fbpx

7 resničnih zgodb: kako pogosto seksajo zakonski pari?

Odnosi

Mnoge skrbi, do neke mere upravičeno, ali bo njihov ‘vrelec’ strasti presahnil, ko vstopijo v zakon. Univerzalnega recepta ni, a kdor se potrudi, ima vroč seks tudi po desetih letih zakona in še dlje.

Ne obstaja prava ali napačna številka, ko gre za spolnost, seksanje ali ‘ljubljenje’. Vsak dobi svoje ob svojem času, bi lahko dejali. Dolgim letom suše lahko sledi divje obdobje pogostega seksanja. Nekdo, ki je v svojih 20-ih seksal tudi po petkrat ali šestkrat na dan, je že pri 40-ih na ‘suhem’. Ali pa njegova spolnost ponovno zaživi pri petdesetih, šestdesetih.

Univerzalnega odgovora res ni, toda mnoge skrbi, do neke mere upravičeno, ali bo njihov ‘vrelec’ strasti presahnil, ko vstopijo v zakon. Treba je vedeti, da je zakon rutina, tako kot vse drugo, denimo redno prihajanje v službo in plačevanje računov. Toda ni razloga, da bi zakon ubil strast, to se zgodi le, če je bilo strasti že na začetku malo.

Ker ima vsak od deležnikov v zakonu svojo raven poželenja oz. libida, je logično, da se včasih pod rjuhami dogaja manj, drugič več. Da bi nekdo večkrat seksal, drugi manjkrat. Da ne filozofiramo, pojdimo kar k resničnim zgodbam zakoncev in njihovemu priznanju, kolikorat kot poročeni pari seksajo.

“Z možem se trudiva, da bi seksala vsaj tri- do petkrat tedensko. Uspeva nama bližje petici, kot trojki. Skupaj sva 10 let, poročena 8 let in imava dva otroka,”

je povedala Ariela.

“Poročena sva 11 mesecev, strast je sveža in seksava vsak dan, razen, ko imam menstruacijo in sem izčrpana ter me daje napihnjenost, zaradi česar se ne počutim seksi ter sem nerazpoložena. Če nobeden od naju ni bolan, vsak delovnik seksava vsak dan in dvakrat v času vikenda. Dejstvo, da nimava otrok, govoto pomaga k večji spolni dejavnosti,”

pravi Jana.

“Imam 34 let, mož je leto starejši, poročena sva malo manj kot šest let. Imava dva otroka in oba delava, sva samozaposlena. Kljub nagrmadenim obveznostim se trudiva, da se ljubiva vsaj dvakrat tedensko. Ne pritiskava drug na drugega, nisva zagovornika mnenja, da je seks nujen za dober zakon, toda če začneva seksati redkeje od prej navedenega, ponavadi začutiva, da je to znak, kako nekaj ni čisto v redu z najinim odnosom,”

je povedala Sara.

“Stara sva 35 let. Na začetku zveze pred 8 leti sva se ljubila najmanj enkrat dnevno. Leta zatem imava dva otroka, psa, mož dela izmensko in z nestalnim urnikom, zato sem še srečna, če se uspeva spraviti k seksu enkrat na dva tedna, včasih pa celo samo enkrat mesečno,”

je priznala Alja.

“Pet let sva poročena, kot sem preračunala, seksava dva- do trikrat na mesec. Rada bi, da bi večkrat, toda ne vem, kako to predlagati možu, da se ne bi počutil postavljenega pred dejstvo in pod pritiskom,”

pravi Marjeta.

“Seksava približno enkrat na mesec. Na začetku zakona je bil seks veliko, veliko pogostejši, a zdaj sva bolj zaposlena, kot kadarkoli,”

je povedal še moški, Miha, ki je poročen 15 let.

“Enkrat na teden . Poročena sva tri leta in imava dvoletnega otroka,”

je dodal Kris, ki je poudaril, da bi se prav z veseljem večkrat poseksal z ženo, toda razume, da je pogosto izčrpana zaradi materinskih in službenih dolžnosti.

D. S.

Foto: Health.com, Helath News, The Lifestyle Library


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam