fbpx

7 lepotnih napak, zaradi katerih ste videti starejše

Lepota, Novice, slider

Poleg redne nege je zelo pomembno, da pravilno prilagodimo obliko obrvi, frizure, barve in make – upa.

Frizura in sama barva las, način ličenja in zakrivanje nepravilnosti na obrazu, lahko vplivajo na vaš starejši videz, zato je pomembno, da se znebite spodaj naštetih napak.

Kljub temu da vlagamo denar v najnovejše serume in maske za pomlajevanje obraza, se lahko zaradi naše napačne vsakodnevne rutine zgodi, da je naš obraz videti starejši, kot smo v resnici stari.

Beauty-Mistakes-that-Make-You-Look-Old-1

Z drugimi besedami: poleg redne nege je zelo pomembno, da pravilno prilagodimo obliko obrvi, frizure, make – upa ali barve, ki odgovarja našemu tipu kože in seveda letom samim. Predstavljamo vam 7 največjih lepotnih napak, ki vam dodajajo leta:

Neurejene obrvi

Če niste Lily Collins in Cara Delevingne, smo prepričani, da svinčnik za obrvi lahko postane vaš najbolj priljubljeni izdelek, saj lahko na odličen način oblikuje obrvi.  Umetniki ličenja vam bodo povedali, da tanke obrvi postarajo, medtem ko goste in nekoliko košatih obrvi pomlajujejo. Izberite torej kakovostni svinčnik za oblikovanje obrvi, ki se ujema z vašo poltjo in barvo las.

5 Common Beauty Mistakes to Avoid_4

Izogibanje uporabi primerja

Če imate težave z majhnimi gubicami, s katerimi ste vedno nezadovoljni, nam dovolite, da vam predstavimo primer. Večina primerjev je narejena iz številnih sestavin, kot so hialuronska kislina in nekatere vrste silikonov, ki na odličen način zapolnijo gube in vaša koža je videti gladka in sijoča, kar omogoča odlično podlago za nanos pudra.

Če imate izrazite temne kolobarje in podočnjake, se namesto za korektor rajši odločite za primer, ki ima učinek sijoče kože in sestavinami, ki naredijo kožo mehkejšo in napeto. Po primerju nanesite, s pomočjo čopiča, tanko plast korektorja.

1468459090123

Monotona, mrtva barva las

Z dolgočasno, monotono in enodimenzionalno barvo las ste lahko videti starejše, ugotavljajo številne študije. Zdravi, sijoči, gladki in gosti lasje so pokazatelj zdravega življenja. Da bi barvane lase ali pramena obdržali sveže in naravne, pred naslednjim obiskom frizerskega salona poskusite z domačo nego za sijaj las, ki vam bo v veliki meri tudi pomagala.

Uporaba napačnega odtenka podlage

Dve največji napaki, ki jih delamo pri nanosu podlage sta, izbira napačnega odtenka in nepravilno nanašanje. Kar se barve tiče priporočamo, da izberete svetlejše odtenke, pri nanašanju pa uporabljajte gobice, kot je Beauty Blender, ki je odličen izdelek za doseganje gladke kože in prekrivanja nepravilnosti.

Izbira napačne tehnike nanašanja eyelinerja

Vizažisti menijo, da nas goste in ostre poteze z eylinerji delajo starejše, posebej, če ga nanešemo še na spodnje trepanice. Namesto eyelinerja rajši izberite kremasti svinčnik za obrobo v črni ali rjavi barvi, ki dajeta večjo mehkobo.

{D067A093-7DA3-41DD-8742-C8798ADC2398}AR-VA-Makeup-Mistakes-04-Eyeliner-Outside

Kadar nosite frizuro, ki vas dela starejše

Izbor frizure in nega las lahko popolnoma preoblikujeta obliko vašega obraza. Najbolj pomembno je, da veste, da ravne konice las v veliki meri dodajajo leta. Namesto tega svojemu frizerju predlagajte, naj vas postriže na goste resice, da oblikuje obraz in omehča ostre linije obraza.

jessica6

Kadar se barvate na pepelnato blond ali pepelnato rjavo barvo

Ali ste vedeli, da temna pepelnato siva barva las daje vaši koži siv ton? Svetujemo vam, da se vedno odločate za tople barve, kot je karamela in obraz optično oblikujete obraz s highlight tehniko, ki bo polepšala vašo polt in hkrati omogočala, da boste izgledale veliko mlajše.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam