fbpx

7 kosov oblačil, ki jih ne smete zavreči, sicer boste jokale!

Moda, Novice

Določeni trendi se vedno znova vračajo v modo; da naslednjič ne boste obžalovale, si oglejte seznam oblačil in dodatkov, ki jih ne smete zavreči, razen, če so povsem obnošeni.

Kolikokrat ste že slišale od mame, tete ali babice, da ne mečite stvari stran, saj ‘čez 7 let lahko vse prav pride’? Glede na to, da ta modrost že dolgo kroži, zanesljivo drži. Ne gre samo za koristne, uporabne predmete, ampak tudi za oblačila, saj je znano, da moda vedno reciklira preteklost ali pa določeni kosi spet postanejo trendovski.

Marsikatera je že obžalovala, ko je gledala aktualne smernice, ker je zavrgla ali podarila oblačila, ki so bila še dobro ohranjena ali komajda kaj nošena, če so se podobna spet vrnila na modne piste. Najbrž se je tudi vam že kolcalo za kakšnim lepim modnim kosom ali dodatkom, originalnim in retro, ki ste ga vrgle v smeti in kakršnega zdaj nobena druga ne bi imela.

 

Določeni trendi se vedno znova vrnejo v modo; da naslednjič ne boste obžalovale, si oglejte seznam 7 kosov oblačil in dodatkov, ki jih ne smete zavreči, razen, če so že povsem obnošeni ali uničeni. To so smernice, ki se bodo, tako kaže zgodovina, vedno znova ponavljale.

# Gola ramena

Obleke in vrhnji kosi oblačil, ki odkrivajo ramena, se nosijo že od viktorijanskih časov in vse do danes. Seveda vsakič v malo spremenjeni obliki, toda elegantne bluze in prikupne obleke z globokim izrezom, ki razkriva ramena, si lahko oblečete ne glede na trenutne smernice, zato se jih ne splača metati stran.

# Slip obleka

Tako kot drugi trendi 90. let se je tudi ta vrnila na sceno. Slip obleka z videzom malce spominja na spalno srajco, a kljub temu je vsestranska in ponuja številne možnosti kombiniranja, zato bo vedno priljubljena med fashionistami. Slip obleka je kos, ki naj ostane v vaši omari.

# Mamine kavbojke

T. i. ‘mommy jeans’ je postal kulten zaradi znamke Levi’s, potem pa smo ga v vseh teh desetletjih videvali na modnih ikonah, od Marilyn Monroe in Cindy Crawford do Rihanne. Za nekaj časa so ga zasenčile ozke kavbojke z nizkim pasom v začetku novega tisočletja. Toda udobje, ki ga ponuja visok pas, je očitno nenadomestljivo! Za povrh ta kroj laska vsaki postavi.

# Platforme

View this post on Instagram

The new pink wall on melrose? #ootd ? @matt_coop

A post shared by R O C K Y (@rocky_barnes) on

Pojavile so se že v 40. letih minulega stoletja, čeprav platforme na obutvi (zlasti sandalah) radi pripišemo trendu 70. let, ko so postale široko priljubljene. Od tedaj pa do danes se na vsakih toliko in toliko let spet vračajo v modo. Aktualne so tudi sedaj.

# Mrežasta oblačila

Se še spomnite, kako smo okoli leta 2000 in še prej vsi nosili mrežaste majice, celo moški?! Ta trend se v resnici vleče že od 90. let (spomnite se samo pop in rock zvezdnikov) in se spet vrača v modo. Hvala bogu, bomo rekli tisti, ki imamo veliko mrežastih kosov oblačil. Mrežaste obleke, majice in mrežaste detajle na oblačilih lahko vidite na vsakem koncertu ali festivalu popularne glasbe, zato le pogumno na dan z mrežastim kosom, ki ga hranite še od najstniških let.

# Statement uhani

View this post on Instagram

? @evaksalvi for @manrepeller ?

A post shared by P A N D O R A S Y K E S (@pandorasykes) on

Ko gre za nakit, imajo opazni uhani, ki naredijo takojšen modni vtis (zato tudi ime statement uhani), posebno mesto v zgodovini mode. Spomnite se velikih, pisanih uhanov, ki jih je v 60. letih nosila legendarna Twiggy in so jo vse ženske posnemale; ali pa velikih kovinskih obročev iz začetka novega stoletja, ki so spet v modi. Uhani, ki pritegujejo poglede, v resnici ne bodo nikoli ‘out’, ko gre za modo. Zato imate tehten razlog, da jih obdržite.

# Široke hlače

Po dolgoletni vladavini ‘skinny’ kavbojk in hlač so ženske z navdušenjem pozdravile vrnitev širokih hlačnic. Dovolj je že pogled na street style fotografije z zadnjih tednov mode in dobimo potrditev. Pojavljajo se že vse od 40. let minulega stoletja in se občasno izmenjujejo s trendom ozkih hlačnic. Vsekakor pa se udobnih, širokih modelov hlač ženske zlepa ne bomo naveličale!

 

D. S.

Foto: Pinterest, BoF, London et Paris, Index.hr


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam