fbpx

7 najpogostejših težav pri seksu, ki se pojavijo v partnerstvu!

Odnosi

Ljudje se med seboj razlikujemo in enako velja za spolnost, ki je nekaterim v večje zadovoljstvo, kot drugim. Kakovosten seks pa utrjuje razmerje, zato se potrudita, da začinita spolno življenje!

Ko pride do poglavja o seksu, v partnerstvu kar avtomatično pričakujemo vznemirljivost in strast. Spolnost je pomemben del kakovostne zveze in predstavlja enega od načinov, da jo utrdimo. S partnerjem nas poveže tudi na čustveni, ne le na telesni ravni.

Toda včasih se stvari kar nekako ne ‘poklopijo’ oziroma ne potekajo tako gladko, kot smo si zamislili. Predstavljamo vam 7 razlogov, zakaj se v spolnosti lahko pojavijo težave. Z njimi se pari srečujejo pogosteje, kot bi si želeli priznati!

1. Neusklajen libido

Naše želje in pričakovanja niso vedno usklajeni, enako velja za področje spolnosti. Seksologinja Emily Morse trdi, da se težave pojavijo šele, če je neusklajenost zares zelo izrazita. Razlike v poželenju so pogosto vir frustracije za oba partnerja in razlog za nesoglasja ter prepir. Položaj lahko izboljšate z odkritim pogovorom in včasih tudi s sklepanjem kompromisov.

2. Pomanjkanje komunikacije

Morseova iz svojih psihoterapevtskih izkušenj zatrjuje, da imajo pari, ki se veliko pogovarjajo o spolnosti tudi – boljši seks! Komunikacija je zelo pomembna; toda, ko gre za spolnost, mora ta pogovor potekati na nevtralnem ozemlju, v prostoru, kjer ponavadi nimata spolnih odnosov, ne pa v spalnici. In nikoli ne krivite drugega za nastali položaj, raje se potrudite, da prispevate svoj delež k rešitvi problema.

3. Pomanjkanje predigre

Raziskave so pokazale, da večina žensk v povprečju potrebuje 18 minut predigre, da bi dosegle pravi plato vzburjenja. Zato ne preskakujta tega dela spolnega odnosa, uporabita domišljijo in kreativnost, ter ne pozabita na pomen iskrenega pogovora.

4. Dolgočasen seks

Res je, nekateri moški in ženske nimajo dovolj domišljije, zato pri seksu stalno ponavljajo enake prijeme ali gibe. Najlažje je okriviti partnerja za to težavo, toda zapomnite si, za tango sta potrebna dva. Vi prispevate polovico dogajanja, zato vzemite ‘zadevo’ v svoje roke, preizkusita še kak drug prostor, kot je spalnica, in vrnita strast v razmerje.

5. Pomanjkanje časa

Sliši se kot slab izgovor, čeprav to ni. Obveznosti dostikrat narekujejo naš tempo življenja in seks je ena tistih plati, ki najprej trpijo. Za intimo in spolnost partnerja enostavno ne najdeta časa. Kljub natrpanemu urniku pa si morata vzeti čas drug za drugega.

Da bi vama to uspelo, začasno postavita seks na vrh lestvice prioritet. Naj se vam ne zdi smešno: zares predlagamo, da se s partnerjem dogovorita za ‘zmenek’ in se tako izogneta rutini. Ne le, da bo to dejanje spet prižgalo plamen strasti, ampak se boste lahko nečesa veselili v poplavi obveznosti in vsakdanjih skrbi.

6. Dolg časovni razmik med moškim in ženskim orgazmom

Kar nekaj moških se srečuje s težavo prezgodnjega izliva, sploh, ko so zelo vzburjeni ali če niso dvolj izkušeni v spolnosti. Če ima tudi vaš partner ta problem, se pogovorite z njim, kako bi ga rešila in o tem, na kakšen način vas lahko zadovolji po končanem spolnem odnosu.

7. Izsušenost nožnice

Gre za kar precej resno težavo, ki ima za posledico ne samo odsotnost zadovoljujočega spolnega odnosa, ampak izsušena nožnica ženski pri seksu povzroča bolečine. Uporabite lubrikant oziroma se posvetujte z ginekologom, če je razlog za izsušeno nožnico nihanje hormonov.

 

D. S.

Foto: The Conversation, Tesco Baby Club, StatusHood, HuffPost, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam