fbpx

7 glavnih modnih trendov za jesen 2017!

Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda

Priča bomo močnim barvam, posebna zgodba bodo srebrna, oversize, etno, cvetice, pletenine, široke jakne, hlače, srajce, itd.

Kako bo videti modna jesen? Najbrž ste enako na trnih, kot mi, pri čemer pa nam bodo že kmalu v pomoč izložbe trgovin z oblačili. Ponovno smo se še pred koncem poletja poglobili v beležnico, v katero smo zapisovali smernice najmočnejših modnih hiš, kot so Celline, Versace, Gucci, Chanel, Dior, Chloe in njim podobni.

Analizirali smo tako oblačila kot modne dodatke in ugotovili, da v vsakem primeru prevladujeta večbarvnost in predimenzioniranost oblačil. Ta jesen bo torej tako pestra, barvita in na nek način celo ‘disko’, da bo skoraj premagala 80. leta, a še vedno na sodoben, bolj minimalističen način…

Priča bomo močnim barvam: rumeni, modri, zeleni, črno bomo pustili vnemar. Iz teh barv bomo lahko sestavljali tudi total look. Posebna zgodba bo srebrna, rezervirana za slavnostne prilike. Tu so še ovserize, etno potiski, cvetice, pletenine, poudrajeni kroji plaščev, široke hlače in srajce, razetgnjene jakne maksi dimenzij. Poleg etna so tu še usnje, pliš, zanimivi potiski, mešanje materialov – z eno besedo: eklekticizem.

Tu je 7 vodilnih trendov sezone.

1. Pletenine

Lacoste

Prezračite svoje najljubše pletene obleke, pletene puloverje, jopice in vse, kar je kvačkanega ali štrikanega, ter vsebuje volno. Pletenine se letos nosijo kot najlepša ‘haute couture’ obleka!

2. Prevelike jakne

…z dodatki opaznega perja, z vsem možnim pretiravanjem, kričeče opazne in kajpak oversize! Kolikor drznejše, toliko bolje, si očitno mislijo vodilni pri modnih hišah Chanel, Coach in Miu Miu.

3. Sodobna folklora

Pri folklori stavimo na dvoje: žive barve ter primerne vzorce.

4. Poudarjen moško-poslovni videz

Nič več preščipnjenega pasu in ozkih hlač na ‘cigareto’. To, kar bomo nosile, sliši na gesli ‘menswear’ in ‘oversize’, naj bosta vaš navdih za poslovni videz in poslovno garderobo.

5. Bomber jakna

Ta vrsta jakne je očitno še kar naprej must-have sezone, le da je sedaj večja in širša, kar dovoljuje, da jo oblečemo čez večja in over-size oblačila pod samo jakno.

6. ‘Statement’ obleka

To so obleke, ki so same po sebi dovolj. Ne potrebujejo ogrinjala, pleda, ponča, kaj šele jakne ali plašča. So popolnoma samozadostne.

7. Srebrna senzacija

Julien Macdonald, jesen-zima 2017/18

Za večerne izhode in gala priložnosti boste jeseni nosili samo to barvo: srebrno! Jesen med nas torej zopet prinaša dobri stari disko glamur.

 

 

Foto Elle, Pinterest, Cosmopolitan, InStyle, W Magazine, Collezioni


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam