fbpx

7 pravil za popoln poslovni videz v toplejših dneh

Moda, Prva stran, Ženska moda

Ne glede na nihanje temperatur v ozračju ali v službi, ti nasveti vam pomagajo obdržati hladno kri in brezhiben poslovni slog!

Nismo se še odvadili zimskih bund in sibirsko nizkih temperatur, že je v nas dobesedno ‘skočilo’ poletje sredi pomladi. Če je bil zrak pred mesecem dni bistveno prehladen za ta letni čas, je pomlad po drugi strani kar preveč pohitela z nadoknajanjem zamude in se očitno spreneveda, da igra poletno nadaljevanko. Po domače povedano, prehitro se je segrelo in nenadno visoke temperature čez dan so nas ujele nepripravljene.

Na svetu bojda ni več nič zmerno, tudi vreme ne. No, vreme celo sploh ne. To nenavadno meteorološko dogajanje vpliva tudi na nas, vsakodnevne ‘odjemalce’ vremena. Sploh, ko z jutranjih osmih stopinj preskočimo na več kot 26 stopinj Celzija popoldne, ko se vračamo iz službe in nas za povrhu greje sonce.

Če vstajamo pozno in se med ljudi podamo šele po poldnevu, nas vreme ne zmede tako, kot tiste, ki morajo že zgodaj vstati in se odpraviti v službo, kjer morajo biti pripravljeni na vsa možna presenečenja: od tega, da jih zjutraj zebe, potem jim je vroče in so na prepihu ali pa v njih že piha (pre)hladna klima, do vmesnih skokov iz pisarne na pregret asfalt in potem, ko je čas za vrnitev domov, ponovno odhod iz ohlajenih pisarn v vroč, pregret avto na parkirišču.

Če se v teh razmerah dobro znajdete, si zaslužite naš poklon, za druge je tu 7 stilskih nasvetov, kako si pomagati v prehodni sezoni, ko temperature preko dneva nihajo, kot bi bile na vlakcu smrti. Da bo vaš poslovni slog ostal brezhiben, se držite naslednjih pravil.

1. Udobno spodnje perilo

Za v službo vedno izberite bombažen nedrček in spodnje hlače. Nosite naravne tkanine, ki ne dražijo in ob znojenju ne povzročajo alergij na koži oziroma so zračne in ‘dihajo’. Razmislite o brezšivnem spodnjem perilu za dodatno udobje skozi ves dan.

2. Bela srajca

Pomlad in poletje sta idealni sezoni, da vzljubite belo barvo in jo nosite brez bojazni. Bela barva tudi odbija sončne žarke in vas dodatno ščiti pred vročino.

3. Nosite sandale

Izbor obutve vpliva na to, kako udobno se boste počutile v pisarni, sploh ob dolgih delovnikih. Izberite udobne modele, ki pa naj jih začini poseben modni detajl. Vsekakor v pisarno ne smete nositi japonk za na plažo, medtem ko modni sandali, kot na zgornji sliki, požanjejo naše odobravanje!

4. Monokromni videz

Črno-bela kombinacija je vedno v trendu! Bela majica in črno krilo kroja na svinčnik (t.i. ‘pencil’ krilo) sta idealna kombinacija za #workwear oziroma poslovni videz. Lahko pa si zadate izziv, da boste odlično videti tudi v belem od glave do peta.

5. Midi dolžina

Naj gre za obleko ali krilo, za v službo oziroma pisarniške prostore je najbolj primerna midi dolžina, torej dolžina, ki seže malo pod koleni. Ta dolžina oblačil se izvrstno ujema s sandali z ravnim podplatom in z balerinkami, pa tudi s sandali s polno peto oziroma platformo.

6. Suknjič rešuje

Gre za univerzalen kos oblačila, ki rešuje naš slog ob vsaki priložnosti, v njem nam je tudi topleje, kadar je prepih ali je klima premočna. Zato imejte enobarven suknjič v nevtralni barvi vedno v pisarni, seveda naj visi na obešalniku, da se ne mečka. Če ga ne morete ali nočete puščati v službi, ga imejte s seboj v avtu, prav vam bo prišel tudi, če šef nenadno skliče sestanek ali če pride k vam stranka in morate dajati profesionalen videz.

7. Dolgčas ni obvezna oprema

Bela srajca, črne hlače in črni čevlji… zehhh… To že zveni dolgočasno, opisano kombinacijo smo videli že neštetokrat na vseh zaposlenih in na vseh sestankih, kjer smo kdaj v življenju bili. Zakaj ne bi za spremembo nosile lepega kombinezona? Si privoščile asimetričnih krojev? Ali pa svojo poslovno ‘uniformo’ vsaj popestrite z opaznimi uhani, posebnim nakitom ter torbico ali lepo ovratno ruto. Vedno naj izstopa na vas le en zanimiv kos, da ne bo vtis preveč kričeč.

 

Foto: Instagram, Pinterest, Styleist, Vasion, Adriana Lindo, Bloglovin


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam