fbpx

8 modrokrvnih dam, ki se lahko kosajo s Kate Middleton

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, slider, Tuja scena, Ženska moda, Znani

Predstavljamo vam osem dam iz visoke družbe, ki se lahko pohvalijo z odličnim modnim okusom.

Kate Middleton, vojvodinja cambriška in potencialno prihodnja angleška kraljica, slovi po svojem odličnem modnem okusu, saj nadvse spretno v svoje oblačenje vnaša mladostno svežino in cenejše modne znamke, pa tudi eksperimentiranja se ne boji, zato je že pred leti postala naša vzornica. Kate pa ni edina (primoženo modrokrvna) lepotica, ki se zna okusno obleči in slovi po odličnem slogu.

Tu je še osem dam iz visoke družbe, ki se lahko pohvalijo z enako dobrim okusom za garderobo in oblačenje. S pomočjo družbenih omrežij tudi nas, običajne smrtnike, obveščajo o svojem izboru za poslovne sestanke, potovanja in pojavljanja na rdečih preprogah ter gala plesih in kraljevskih sprejemnicah. Spoznajte jih.

Pravijo, da so resne tekmice Kate, mi pa na to porečemo: le zakaj bi tekmovali, prostora na svetu je za vse dovolj. Občudujemo pa prav vsako od njih.

Princesa Deena Aljuhani Abdulaziz

Deena Aljuhani Abdulaziz je princesa iz Savdske Arabije, naziv princesa je dobila leta 1998, ko se je poročila s sultanom bin Fahad bin Nasserjem. Pravijo ji tudi ‘princesa za 21. stoletje’, saj do potankosti pozna vse trende in je prava svetovljanka, ki ves čas potuje. Ima svoje modno podjetje D’NA, na vsakem tednu mode v različnih prestolnicah jo lahko videvamo v prvi vrsti.

Kar je morda še pbolj pomembno in o njenem slogu pove še več: je tudi urednica arabske izdaje revije Vogue. Pri 42. letih ta mati treh otrok daje videz pol mlajšega dekleta in je, zatrjujejo mnogi, najbolj zaposlena članica kraljevske družine. Kar se nas tiče, je nesporna zmagovalka, ko gre za slog, če bi že sami delali kakšno lestvico najboljše oblečenih.

Grška princesa Maria-Olympia 

Dvajsetletnica, ki smo jo dali tudi na uvodno fotografijo, je edini otrok princese Marie-Chantal in grškega princa Pavla. Živi v New Yorku, kjer študira oblikovanje, navdušuje se nad modo. Do zdaj je posnela že nekaj editorialov, pogosto jo lahko vidimo na tednih mode, pa tudi na zabavah, ki potekajo po uradnem delu. Tako, kot se za mlada dekleta tudi spodobi.

Jordanska kraljica Rania

Soproga jordanskega kralja Abdullah bin al-Husseina in mati princese Iman je nadvse znan obraz iz družabnih kronik in že vsa leta velja za vzor rafinirane, vselej okusno oblečene ženske iz visoke družbe. Kraljica Rania lepote in priljubljenosti ne izkorišča za svojo promocijo, ne samo da je izobražena, ampak je tudi nadvse plemenitega značaja in dobrega srca, zato vedno pomaga tistim, ki so imeli manj sreče od nje.

Financira izobraževalne programe za mlade po vsem svetu, poleg tega piše knjige za otroke. V njenih prostornih garderobnih sobah pa seveda ne manjka prav nobena zveneča blagovna znamka, naj si gre za oblačila, obutev ali modne dodatke.

Marie-Chantal

Grška princesa Marie-Chantal 

Mati Marie-Olympie, ki smo jo omenili že prej, je Marie-Chantal, kronana princesa in žena Pavla. Slovi po svoji lepoti, ustanovila pa je tudi mednarodno blagovno znamko za otroke s svojim imenom. Je ena od direktoric v podjetju DFS Group in zato pogosto na poslovnih poteh. Fotografije deli na družbenih omrežjih pod oznako #shoefies, tako lahko vedno spremljamo, kako je oblečena.

Caroline Fleming

Baronica danske narodnosti je imela do leta 2011 v lasti posestvo Valdemar, njena hči pa je Mary Donaldson, nemška princesa. Zadnje čase sodeluje pri televizijski seriji Ladies of London, že prej pa je bila voditeljica na televiziji, napisala je tudi kuharsko knjigo in izdelala parfum s svojim imenom.

Na Instagramu ves čas deli fotografije s svojimi sledilci, objavlja pa posnetke hrane, raznih družabnih prireditev in večernih dogodkov, ki jih rada obiskuje, prav tako pa tudi družinske trenutke.

Princesa Charlene

38-letna monaška princesa in žena princa Alberta II. se je rodila v Zimbabveju in leta 2010 zastopala Južnoafriško republiko na olimpijskih igrah v Sydneyu. Charlene je v svetu mode dobro znana in je pogosta obiskovalka modnih revij znanih oblikovalskih hiš, kot sta Dior ali Armani.

Svoj profil na Instagramu redno dopolnjuje s fotografijami z dogodkov, na katerih nastopa po dolžnostih, ki jih ima kot članica monaškega dvora. Na vitki Charlene, ki je visoke postave, vsaka oprava izgleda šik in sofisticirano.

Tatiana Blatnik

Grška in obenem nemška princesa je žena princa Nikolaja, ki je sin kralja Constantina II. Tatiana je včasih organizirala dogodke kot članica ekipe v podjetju modne oblikovalke Diane von Furstenberg. Še vedno potuje po svetu in sodeluje pri projektih, ki so povezani s hrano in umetnostjo. Slovi po sproščenem boemskem oziroma ‘boho’ slogu.

Mozah bint Nasser

Hčerka kraljice Nasser in kralja Abdullaha Al Missneda je v tem času tudi članica katarske vlade, revija Forbes pa jo je uvrstila na svoj vsakoletni seznam ‘100 najvplivnejših žensk na svetu’. Obožuje visoko modo in rada nosi kreacije znanih oblikovalcev. Tako kot narekujejo pravila oblačenja v Katarju, so njene obleke daljšega in spodobnega kroja, a vseeno vedno elegantne in pogosto tudi v živih barvah, rada se odloča za oblačila z ročno izvezenimi detjali.

 

Foto: Instagram, Elle, Pinterest, Promiflash, Kensington Mums, StyleVitae, Getty Images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam