fbpx

6 znakov, ki opozarjajo, da potrebujete nov nedrček!

Moda

Kakovosten modrček naredi čudež za našo postavo, a težko je najti popolnega, to ve vsaka ženska, ki ima v predalu dva ali tri nedrčke, za katere zlepa ne najde dostojne zamenjave.

Na žalost pa našim najljubšim modrčkom prej ko slej ‘odzvoni’, v nedogled pač ne moremo menjati dveh, treh nedrčkov in jih nositi v nedogled. Nekateri izgubijo obliko, drugi nenadoma postanejo pretesni ali preohlapni zaradi spreminjajoče se postave in staranja telesa.

Razkrivamo vam šest znakov, da se je čas vašemu najljubšemu nedrčku iztekel in da boste morale, pa čeprav še tako nerade, po nakupih na oddelek spodnjega perila v izbrano trgovino. Verjemite, da se bo kljub trudu nakup splačal, saj se boste v (končno spet) ustreznem nedrčku počutile – odlično.

# Vaše telo se se je spremenilo

Če ste pridobile ali izgubile znatno število kilogramov, potem vam, enako, kot oblačila, ne bo ustrezal niti stari nedrček. Podobno velja za nosečnice in ženske v menopavzi, katerih telo tedaj občutno spremeni obliko, z njim pa tudi velikost ter oblika njihovih dojk.

# Modrček se je raztegnil

Novi nedrčki na začetku ponavadi malce ‘vežejo’ pri prvih nošenjih, šele kasneje, po nekaj pranjih ter nošenjih, postanejo udobni. Sčasoma pa naramnice modrca in trak za zpenjanje po veliko pranjih začno izgubljati elastičnost in tako nedrček izgubi svoj namen – to pa je opora ženskim prsim. Morate kar naprej zategovati naramnice ali košarice modrčka vleči navzdol, da dosežete vsaj malo opore dojkam? Potem je čas za nakup novega.

# Izgubil je obliko

Ko se podloga v košaricah začne zvijati na robovih, tako da se ne prilega več prsim, ampak se opazi razmik med kožo in tkanino, je to znak ponošenosti tega kosa perila. Tak nedrček vašim prsim ne da potrebne opore, pod vrhnjim kosom oblačila pa je videti dobesedno čudno…

# Neudobne naramnice

Vloga naramnic je, da dojke privzdigne, a če so obnošene in neraztegljive, te vloge ne morejo opravljati. Če naramnice padajo z vaših ramen vsakokrat, ko se sključite/sklonite ali če na koži puščajo sledi ‘zažiranja’ v kožo zaradi preveč pritiska, potem ta nedrček zavržite.

# Dojk ne pokriva tako, kot bi moral

Izbira modrca je odvisna tudi od tega, kakšno oblačilo želite nositi preko spodnjega perila. Ne glede na to, ali izberete push-up, športni nedrček ali modrc brez naramnic, vsak nedrc bi moral s svojo obliko popolnoma zaobjeti prsi, tako da jih čvrsto, a udobno drži v košaricah.

# Žica je pobegnila iz ene ali celo obeh košaric

To je eden najbolj tipičnih znakov, da potrebujete nov modrc. Seveda lahko žico vedno potisnete nazaj skozi luknjico in tkanino zašijete, a zelo verjetno je, da se bo žica izmuznila iz košarice že pri enem od naslednjih pranj. Če ne drugega, je neprijetno, da vas pobegla žica ves dan špika v kožo, lahko pa je celo nevarno, če se vam zadre v kožo. Tak modrček hitro zamenjajte z novim!

 

D. S.

Foto: Every Day Inbox, Multivu, Pinterest, Brastop, Reader’s Digest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam