fbpx

6 trikov za zaščito las v poletnih mesecih

Lasje, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, slider

S temi nasveti, ki jih najbrž še ne poznate, učinkovito zaščitite zdravje las pred škodljivimi vplivi okolja.

Poletje je tako rekoč pred vrati in pred nami so najlepši meseci, ko je čas, da svojim lasem dopustite, da so čim bolj naravni, brez obdelave, lahkotni kot poletne zabave pod toplim nočnim nebom.

Da bi zares uživale v lepoti in zdravju svojih las, ter v dopustniškem vzdušju, ki ga pričarata morska voda in sonce, pa je pomembno, da mislite tudi vnaprej, na čas po dopustih. Gotovo ne želite v jesen vstopiti s poškodovanimi in od sonca obledelimi lasmi brez življenja in barve.

Zato je pred vami 6 nasvetov, kako se temu izognete in verjamemo, da kakšnega od njih sploh še niste prebrale. Do zdaj.

# Pred skokom v bazen zmočite lase

Lase zmočite  z navadno vodo, saj lahko klor v bazenski vodi poškoduje vaše lase. Če jih boste najprej zmočile v navadni vodi, bodo lasje vpili to, ne pa vode iz bazena. Sliši se kar logično, kajne? Kot vemo, klor zelo slabo vpliva na lase in zato bo vaš naglavni okras s pomočjo tega trika ostal mehek ter negovan.

# Nanesite regenerator, ki se ne izpira

Če nameravate na plaži ali ob bazenu preživeti večino dneva, kar vam sicer odsvetujemo že zaradi škodljivih UV žarkov, lase zavarujte z balzamom za lase, ki se ne izpira. Lasje bodo to nego hvaležno sprejeli in bodo navlaženi, zato morska sol, UV žarki ali klor na njih ne bodo imeli tako negativnega učinka.

# Debela kita ali figa kot pomoč

Čeprav ni lepšega občutka, kot to, da lase razpustite in se v vetru svobodno gibajo, pa se lahko pod vplivom poletnih dejavnosti zapletejo, zato še posebej na vetroven dan lase spnite v figo ali debelejšo kito po vsej dolžini glave. Tako boste lahko lase kasneje razpletle brez poškodb.

# Nosite klobuk ali čepico

To pa najbrž vseeno že veste – najbolj enostaven in obenem učinkovit način, da lase zavarujete pred škodljivimi sončnimi žarki, je nošenje kape, klobuka, čepice ali rute, ki jo zvijete v turban.

# Uporabljajte sprej z zaščito

Če ne marate pokrival in rut, lase pred UV žarki zavarujte s specialnim sprejem za lase, ki vsebuje visoko UV zaščito. Na trgu jih je kar nekaj, delujejo pa tako, da varujejo pred UV žarki in preprečujejo izsušitev las. V toku dneva sprej večkrat nanesite na lase.

# Pazite na klimo

Tudi v zaprtih prostorih poleti na vaše lase preži nevarnost in sicer v obliki klimatskih naprav. Še posebej, če pihajo zelo hladno in odvzamejo vso vlago prostoru. Če se dlje časa zadržujete v klimatsko hlajenem prostoru, bodo tudi vaši lasje hitro iszušeni in brez življenja ter leska. Zato tudi v času, ko klima v pisarnah dela ‘na polno’, ne pozabite na vlažilec zraka.

 

Foto: EmpowHer, The Huffington Post, Pinterest, Verywell, Business Insider

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam