fbpx

8 filmov, ki bi jih morala nujno videti vsaka ženska!

Izpostavljeno, Lifestyle, slider, trend, Zanimivosti

Predstavljamo vam močne, odločne in svojeglave ženske, ki bodo kot junakinje iz filmskih zgodb navdihnile tudi vas.

Vse navijamo za žensko moč in močne ter uspešne ženske, kajne? Močni ženski liki so nam všeč tako v vsakdanjem življenju, kot v literaturi in na filmu. Rade gledamo takšne ženske na velikem platnu in tudi v nadaljevankah. Če ste zadnje čase morebiti malce izgubile motivacijo za življenje in delo, lahko nov zagon poiščete pri teh junakinjah iz filmskih zgodb, ki nas navdušujejo in nam dajejo vedno nov navdih.

V nadaljevanju vam predstavljamo močne, odločne in svojeglave ženske, ki vas bodo kot filmske junakinje motivirale za nadaljne korake. Ob njih boste pozabile na vsakodnevne težave in dale vam bodo snov za razmislek.

1. Erin Brockovich

Nezaposlena mati samohranilka Erin Brockovich, ki jo igra Julia Roberts, postane pomočnica odvetnika in doseže, da se pred sodišče pripelje vodilne pri podjetju, ki so odgovorni za napake na mestnem vodovodu, zaradi česar so številni prebivalci mesta zboleli.

2. Delovno dekle

Tajnica Tess McGill (Melanie Griffith) dela v banki na Wall Streetu. Njena šefica Katherine Parker (Sigourney Weaver) ji ukrade poslovno zamisel in si zanjo pripiše zaslugo. Ko si Katherine na smučanju zlomi nogo, Tess izkoristi njeno odsotnost, da bi dokazala, da je ideja njena. Mimogrede, Sigourney je uspelo v tem filmu oblikovati najbolj antipatičen ženski lik do sedaj (v resnici to igralko obožujemo).

3. Jeklene magnolije

Malce sramežljiva kozmetičarka Annelle Dupuy (Daryl Hannah) pride v malo mesto v Louisiani in dobi delo v kozmetičnem salonu, kjer se vsakodnevno zbira majhna skupina žensk. Delijo si radosti in žalost ter druga drugi postanejo podpora – Annelle sprejmejo odprtih rok.

4. Coco Chanel

Film iz leta 2009, ki je v izvirniku naslovljen kot Coco Before Chanel, govori o mladosti legendarne modne oblikovalke, ki jo je upodobila Audrey Tautou ter njenem vzponu v modni svetovni vrh. Od sirotišnice, kjer so jo pustili starši, do dela v zakotnem baru, kjer je delala kot pevka – začetki te kasneješe velike ljubiteljice luksuza so bili nadvse skromni. Toda Coco na poti do vrha prav nič ne ustavi…

5. Hudičevka v Pradi

Andy Sachs (Anne Hathaway) je pravkar diplomirala, a je sramežljiva in nerodna in o modi se ji sploh ne sanja. Potem pa kot zakleto postane asistentka zloglasne Mirande Priestly (Meryl Streep), zahtevne glavne urednice slavne modne revije. Pred Andy je prav nič lahka pot, na kateri pa se bo ogromno naučila.

6. Nasmeh Mone Lise

Svobodomiselna Katherine Ann Watson (Julia Roberts) prispe na strogo in izključno žensko fakulteto, kjer predava zgodovino umetnosti. Pred seboj ima zadrte in konzervativne punce, ki jim skuša dati motivacijo, da razmislijo o tradicionalnih vlogah, ki jim jih narekuje patriarhalna družba.

7. Še vedno Alice

Profesorica književnosti na univerzi Columbia, Alice Howland (Julianne Moore), izve, da ima Alzheimerjevo bolezen. Njeni odnosi z bližnjimi so zato postavljeni na preizkušnjo.  Izkaže pa se, da je ljubezen močnejša tudi od resne bolezni.

8. Dekle, ki sem jo ljubil

Katie Morosky (Barbra Streisand) in Hubbell Gardiner (Robert Redford) se spoznata med študijem. Katie je predana aktivistka, ki na glas izraža svoja načela, medtem ko je Hubbell tipičen len študent, ki ga ne briga za druge. Spet se srečata šele dolga leta po koncu študija in se zapleteta v strastno ljubezensko razmerje, ki pa je ves čas na preizkušnji zaradi velikih razlik v značajih in načinu razmišljanja.

 

Foto: IMDB, The Huffington Post, Films Distribution, Pinterest, Alamy Photos, YouTube, Closer Weekly


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam