fbpx

7 preprostih trikov, da se med prazniki ne zredite!

Lepota, Novice

Da ne bi bila prva točka na seznamu novoletnih zaobljub prav izguba teže, pridobljena med prazniki, sledite tem sedmim preprostim korakom.

Prihajamo v čas, ko si prazniki ter druženja sledijo kot po tekočem traku. Veseli december se je že začel, pred nami pa so še božično novoletni prazniki. Seveda čisto upravičeno lahko uživamo v teh praznikih, lahko pa se zgodi, da ima vse skupaj lahko posledice na naši teži.

Osredotočite se na zelenjavo

Prazniki so čas, ko je prav, da uživamo v hrani, če pa ne želite, da to vpliva tudi na vaš videz, izberite zdrave odločitve. Ena izmed njih je prav gotovo, da se odločite za kuhano in presno zelenjavo. Poleg tega, da vas bo nasitila, bo tudi pomagala, da ostanete zdravi in fit. Seveda pustite prostor tudi za nezdravo hrano, ki jo imate radi, vendar jo uživajte v manjših količinah.

Pijte več vode

Verjamemo, da ste tega nasveta že naveličani, vendar še kako drži! Na splošno je znano, da je dobro za organizem, da se vanj vnese več tekočine, zato brez zadržkov pijte čaj brez sladkorja in mineralno vodo. Poleg tega vnos vode zmanjša občutek lakote, zato boste tako preprečili prenajedanje.

Izognite se prigrizkom

Težava pri prigrizkih ni samo v tem, da se zaradi njih najpogosteje zredite, ampak tudi v tem, da jih ne morete prenehati jesti. Ker so prigrizki majhni, se pogosto izgubi kontrola nad tem, koliko ste zares pojedli piškotov, rezin sira, bombonov ,… Zaradi tega vam svetujemo, da se prigrizkom izognete in se držite »prave« hrane.

Izberite eno sladkarijo

Glavna sestavina praznikov so največkrat sladkarije. Ker vam ne moremo reči, da se jim izognete v celoti, vam svetujemo, da se držite svoje najljubše. Verjamemo, da bi radi pokusili vsako torto, pito ali potico, vendar si izberite le tisto, ki vam je najbolj všeč in se s tem izognili »padcu sladkorja«.

Ostanite aktivni

V času dolgočasnih dni si po zaključku službe želite le, da greste domov ter se namestite na udobno sedežno in počivate. Če želite obdržati linije, se morate boriti proti dolgočasju ter lenobi. Vnaprej si splanirajte kakšno aktivnost, kot je na primer obisk joge ali fitnesa, vsekakor pa si izberite tisto, kar vam ustreza. Če vam telovadnice in vadbe ne ustrezajo, pojdite s prijatelji ven na čaj ali se lotite kakšnih domačih opravil, da se boste vsaj malo gibali ter tako ohranili kondicijo.

Vstanite od mize

Obstajata dve preprosti pravili, ki vam na lahek način pomagata, da kontrolirate količino vnesene hrane. Prvo pravilo je, da obvezno med jedjo sedite za mizo, saj če to počnete pred televizorjem ali na sedežni, obstaja velika verjetnost, da se boste prenajedli. Drugo pravilo se glasi: ko zaključite z obrokom, vstanite od mize. Na ta način se boste izognili, da boste ob nadaljnjem klepetu nadaljevali z grizljanjem hrane, ki je pred vami.

Hrano si naložite na manjši krožnik

Če boste uporabljali manjši krožnik, boste lažje kontrolirali porcije, s tem pa se izognili možnosti, da pojeste več, kot je treba. To še posebej velja za osebe, ki vedno »počistijo« krožnik do konca. Sami pa najboljše veste, da prenajedanje, kot tudi stradanje nista dobra za vašo postavo, še manj pa za zdravje.

Foto: Pinterest, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam