fbpx

6 trikov, ki se jih lahko naučite od street-style ikon

Lifestyle, Moda, Prva stran, trend, Tuja scena, Ženska moda

Ko si želimo izstopiti iz povprečja …

Lahko sicer občudujemo modni slog zvezdnic, toda ko si zaželimo resničnega navdiha, se največkrat obrnemo kar k blogerkam in drugim naključnim mimoidočim dekletom na ulici, ki imajo svoj lasten slog oblačenja ter kombiniranja modnih dodatkov in nas s svojim videzom prijetno presenetijo.

Ko želimo torej izstopiti iz svoje rutine in – priznajmo si – včasih tudi dolgočasnih outfitov, ki jih nosimo vsak dan v službo ali kam drugam, si lahko ogledamo slog zlasti mlajših in pogumnih deklet na ulicah New Yorka, Pariza in Milana ali drugih modnih metropol in dobimo navidh pri njih. To so fashionistke, ki štrlijo iz povprečja s svojo modno kombinatoriko.

Pri sestavljanju garderobe so očitno povsem svobodnega duha in pustijo domišljiji prosto pot; so dokaz, da novi trendi takorekoč nastajajo na ulici in jih potem kopirajo modni oblikovalci, ne pa obratno. Ulični slog oziroma street-style je poln kreativnosti in navdiha, predlagamo vam nekaj idej iz tega sveta, ki jih morda lahko še same posnemate.

Špičasti mokasini

Očitno nov trend, ki ga je posvojila ulica in v nekaterih primerih veliko bolj učinkoviti kot pika na i v primerjavi s sandali ali natikači (ki se zdijo v primerjavi s špičastimi mokasini pravzaprav že hudo dolgočasni).

Pas

Kot smo že večkrat zapisali, pravilno izbran pas ima to moč, da povsem spremeni preprost kos oblačila in dvigne ves styling na višjo raven. Če je širši, kot je sedaj moderno (v slogu na pol korzeta ali ‘obi’ pasu, ki posnema japonsko tradicionalno nošo) ali pa če je denimo v kontrastni barvi, potem pritegne pozornost vseh.

Kaftan

Priljubljeno oblačilo filmskih zvezdnic iz 70. let je zopet ‘in’ – svilen kaftan doda namreč ščepec glamurja, še posebej v kombinaciji s kavbojkami in visokimi petami.

Statement kosi

Z njimi ne pretiravajte, dva sta maksimum. Lahko gre za krilo nenavadnega kroja ali vpadljive čevlje, ostalo pa naj bo čim manj vpadljivo.

Svilena jutranjka

Še veste, kaj je jutranjka? Gre za oblačilo, ki je po kroju podobno kopalnemu plašču, le da je bolj rafinirano in ga lahko ogrnete zjutraj, ko zajtrkujete oziroma imate prost dan.

Modni oblikovalci so idejo pograbili in prejšnjo sezono na piste poslali svilene pižame in jutranjke, ki pa jih lahko nosimo tudi na ulici, ne samo v domači spalnici. No, da osvojite ta trend in si ga upate pokazati v središču kakšnega slovenskega mesta, morate najbrž imeti kar nekaj poguma.

En detajl v živi barvi

Monokromni videz ali popolnoma bel ali popolnoma črn styling lahko dobi povsem novo dimenzijo, če dodate recimo vpadljivo ogrlico v živi barvi.

 

Foto: Harper’s Bazaar, Time, Vogue, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam