fbpx

7 škandaloznih trenutkov pop zvezdnice Madonne

Lifestyle, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Madonna ima za seboj dolgo glasbeno kariero, v njej pa niso manjkali nadvse kontroverzni in pikantni trenutki. Oglejmo si vrhunce.

Papež Janez Pavel II. je bil nad slavno pevko milo rečeno ogorčen. Zaradi Madonnine uporabe katoliških pripomočkov na odrskih nastopih (predvsem razpel in rožnih vencev, ki si jih je vtikala v usta in z njimi počela nadvse nespodobne reči) ter zlorabe druge katoliške ikonografije je bil tako razburjen, da je vernikom prepovedal zahajanje na njene koncerte!

Pevka papežu ni ostala dolžna, že na naslednjem nastopu se je na odru pustila z vrvmi privezati na križ in s tem zasmehovala trpljenje božjega sina pred dva tisoč leti. Dežurna provokatorica Madge, kot jo kličejo samo najboljši prijatelji, se pač nikoli ni pokorila družbenim normam.

‘M’ – divja in kontroverzna tudi po 50. letu

Vse je vedno počela kreativno, izvirno in pri tem v propagandne namene uporabljala predvsem svoje privlačno telo, ki ga je oblikovala s trdo disciplino, jogo, športom in tekom in s katerim se je zvijala po odru, se postavljala za fotografiranje v opolzke in namigujoče poze, to pa je počela desetletja in še danes se pravzaprav ni umirila…

Uspelo ji je, ker odlično predvideva trende in ker dobesedno gara vse življenje

Z lahkoto zatrdimo, da je vplivala na številne zvezdnice ter pop pevke, ki so jo lahko zgolj – kopirale. M ali Madonna, ki niti priimka ne potrebuje, da bi vedeli za koga gre (če smo natančni: polno rojstno ime te škandalozne pevke je Madonna Louise Ciccone, avgusta bo dopolnila že 59 let) je vedno poskrbela, da se je za njo dvigal prah in da se je dajala ljudem v zobe.

No, papeža, ki sta zamenjala pokojnega Janeza Pavla II., torej papež Benedikt XVI. in še posebej sedanji, svobodomiselni papež Frančišek, sta iz drugega testa in niti obrvi ne dvigneta ob tovrstnih provokacijah.

Vedno je vedela, kaj počne in kako maksimalno iztržiti seksualno podobo

Pela nikoli ni briljatno, celo podpovprečno, menijo kritiki in veliko obiskovalcev, ki so jo slišali v živo, a vse pomanjkljivosti nadomesti s svojo izzivalno podobo, bogato kostumografijo in izjemno odrsko sceno ter nadvse privlačnimi soplesalci. Ne glede na to, kaj menijo eni ali drugi, Madonna je zagotovo mega pop zvezda, sloveča po vsem svetu in s svojim delom je neskončno obogatela.

Celo po vseh teh letih se še ni naveličala lizati mikrofona

Od leta 1982, ko jo je prvi singel z naslovom ‘Everebody’ lansiral v orbito, že prihodnje leto je objavila album s simboličnim naslovom ‘First Album’ (Prvi album), je zažarela kot zvezda. Prodala je več kot 300 milijonov albumov po vsem svetu. Od tega je bilo 13 studijskih, 5 ‘live’ albumov, 6 kompilacijskih, 3 albumi s filmsko glasbo in 34 albumov v omejeni izdaji.

Že v mladosti je imela veliko gejevskih kolegov

Madonna je imela tisti ‘x faktor’, zaradi česar je postala megazvezda, pa čeprav sploh ni veljala za lepotico ali strašno nadarjeno ali izjemno vokalistko…  Njeni videi, njena zabavnost, njen spolni šarm in način oblačenja, ki so ga posnemali milijoni najstnic in mladih žensk po vsem svetu, so bili pevkin glavni adut!

Sporno sesanje razpela z Jezusom na križu

Čeprav so tedaj celo ugledni glasbeni kritiki menili, da bo Madonna Ciccione zgolj muha enodnevnica – Cindy Lauper je denimo pevsko kariero začela istočasno, a uspela narediti samo dva močna hita (True Colours in Girls Just Wanna Have Fun), je Madge vztrajala in se dokazala ter prestol zasedla za več desetletij. Upravičeno so jo oklicali za kraljico popa!

Toda danes smo želeli govoriti o drugih stvareh. Škandalov, ki jih je razvpita Madonna v času svoje dolge kariere povzročila, ni manjkalo. Oglejmo si sedem najbolj znanih!

1. Slike v Playboyu, 1985

Že na začetku kariere, leta 1985, so v Playboyu in Penthouseu, revijah ‘za moške’, objavili stare Madonnine fotografije, ki so jih dobili bogvekod in jih je mlada Madonna posnela še kot študentka za nizek honorar, preden je uspela v glasbeni industriji. Te gole fotografije sta reviji objavili brez pevkinega dovoljenja, a ni mogla nič narediti. Z današnjim štabom odvetnikov bi lahko take hitre zaslužkarje in njihova medijska podjetja verjetno spravila na kolena…

2. Domnevna lezbična zveza, 1988

Pevka se je s tedaj slovečo komedijantko Sandro Bernhard leta 1988 pojavila v priljubljeni pogovorni oddaji Davida Lettermana. V studio sta prišli podobno oblečeni (jeans in bela majica), ter pred kamerami izjavili, da sta v ljubezenski zvezi. Še poljubili sta se pred šokiranim Lettermanom. Bernhardova je kasneje po medijih govorila, da se pogosto ljubita in da se gresta včasih seks v troje z igralko Jennifer Grey. Samo ugibamo lahko, ali je bilo to sploh res, ali pa je Madonna samo nalašč provocirala občinstvo s homoseksualnostjo oziroma lezbičnim odnosom.

3. Like a Prayer, 1989

Kontroverzni video je dvignil veliko prahu zaradi uvodoma omenjene katoliške ikonografije, v spotu pa pevka celo prikazuje temnopoltega Jezusa. Pesem je bila velik hit in njena sedma, ki se je na ameriških lestvicah zavihtela na prvo mesto. Zaradi škandala s cerkvijo ji Pepsi naknadno ni želel sponzorirati turneje Blond Ambition in z njo je prekinil pogodbo.

4. Turneja Blond Ambition, 1990

Ko bi morala v okviru turneje nastopiti v Italiji, je papež Janez Pavel II. pozval vse državljane k bojkotu njenih koncertov. Vatikan je turnejo razglasil za ‘neverjetno sramoto’, na njej je pevka ob izvedbi pesmi Like A Prayer celo masturbirala na odru!

5. Knjiga Sex, 1992

Spet se je dvigal prah, a Madonna je vedela: seks prodaja. Že prvi dan so ljudje pokupili 150.000 izvodov knjige z naslovom Sex. Takoj zatem je izšel Madonnin nov album z naslovom ‘Erotica’ in takoj pristal na 2. mestu Billboardovega seznama 200 najbolj prodajanih albumov tistega leta.

6. Video ‘What It Feels Like For a Girl’, 2001

Spot je režiral njen tedanji soprog, režiser Guy Richie. Video je kipel od nasilnih scen, zato je bil celo prepovedan na glasbenih TV kanalih MTV in VH1. Toda prepoved in Madonnina provokacija sta se ji zopet izplačala. DVD s spotom se je samo v prvem vikendu prodal v kar 60.000 primerkih.

7. Francoski poljubi na odru s pevkama, 2003

Britney Spears, Madonna in Christina Aguilera na MTV Video Music Awards, 2003

Na podelitvi MTV video glasbenih nagrad je Madonna kot kraljica popa nastopala s ‘princesama’ pop glasbe, Britney Spears in Christino Aguilero. Z obema je sredi nastopa izmenjala globok francoski poljub (z jezikom torej), kar je bil ponovno škandal brez primere, o katerem so vsi govorili leta 2003, ko se je to zgodilo, pa še tudi precej kasneje.

 

Foto: Celebuzz, Hollywood Reporter, Wikipedia, Pinterest, YouTube, Huffington Post


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam