fbpx

7 najlepših pesmi skupine The Cranberries

Dogodki, Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Znani

Ta svet je zapustil najlepši vokal 90. let. V 47. letu starosti je iz še neznanega razloga umrla pevka skupine, Dolores O’Riordan.

Tudi, če niste vedeli za ime Dolores O’Riordan, se zagotovo na pamet spomnite njenega zares posebnega in izjemnega glasu, bila je namreč pevka irske rock skupine The Cranberries, ki je vrhunec slave doživela v 90. letih s pesmimi Linger, Zombie, Dreams in Ode to my family, v karieri pa je ta slavna glasbena skupina prodala več kot 40 milijonov albumov.

Dolores O’Riordan, za katero pravijo, da je imela enega najlepših vokalov med znanimi svetovnimi pevkami, je umrla v ponedeljek v Londonu iz še nepojasnjenih razlogov, stara samo 46 let. Pevka je bila v britanski prestolnici zaradi snemanja novega albuma.

Privlačna pevka, ki je umrla v ponedeljek, je pogosto menjala videz za na oder

Ta novica je šokirala glasbeni svet, druge slavne izvajalce in tudi številne oboževalce, ki so odraščali ob njenem glasu in ob pesmih skupine The Cranberries. Skupina še zdaleč ni bila v pokoju, minulo leto je izdala akustični album z naslovom Something Else, na njem so bili novi aranžmaji starih hitov, pa tudi nove pesmi. Skupina je načrtovala nekaj promocijskih koncertov po Evropi in Severni Ameriki.

The Cranberries leta 2012

Družbena omrežja so bila včeraj polna poklonov prezgodaj preminuli pevki in zvezdi 90. let s posebnim in čudovitim glasom. Mnogi so dejali, da jih je navdihovala, skupina pa je bila vzor številnim glasbenim skupinam, ki so nastale potem, ko so zasloveli The Cranberries.

Dolores O’Riordan se je rodila 6. septembra 1971 v irskem mestu Ballybricken v Limericku kot najmlajša od sedmih otrok. Skupino The Cranberries je vodila od leta 1991 do 2003, ko je začela s solo kariero (v njej je izdala albuma Are you listening in No Baggage), s skupino pa se je ponovno združila pred 9 leti zaradi novih turnej in nastopov.

Skupina je ustvarila priljubljene pesmi s primesmi indie popa, post punka, irskega folka in pop rocka ter elementi alternativne rock glasbe. Dolores je slovela po specifičnem mezzosopranu, ki je drhtel od temne in obenem zvonke barvitosti ter hitro zlezel v uho poslušalcu. Njena vokalna interpretacija in nezgrešljiv irski naglas so jo naredili za eno najbolj priljubljenih pevk sodobne glasbe.

Tu je 7 najlepših pesmi skupine The Cranberries, s katerimi je zaslovela skupina.

# Linger

# Ode to my family

# Zombie

# Dreams

# When you are gone

# Animal instinct

# Just my imagination

Prvi album je izšel leta 1993 z naslovom ‘Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?’ in je bil poln hitov, kot so Dreams, Linger in Sunday. Po debitantskem albumu jih je sledilo še šest, zadnji, z naslovom ‘Something Else’, pa lani. Leta 1994 se je Dolores poročila z Donom Burtonom, nekdanjim menedžerjem za turneje pri skupini Duran Duran, s katerim je dobila tri otroke. Razšla sta se sporazumno po 20 letih zakona.

 

Foto: YouTube, The Georgia Straight, WFRD, Extra, Fanart, Trendsmap, Cranberries World


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam