fbpx

7 pravil Anne Wintour: kako ustvariti popoln slog oblačenja?

Moda, Novice, Prva stran

Legendarna urednica revije Vogue svetuje, kako iz svoje garderobe iztisnete maksimum.

Pravila te stroge, a nadvse spoštovane modne urednice, ki ima najdaljši staž pri kakšni od svetovno najbolj znanih ter pomembnih modnih revij, so zares preprosta in razumljiva in vsaka od nas jim lahko sledi, ne glede na svoj proračun.

Neponovljiva in edinstvena Anna Wintour, glavna urednica ameriške izdaje modne revije Vogue, ima do mode gotovo zares poseben odnos, kar se odraža tudi v njenem prepoznavnem in občudovanem slogu oblačenja. Vsi dobro vemo, da ko Anna Wintour polaska določenemu modnemu oblikovalcu, češ da je izvrsten, ta že v nekaj letih doseže zvezdniški status (denimo Alexander McQueen, Peter Pilotto, Stella McCartney, Erdem, itn.).

In ko Anna pohvali določeno manekenko ali manekena, češ da obeta, ji oziroma mu le še da pospešek k zvezdniški karieri (denimo Arizona Muse, Cara Delevingne). In ko pohvali določen modni kos, ste lahko prepričani, da ga bodo kmalu nosile vse trendsetterke ali pa si ga vsaj obupno želele.

Annin odnos do mode in modnega ustvarjanja je čvrst in transparenten; sama denimo obožuje klasiko in nam svetuje, da izbiramo oblačila glede na to, kaj laska naši postavi in da ne postanemo žrtve modnih trendov, čeprav se to glede na njen poklic sliši kot paradoks.

V nadaljevanju preberite 7 zlatih nasvetov Anne Wintour o tem, kako lahko vsaka ženska doseže popoln slog oblačenja!

1. Reciklirajte oblačila

Nekaterih največjih svetovnih zvezdnic ne bomo nikoli dvakrat videli v istih oblačilih. Določeno stvar bodo oblekle enkrat in nikoli več. Anna se s tem ne strinja in svetuje, da oblačila recikliramo oziroma jih skombiniramo na nov način:

“Vedno je zabavno imeti nekaj novega, a to ne pomeni, da morate pometati iz omar vse, kar že imate v njih. Reciklirajte. Toplo priporočam!”

2. Namesto trendom zaupajte klasiki

Slavna urednica svetuje, da ne smemo dopustiti zadnjim krikom mode, da zavladajo vsebini naših garderobnih omar. Največ prostora morajo še naprej zavzeti klasično krojena, ‘večna’ oblačila ter modni dodatki. Aktualni trendi naj bodo zgolj pika na i.

3. Izogibajte se napisom in logotipom na oblačilih (ter čevljih)

Čeprav smo tudi sami že pisali o tem, kako je logomanija prevzela modni svet in da je sedaj v trendu hoditi naokoli z oblačili ter obutvijo, ki ima na sebi opazen logotip, se Anna Wintour ob tem trendu skremži ter zgrozi. Prednost daje diskretnosti, tako kot vsaka prefinjena dama. Nič vpadljivih napisov ter logotipov, ki zgolj preusmerjajo pozornost od bistva oblačila: njegove lepote, kroja, vzorca, barve… Zares smo veseli, da je nekdo tako pomemben v svetu mode to končno povedal na glas! Logotipi delujejo ceneno in kričeče.

4. Ostanite zvesti oblačilom ter obutvi, ki vam lepo pristojijo

Res je, le zakaj in čemu menjati zmagovalnega konja? Anna že več kot 20 let nosi enak model obutve, ste to vedeli? Ko ugotovi, da ji kopito obutve ustreza, ostane zvesta znamki. Tako je denimo sandale Manola Blahnika prvič dala nase leta 1994 in od tedaj jim je zvesta.

5. Izogibajte se umetnim tkaninam oziroma materialom

Ko so Wintourjevo vprašali, kateri modni trend bi za vedno prepovedala, je odgovorila:

“Resnično mi ni všeč najlonska tkanina.”

Najvplivnejša ženska v svetu mode vedno daje prednost naravnim materialom! Tudi ve naredite tako…

6. Izberite oblačila, ki laskajo vaši postavi

Urednica je o tem povedala:

“Culottes hlače so odlična ideja, če ste visoke postave, kot je Karlie Kloss.”

Vedno se torej vprašajte, ali vam dobro pristoji določen kroj oblačila, saj iz svoje garderobe zagotovo želite dobiti največ, kar vam ta lahko ponudi. Zato si pri nakupovanju vedno vzemite čas in bodite samokritične.

7. Recite ‘ne’ neonskim barvam

Anna sicer slovi kot ljubiteljica opaznih, žarečih barv, a med njimi ne bomo našli neonskih. Na nekem teniškem turnirju se je pošalila, da “ne smemo pozabiti na sončna očala, ko gledamo tenisače v tistih grdih fluorescentnih barvah”. Anna ima rada barve, to je več kot opazno, toda neonskih oziroma fluorescentnih v njeni garderobi zanesljivo ne bomo našli!

 

Foto: The Luxury Spot, Man Repeller, Instagram, The FreshToast, Pursuitist, Business Insider UK, Everything Zoomer


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam