fbpx

7 nasvetov, ki vas bodo motivirali, da se lotite jutranje telovadbe!

Lifestyle, Novice, Prva stran

Jutranja telovadba prinaša številne koristi, a kako se pripraviti k temu, da dvignete zadnjico še dovolj zgodaj pred službo?

Avtorica: Dragica Sušnik

Telovadba zahteva disciplino in za redno telesno vadbo potrebujete posvečenost cilju ter predanost. Najtežje je začeti. To še zlasti velja, če ste gibanje dlje časa zanemarjale. Toda poletje se je začelo, topli in dolgi dnevi pa kar kličejo k aktivnostim na prostem in ve se zavedate, kako ste se zapustile, postava vam to pokaže prav z vseh zornih kotov.

Še posebej težko se je lotiti jutranje telovadbe, pa čeprav ta znanstveno dokazano prinaša največ koristi za telo. Prebudi vas, da vam energijo za ves dan in pospeši metabolizem. Kljub številnim nagradam, ki jih ponuja, pa je včasih težko najti dovolj časa in še posebej motivacije za jutranjo telovadbo. Preberite si 7 korakov, ki vam bodo pomagali, da dvignete zadnjico iz tople postelje in se odpravite na telovadbo še pred službo!

1. Vse si pripravite že dan prej

Pripravite si telovadno opremo, športno obutev, slušalke, da se boste ogrele s pomočjo glasbe na telefonu ali drugi pametni napravi in kajpak tudi steklenico z izotoničnim napitkom.

2. Zadajte si realističen cilj

Že dolgo niste bile telesno aktivne? Potem se ne morete brezglavo vreči v tek ali dvigovanje uteži. Postavite si cilje, ki so vam dosegljivi: če niste v formi, raje začnite s hitrim sprehodom ter z vajami za raztezanje (stretching).

3. Načrtujte!

Načrtujte ne le čas, ki ga lahko zjutraj porabite za telesno aktivnost, ampak tudi pot, po kateri boste tekle ali si zadajte načrt, katere vaje boste naslednji dan opravile v fitnesu. Če vam manjka volje, je dobra odločitev skupinska vadba – tudi razpored udeleževanja teh morate načrtovati.

4. Privoščite si lahek zajtrk

Pred telovadbo si privoščite smoothie, proteinski napitek ali lahek prigrizek, da ne boste brez energije med športno dejavnostjo.

5. Dajte si malce časa

Ne domišljajte si, da se boste iz nekoga, ki je leto dni počival na kavču, čez noč prelevile v mišičasto atletinjo. Vsaj mesec dni vam bo vzelo, preden se na postavi pokažejo vidni rezultati, enako velja za kondicijo.

6. Glejte nekaj motivacijskega večer prej

Zvečer si oglejte kakšno športno oddajo, tudi svetovno prvenstvo v nogometu je dobra ideja. Zjutraj pa si vlijte voljo do gibanja z izborom poživljajoče, energične glasbe.

7. Pojdite zgodaj spat!

Zjutraj ste lahko mentalno in telesno pripravljene na vadbo samo, če ste spočite, kar pa pomeni, da morate iti zvečer dovolj zgodaj spat. To pomeni: nič gledanja nanizank pozno v noč, nič čekiranja družbenih medijev do polnoči in podobnega. Nastavite si budilko, ugasnite luč in odspite svojih osem ur, da boste zjutraj polne energije in želje po razgibavanju.

 

Foto: Innovative Fitness, Pinterest, Popusgar, Aaptiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam