuma, stekleničko pa ‘pokurite’ v tednu in pol. Tu so naj triki …

Ker želimo tudi poleti nositi razne vonjave, ki so neločljiv del naše osebnosti, ti predstavljamo trike, kako obstojnost dišave na telesu močno podaljšate, s tem pa prispevaš tudi k bolj racionalni oz. varčnejši porabi stekleničke parfuma. Da ti ne bi parfum kar tako in prehitro izhlapel s kože, bo potrebno upoštevati naslednjih 6 nasvetov:

# Nanesi vlažilno kremo na telo

Deluje kot neke vrste ‘lepilo’ in parfum se nanj ‘prime’ ter bo zato dlje obstojen. Na mesta, ki jih boš nadišavila, zato predhodno vtri malo kreme ali losjona za telo. Anne Serrano-McClain, ustanoviteljica MCMC Fragrances, pravi:

“Naša koža ni nujno najboljša podlaga za nanos parfuma. Ker je koža mastna, slabo vsrka dišavne molekule.”

Zato izberi vlažilno, neodišavljeno kremo, da se vonjave ne bodo mešale med sabo in bo tako fokus ostal na sami dišavi.

# Izberi močnejšo osnovno noto (bazo)

Dejstvo je, da različni vonji trajajo različno dolgo časa. Najhitreje s kože izginejo citrusne note, ker gre za slabo obstojne molekule. Po drugi strani cvetne dišave in tiste, ki spominjajo na začimbne note, trajajo precej dlje na koži. Najdlje se na naši koži zadržijo osnovne note ali baza parfumov, kot so vanilija, mošus in les, ki jih v parfumarstvu uporabljajo za temelj dišav.

# Strateško kombiniraj (sloji) vonjave

Si že kdaj slišala za parfumski ali dišavni layering? Gre za slojenje, podobno tistemu pri oblačenju v prehodnih sezonah. Z layeringom lahko povsem nepričakovano ustvariš tudi lastno dišavno kreacijo, kakršne ne premore nobena druga! Če torej obožuješ citrusne vonje, a želiš daljšo obstojnost, si v slojih naprši citrusni parfum in nato nanesi parfum z močnejšo, dlje obstojno bazo (opisano zgoraj), nakar nanesi še en sloj citrusne dišave na telo.

# Razpusti lase

Tvoji lasje dišijo bolje od tvoje kože, si to vedela? Če imaš dolge ali vsaj srednje dolge lase, jih razpusti in lase naprši s parfumom tako, da špricneš dišavo v zrak, zapreš oči in stopiš v dišavni ‘oblak’. Po mnenju beauty ekspertov je to tudi najboljši možen način dišavljenja! Ko boš hodila naokoli in bodo tvoji lasje nihali v svežem zraku, boš okoli sebe ves čas oddajala prijeten vonj nanešenega parfuma.

# Odišavi pulzne točke

Poišči mesta, kjer občutiš pulz – vrat, zapestja, pregibi na komolcih, kolenih… Ta mesta so prav zaradi pulza nekoliko toplejša od drugih delov kože, zato se na njih vonj bolj enakomerno in dlje sprošča s parfumirane kože.

# Parfum hrani na primerni temperaturi in mestu

Če želiš, da bi tvoj najljubši parfum v steklenički trajal dlje, ga hrani na temnem in hladnem mestu. Mnoge hranimo parfume kar v kopalnici, kjer pa razmere za dišave niso optimalne, saj je to najtoplejši in najbolj vlažen prostor v hiši.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam