fbpx

7 debelih laži, ki nam jih je ‘natrosila’ Carrie Bradshaw!

Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran, Znani

Glamurozne TV nadaljevanke za ženske, kot je bila denimo Seks v mestu, svojim gledalkam ‘prodajajo’ fantazije, ne resničnost.

O, kolikokrat sem bila že sama v skušnjavi, da bi zavpila na ves glas in opozorila svet ter naivne ženske in žrtve kultne serije Seks v mestu, med katerimi so bile tudi moje lahkoverne prijateljice: “Laž, laž, ena sama laž! Carrie laže!”

In vedeti je treba, da so bili to drugi časi, ko se je dalo celo v Sloveniji lepo preživeti z novinarstvom in pisanjem kolumen, če si le pridno in veliko delal (tam do leta 2007). V New Yorku se je zagotovo dalo za isto dejavnost dobiti še več denarja.

A da si nekdo z eno (!) samo samcato kolumno na teden, torej štirimi mesečno – pa magari če je to pametna in vitka lepotička, kot je bila junakinja Carrie – lahko privošči tako lagoden, razkošen, nezaslišano nesramen bogataški stil življenja… oprostite, to pa ne gre!”

“Živeti sam kot neodvisen pisec v New Yorku je lahko zabavno in glamurozno,”

nas je ‘podučila’ Carrie kar na začetku serije.

Queen #sjp #nyc

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Spomnim se, da sem zavijala z očmi, ko sem primerjala svojo in njeno realnost, svoje in njeno družabno življenje, svoje in njene izdatke (ker za prihodke je bilo jasno, da so moji nižji), ali pa svojo garderobo ter zbirko čevljev in Carriejine… Ni me glodala zavist, samo pihnila sem od ogorčenja, kateri gledalec je ‘kupil’ to nakladanje o xy kolumnistki v Velikem jabolku s pravljičnim življenjem…

That scene breaks my heart everytime ? #satc #sexandthecity #carriebradshaw

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Seveda sem potihem sanjarila, da bi lahko vsaj en dan, če že ne teden, živela tak lifestyle, kot ga je junakinja serije Sex and the city oziroma Seks v mestu. Sama sem bila v času predvajanja serije prav na vrhuncu kariere, mladosti, lepote in življenjske moči, okoli 30 sem jih štela.

One and only #sexandthecity #love

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

A kljub dejstvu, da sem bila ‘pri koritu’ in stalno vabljena na VIP dogodke; in čeprav sem v tistih časih gospodarske konjunkture res živela v (z današnjega vidika) nadstandardno življenje, stanovala v novi, prelepi garsonjeri z božanskim razgledom in markantno kopalnico z ogromno kadjo, se za mano niso podili tropi samskih, super seksi moških (kakšna dva, trije že, trop pa gotovo ne); niti se nisem mogla pohvaliti s kopico potovanj, pa čeprav so takrat moji zaslužki od člankov in kolumen šli večinoma v ta namen, da sem si ogledala svet (tudi New York, seveda). A moja potovanja so bila manj luksuzna od Carriejinih, na mojih kovčkih ni pisalo Louis Vuitton, temveč dobri stari Samsonite.

What I need today ? #sexandthecity #friendship

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Prav tako nisem imela časa posedati s prijateljicami ob kokteljih ali na kavah, pa na kosilih v najbolj ‘in’ restavracijah oziroma po dolgih delovnikih ždeti še na partijih dolgo v noč, saj sem morala res veliko pisati, da sem si lahko privoščila vsaj bledo slovensko kopijo lifestylea a’la Carrie in Seksa v mestu, razumete? No, zdaj sem ugotovila, da prodajanje megle ni motilo le mene: novinarki Lauren Alexis Fisher sta nakladanje ter umetelna pravljičnost glavne junakinje prav tako šla v nos; zato je podrobno analizirala serijo, pod ugotovitve potegnila črto in naredila primerjavo serije z resničnostjo.

Surrounded by shoes ?#heaven #carriebradshaw #shoeaddiction

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Lauren je kar namesto mene jasno in glasno svetu sporočila (in to v reviji Elle), da je Carrie navadna lažnivka! No, vsaj scenaristi, ki so pisali dialoge za igralko Sarah Jessico Parker, ki je vlogo Carrie odigrala… Pa si preberimo sedem v nebo najbolj vpijočih ter v oči bodečih, mastnih laži.

1. Najti super fanta v New Yorku je mačji kašelj

Hot date #carrieandbig #love

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Če živite v tako velikem mestu, boste težko upale, da najdete sorodno dušo, srečne boste že, če ne boste naletele na manijaka, spolnega predatorja ali motenca s kupom osebnih težav, pač pa na vsaj kolikor toliko normalnega fanta, s katerim se vam bo celo dalo ven…

2. Svoj honorar porabite za čevlje, ne za najemnino

Seveda, lastnik stanovanja, ki ga vam oddaja, je na čevlje ‘usekan’ vsaj tako, kot ve. Komaj že čaka, da bi si končno lahko ogledal vaš novi parček Manolo Blahnik sandal… Ja, seveda… Prišel je po najemnino in potrdilo, da ste že plačali vse račune za tekoči mesec! Sicer vas brez milosti pošlje na cesto.

3. Z lahkoto najdete prostorno stanovanje na Upper East Side

Samostojno enoto, razkošno in prostorno, brez cimrov? Ja, če ste ultrabogataš, ne pa piska kolumen…

4. Zakaj hoditi na avtobus ali podzemno, če se gre lahko s taksijem?

Walking in style #paris #carriebradshaw #ootd

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Taksi v NY še zdaleč ni poceni, najem limuzine še manj (eno sem si na Manhattnu vseeno privoščila, živi se samo enkrat); večino časa pa se domačini in turisti gnetejo z drugimi sopotniki na različnih sredstvih javnega prevoza… Nič kaj romantično, kajne? Bolj diši po prepotenih pazduhah in pa telesih, stisnjenih ena ob drugo po principu sardin v konzervi.

5. Junakinja teče na 12-centimetrskih petkah kot za šalo!

Girls deserve respect ??? #womanpower

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Ta nonšalantna (in zavajajoča) trditev kar kliče k spiralnim zlomom gležnjev, na oddelek za kirurgijo stopala ter kasneje k rednim obiskom pri fizioterapevtu.

6. Moda je pomembnejša od hrane

Fashion runs into my veins #fashionistas #vogue #carriebradshaw

A post shared by Carrie Bradshaw Life Style ? (@carriebradshawsc) on

Baje je Carrie dejala, da se prej odreče hrani, kot svoji najljubši modni reviji. Hm, od oglasov in bleščečih podob v modnih revijah se še nihče ni najedel, vsaj bralci ne.

7. V New Yorku se lahko preživljate s pisanjem kolumne

Sliši se kot najboljša služba na svetu, a nima prav nobenega stika z realnostjo in zato je to nesramno debela laž!

 

Foto: Instagram, Pinterest, Celebuzz, L.I. Pulse magazine, Yahoo News


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam