fbpx

7 dizajnerskih torb, ki bodo ‘it’ modni dodatek v 2019!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, trend, Zanimivosti

Leta 2019 se na modno sceno vrača trend torb s krajšim pasom, ki se nosijo na rami. Predstavljamo vam nove modele z vintage pridihom 90. let, o katerih sanjajo vse ljubiteljice mode.

Pripravite se, da iz omar ponovno potegnete dobro ohranjene torbe, ki jih niste nosile že dve desetletji, ali pa se, če vam bančni račun dopušča, odpravite v nakupovalni pohod po fizičnih trgovinah oziroma po spletnih trgovinah, kar vam je pač ljubše.

Dizajnerske torbice so večni predmet naših želja, tudi tistih žensk, ki ne sledijo pretirano novim trendom. Kaj potemtakem torba, ta nepogrešljivi modni ‘dodatek’, lahko pomeni šele resničnim fashionistam! Kot ‘dodatek’ je torba v navednicah zato, ker si brez torb ženske res ne znamo več predstavljati življenja. Preprosto ne gre brez njih!


Ena od trendovskih inačic kultne torbe Fendi Baguette

Seveda lahko vsaka ‘borša’ ali torba služi svojemu namenu, toda nekateri modeli, predvsem zvenečih modnih znamk, so se z leti izpostavili kot kultni in prestali preizkus časa; kreativni direktorji modnih hiš in znamk pa izrabijo vsako priložnost, da osvežijo DNK znamke, za katero ustvarjajo – in le kaj bi bilo za hitro osvežitev bolj primerno, kot prav modni dodatki in med njimi zlasti – torbe?

Torbica znamke Miu Miu, model Confidential, je med najbolj zaželenimi v letu 2019!

Leta 2019 se na modno sceno končno vrača trend torb s kratkim pasom, ki se nosijo na rami. T.i ‘bucket’ modeli (torbe v obliki vedra) bodo očitno še naprej navdihovali oblikovalce, njihove rafinirane izvedbe so lahko letos edino, kar boste nosile zasebno ali za v službo. Oglejte si, katerih 7 kultnih modelov torb bo zaznamovalo leto, ki se je pravkar začelo!

1. Fendi Baguette

Radi imamo francoske štručke oziroma bagetke in tudi Fendijeva je neskončno slastna! Ta torba je dokaz, da je moda ciklična in da ni treba metati lepo ohranjenih dragocenosti v smeti, saj se vse vrača, v modi še posebej. Italijanska modna hiša je ponovno oživila ta model v denimu in pa okrašenega s svetlikajočimi se dodatki. Zaljubljenke v modo so se že trumoma zapodile po vintage izvedbo ‘bagetke’ v ‘second hand’ trgovine.

2. Prada Sidonie 

Nostalgija po dobi 90-ih let se nadaljuje – praktično za tiste, ki smo tedaj bili v svojih dvajsetih in na vrhuncu raziskovanja trendov! Majhne torbe s kratkimi ročaji so navdih tudi italijanski Pradi. Model Sidonie prihaja na trg v paleti barv, ki naredijo maksimalen vtis. Zagotovo se bo že kmalu uvrstila v kolekcijo ‘it’ torb modnih zbirateljev.

3. Mulberry Hampstead

View this post on Instagram

Caped crusader ⚡️ ph. @julietklottrup

A post shared by Alexis Foreman (@stylememos) on

Luksuzna britanska blagovna znamka slovi po usnjenih modnih dodatkih, za to znamko se rade odločijo bolj avtangardne, ne pa ‘mainstreamovsko’ usmerjene fashioniste. Mini verzijo modela Hampstead smo lani že opazili na skandinavskih ‘influencerkah’. Ima krajši pas, zato lahko torbo nosimo tudi preko trupa.

4. Dior Saddle

Torba v obliki sedla je ‘comeback’ doživela že v 2018. Da so se ljubiteljice torbic takrat prav odločile, dokazuje dejstvo, da je Dior za leto 2019 izdelal še nekaj verzij te očitno priljubljene torbe. Mini, midi ali ‘oblique’: v vsakem primeru gre za model v obliki jahalnega sedeža oziroma t.i. ‘saddle bag’.

5. Givenchy Mini GV Bucket

‘Bucket’ torbica je ena od tistih, za katere upamo, da jih bomo letos videli tudi na Meghan Markle, saj je modna znamka Givenchy ena njenih najljubših. Sploh, odkar je na čelu te hiše Britanka Clare Waight Keller. Torba je na razpolago v sofisticiranih barvnih odtenkih zelene, bordo, bež ter v črni barvi.

6. Miu Miu Confidential

Lepotica med torbami na zlatih verižicah! Ta torba tisti, ki jo nosi, podari takojšen ‘glam’ videz na pomembnih dogodkih; njena prednost je, da je najbolj kulsko videti v kombinaciji z ležernimi outfiti. Torba je izdelana iz plisiranega žameta, ki je eden od zaščitnih znakov italijanske modne hiše Miu Miu. Znamka je prav z modelom Confidential prekosila vse, kar je svetu do zdaj pokazala pri torbah, menijo modni poznavalci.

7. Celine C 

Oblikovalec Hedi Slimane je izzval pravi ‘bum’, ko je zasedel mesto kreativnega direktorja v modni hiši Celine, zato so sedaj vsi kosi, ki jih med odjemalce pošlje ta znamka, pod drobnogledom modnih kritikov. Soglašamo, da 50-letni Slimane ubira bolj čvrst in pogumen pristop k oblikovanju za to znamko. Mini torba z logotipom C je odličen primer navedenega.

D. S.

Foto: Instagram, Pinterest, Fashion Scoop, Fashionista


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam