fbpx

7 najboljših knjig, ki vam bodo spremenile življenje

Izpostavljeno, Lifestyle, Nerazvrščeno, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Za ljubitelje popularne psihologije smo pripravili seznam top knjig za samoizboljšavo in preusmerjanje na nove poti v življenju.

Želite bolje razumeti svet okoli sebe in najti notranji mir? V zadnjih desetletjih so se oddelki knjig na tematiko samopomoči (self-help books) resnično dobro založili. V njih so namreč zapisani konkretni napotki, kako začnemo živeti tako, kot smo si že dolgo želeli. Vse več knjig s področja popularne psihologije nam služi kot priročnik, da uresničimo hrepenenje po sreči in uspehu na številnih področjih svojega življenja.

Čarobnih formul seveda ni in vsaka sprememba zahteva napor ter odloč(e)nost. Šele skozi proces dozorevanja lahko dosežemo osebni napredek, mir in ljubezen, a najprej jih moramo najti v sebi, preden jih bomo uzrli v svetu. Če se želite podati na pot osebne rasti in duhovnih zakonov, vam bodo naslednje knjige morda v veliko pomoč.

# Ozdravi svoje življenje

Louise Hay nedvomno lahko prištevamo med začetnike gibanj za samopomoč. S svojo neomajno ljubeznijo in vero v pozitiven pristop k življenju (pred kratkim preminula) avtorica še vedno pomaga neštetim ljudem po vsem svetu razkrivati in izkoriščati potencial lastnih ustvarjalnih moči za osebno rast ter samozdravljenje.

To je knjiga za ljudi, ki jih pestijo različne težave in se hočejo ponovno roditi ter kreniti po drugačni poti, ter se naučijo biti zadovoljni s seboj, zaradi česar bodo tudi bolj uspešni, srečni in zadovoljni. Hayeva je menila, da ne obstaja težava, ki se je ne bi dalo odpraviti z močjo volje, potrebujemo samo nekaj duhovne in mentalne higiene ter spremembo mišljenja.

# Prosite, dano vam je

Prva knjiga Esther Hicks (soavtor dela je Jerry Hicks), motivacijske govornice, ki ima seminarje po vsem svetu. V knjigi je opisan zakon privlačnosti, ki nam vsem prinaša natančno to, v kar verjamemo. Prosite, dano vam je govori o tem, kako misliti lepše misli ter tako ustvarjati lepšo resničnost zase.

# Pogovori z Bogom

Prva knjiga Pogovorov z Bogom je doživela tako veliko priljubljenost, da je perasla že v trilogijo. Kako bi bilo, če bi lahko Bogu zastavili vsa tista vprašanja, ki vas najbolj vznemirjajo, in bi vam nanje jasno ter razumljivo odgovoril? To se je zgodilo Donaldu Walschu. Pogovori z Bogom so Walscheva pripoved o njegovih zaupih pogovorih z Bogom, ki so se začeli leta 1992, ko je pisec preboleval obdobje hude potrtosti. Tedaj je sestavil pismo Bogu, v katerem je dal duška svoji negotovosti in razočaranju – in na njegovo presenečenje mu je Bog odgovoril.

Kaj je čas, ali smo sami v vesolju, kaj se zgodi, ko umremo, kaj je globji namen politike ali spolnosti – to je pogled na vprašanja, ki so pomembna za ves planet, in nam kaže, kako bi bilo, ko bi se odprli v duhu in se tudi sami pogovorili z božanstvom.

# Skrivnost

Knjiga z originalnim naslovom The Secret je knjiga, ki deli bralce na tiste, ki jo ogročeno zavržejo ali take, ki pravijo, da jim je pomagala. Svoje poglede so prispevali John Assaraf, Michael Bernard Beckwith, Lee Brower, Jack Canfield, dr. John F. Demartini, Marie Diamond, Mike Dooley, Bob Doyle, Hale Dwoskin, Morris Goodman, dr. John Gray, dr. John Hagelin, Bill Harris, dr. Ben Johnson, Loral Langemeier, Lisa Nichols, Bob Proctor, James Arthur Ray, David Schirmer, Marci Shimoff, dr. Joe Vitale, dr. Denis Waitley, Neale Donald Walsch in dr. Fred Alan Wolf, v ZDA sami znani motivacijski govorci in osebnostni trenerji.

Avtorji trdijo, da vas bodo naučili, kako lahko uporabite Skrivnost v svojem vsakdanjem življenju – od denarja in zdravja pa do medčloveških odnosov in sreče, skratka pri prav vsaki dejavnosti in stiku s svetom. Začeli boste razumeti skrito, neizkoriščeno moč, ki je v vas, in to razkritje vam bo prineslo srečo na vseh področjih vašega življenja.

# Živeti v sedanjem trenutku

Temeljno delo Eckharta Tolleja, ki je mnogim ljudem v najglobjem bistvu spremenil življenje in jim pomagal, da so skozi solzno dolino trpljenja ugledali smisel ter se začeli ljubiti in ceniti ter izkoriščati svoj potencial. Najbrž najboljši še živeči pisatelj knjig o modrosti in duhovnosti, ki nam je sporočil, da resnično živi le, kdor je povezan z močjo sedanjega trenutka.

Samo tukaj in zdaj, v tem trenutku, lahko doživimo čudežno in skrivnostno resničnost življenja in svojega obstoja, ki jo sicer slutimo, a se je ne zavedamo. Če se odpremo tej, zunanjim očem nevidni resničnosti svojega bitja, preidemo v novo stanje zavedanja, ki je onkraj tesnobe in konfliktov, onkraj stisk in negotovosti, bolečine in trpljenja, ki ga izkusimo v običajnem življenju. Knjiga Živeti v sedanjem trenutku v naše življenje vstopa tako, da zlahka postane naš osebni motivator, priročnik in zavetišče, kjer v vsakem trenutku najdemo odgovore na vprašanja. Vsako kratko poglavje je zgodba zase, ki nosi eno izmed bogatih sporočil in tudi avtor predlaga, da odlomke beremo počasi ter si vzamemo čas za premislek.

# Zmorem, če to verjamem

Knjigo je napisal avtor svetovne knjižne uspešnice Moč pozitivnega mišljenja, dr. Norman Vincent Peal. Izhaja iz teze, da človekove misli usmerjajo njegovo življenje in nam pokaže, kako postanemo uspešni ter tvorno rešujemo življenjske težave in uresničimo poglavitni cilj – biti srečen.

S preprostim in lahko razumljivim jezikom eden od utemeljiteljev filozofije samospoštovanja in pozitivnega mišljenja v knjigi uporabi niz primerov iz vsakdanjega življenja in zapiše tudi zgodbe ljudi, ki jim je uspelo probleme preobrniti v izzive, s katerimi se zlahka spopadajo ter so svoje poklicno in zasebno življenje spremenili v zgodbo o uspehu. Tudi vam lahko to uspe, če osvojite pravo motivacijo, se začnete spoštovati in začnete uporabljati duhovne zakone v svoj prid. Vse to s pomočjo humorja in kreativnosti.

# Ljubeznoslovje

Poznate razliko med ljubeznijo in zaljubljenostjo? Knjiga, ki jo je napisal Bruno Šimleša, je tudi meni ena najljubših. Ali obstaja brezpogojna ljubezen, sorodna duša? Je ljubezen stvar odločitve? Ali res drži, da se nasprotja privlačijo? Zakaj pride do prevare in ali jo je mogoče preboleti? Kako izpustiti iz življenja osebo, ki jo ljubimo – so bivši lahko prijatelji? To je samo nekaj od vprašanj, ki jih postavlja in na katera natančno odgovarja Bruno Šimleša, vodilni hrvaški avtor duhovne literature.

V knjigi nas uči, kako zgraditi zdrave, srečne in strastne odnose z drugimi. Najsi gre za partnersko ljubezen ali družinske, prijateljske in delovne odnose, avtor opozarja na ustaljene zmote in napačna pričakovanja, ki jih vsiljujemo drug drugemu, nato pa predlaga rešitve, ki bodo vrnile zaupanje in zadovoljstvo v ta najpomembnejša področja življenja.

 

Foto: Psychology Today, Huffington Post, YouTube, Medium, Creative Boom, Thetalife


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam