fbpx

7 najdražjih filmskih oblek

Izpostavljeno, Lifestyle

Najvišjo ceno je dosegla kultna bela obleka, ki jo je nosila Marilyn Monroe, leta 1955 v filmu 7 let skomin.

Se spominjate filma V vrtincu in čudovite obleke, ki jo je nosila igralka Vivian Leigh? Prejšnji teden so jo na licitaciji prodali za 137.000 ameriških dolarjev. Obleka Scarlett O’Hara pa ni edina filmska obleka, ki dosega astronomske cene.

V filmski zgodovini je bilo veliko oblačil, trendov ali modnih oblikovalcev, ki so se s pomočjo sedme umetnosti uveljavili v modnem svetu, za vas pa smo pripravili najdražjih sedem oblek vseh časov, ki so bile prodane na avkcijah.

 

01-highest-selling-movie-dresses

7 let skomin

Leta 2011 je Debbie Reynolds dala svojo kolekcijo, ki je štela 600 kosov, na avkcijo. Najvišjo ceno je dosegla kultna bela obleka, ki jo je nosila Marilyn Monroe, leta 1955 v filmu 7 let skomin. Prodana je bila za 4,6 miljona ameriških dolarjev.

 

04-highest-selling-movie-dresses

My Fair Lady
Obleka Eliza Doolittle oz. Audrey Hepburn, ki jo je leta 1964 oblikoval Cecil Beaton, je bila leta 2011 prodana za 3,7 miljona ameriških dolarjev.
06-highest-selling-movie-dresses
Moje pesmi, moje sanje
Obleka, v kateri je  Fraulein Maria (Julie Andrews) v mjuziklu Moje pesmi, moje sanje, prepevala pesem “Do-Re-Mi”, je bila leta 2013 prodana za 1,56 miljona dolarjev.
07-highest-selling-movie-dresses
Moški imajo raje blondinke
Rdeča obleka, v kateri je marilyn Monroe zapeljevala miljonarje, je bila prodana za 1,2 miljona dolarjev.
02-highest-selling-movie-dresses
Zajtrk pri Tiffanyju
Leta 1961 je Hubert de Givenchy oblikoval znamenito črno obleko za igralko Audrey Hepburn. Po igralkini smrti leta 1993, je modni oblikovalcec prodal obleko v znani avkcijski hiši Christie’s za več kot 900.000 dolarjev inh izkupiček namenil dobrodelni ustanovi City Of Joy Aid.
03-highest-selling-movie-dresses
Čarovnik iz Oza
Ljubka modra obleka, ki jo je nosila glavna igralka Čarovnika iz Oza, Judy Garland leta 1939, je bila prodana za 480.000 dolarjev.
05-highest-selling-movie-dresses
Titanik
Diamantna ogrlica Heart of the Ocean ni bil edini kos, vreden aristokracije. Rdeča obleka iz šifona, ki jo je nosila Rose Dewitt Bukater, ko je prvič srečala Jacka Dowsona je bila prodana za 330.000 ameriških dolarjev.
Foto: Pinterest

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam