6 trikov za zaščito las v poletnih mesecih

10. maj 2024

6 trikov za zaščito las v poletnih mesecih

10. maj 2024
Foto: Instagram @hannaschonberg

S temi nasveti učinkovito zaščitite svoje lase pred škodljivimi vplivi okolja.

Poletje je tako rekoč pred vrati in pred nami so najlepši meseci, ko je čas, da svojim lasem dopustite, da so čim bolj naravni, brez obdelave, lahkotni kot poletne zabave pod toplim nočnim nebom.

Da bi zares uživale v lepoti in zdravju svojih las ter v dopustniškem vzdušju, ki ga pričarata morska voda in sonce, pa je pomembno, da mislite tudi vnaprej na čas po dopustih. Gotovo ne želite v jesen vstopiti s poškodovanimi in od sonca obledelimi lasmi, brez življenja in barve.

Zato vam predstavljamo 6 nasvetov, kako se temu izognete:

Foto: Unsplash

Pred skokom v bazen zmočite lase

Lase zmočite z navadno vodo, saj lahko klor v bazenu poškoduje vaše lase. Če jih boste najprej zmočile v navadni vodi, bodo lasje vpili to, ne pa vode iz bazena. Klor namreč zelo slabo vpliva na lase, zato bodo lasje s pomočjo tega trika ostali mehki ter negovani.

Nanesite regenerator, ki se ne izpira

Če nameravate na plaži ali ob bazenu preživeti večino dneva, kar vam sicer odsvetujemo že zaradi škodljivih UV žarkov, lase zavarujte z balzamom za lase, ki se ne izpira. Lasje bodo to nego hvaležno sprejeli in bodo navlaženi, zato morska sol, UV žarki ali klor nanje ne bodo imeli tako negativnega učinka.

Foto: Instagram

Debela kita ali figa kot pomoč

Čeprav ni lepšega občutka kot to, da lase razpustite in se v vetru svobodno gibajo, pa se lahko pod vplivom poletnih dejavnosti zapletejo. Lase zato raje (še posebej, če je vetroven dan) spnite v figo ali debelejšo kito. Tako boste lahko lase kasneje razpletle brez poškodb.

Nosite klobuk ali čepico

To pa najbrž vseeno že veste – najbolj enostaven in obenem učinkovit način, da lase zavarujete pred škodljivimi sončnimi žarki, je nošenje kape s ščitkom, klobuka, čepice ali rute.

Foto: Instagram @valerialipovetsky

Uporabljajte sprej z zaščito

Če ne marate pokrival in rut, lase pred UV žarki zavarujte s posebnim sprejem za lase, ki vsebuje visoko UV zaščito. Na trgu jih je kar nekaj, delujejo pa tako, da varujejo pred UV žarki in preprečujejo izsušitev las. Sprej tekom dneva večkrat nanesite na lase.

Pazite na klimo

Tudi v zaprtih prostorih poleti na vaše lase preži nevarnost in sicer v obliki klimatskih naprav. Še posebej, če pihajo zelo hladno in odvzamejo vso vlago prostoru. Če se dlje časa zadržujete v klimatsko hlajenem prostoru, bodo tudi vaši lasje hitro izsušeni in brez življenja ter leska. Zato tudi v času, ko je klima v pisarnah v polnem pogonu, ne pozabite na vlažilec zraka.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic