fbpx

8 največjih mitov o voskanju, ki niso resnični!

Lepota, Novice, Prva stran

Če se voskanja lotite pravilno, je to varna in učinkovita oblika odstranjevanja dlak.

Sezona golih nog in kopalk je pred nami, kar pomeni, da lahko odvržemo zimske plasti in kožo nastavimo toplim sončnim žarkom.

Za večino od nas to pomeni, da bomo odstranile vse dlake, pa naj bo to na nogah, pod pazduhami, na bikini predelu … A voskanje ima občasno slab ugled v svetu odstranjevanja dlak in zato okoli krožijo različni miti. A ne bojte se, če se voskanja lotite pravilno, je to varna in učinkovita oblika odstranjevanja dlak, ki bo poskrbela, da boste brez dlak približno šest tednov.

Vas še vedno nismo prepričali? Spodaj vam predstavljamo 8 mitov o voskanju, ki pa niso resnični.

Mit #1: Če se voskate, ne boste imele vraščenih dlak

Voskanje ne bo preprečilo vraščenih dlak, bo pa poskrbelo, da ne boste imele drugih neprijetnosti. Vraščene dlake se lahko pojavijo pri vseh oblikah odstranjevanja dlak.

Mit #2: V redu je, da se s pinceto spravite nad vrašečene dlake

Vraščene dlake so ujete med povrhnjico kože, kar pomeni, da se v trenutku, ko začnete puliti vraščeno dlako, koža lahko vname. Če vas vraščena dlaka skrbi, je najbolje, da obiščete strokovnjaka, ki vam jo bo izvlekel.

Mit #3: Voskanje bo poškodovalo kožo in jo naredilo gubasto

Koža okoli oči in ustnic je tanjša, zato se na tistih območjih hitreje pojavijo znaki staranja, a voskanje vam zagotovo ne bo naredilo gubaste kože. Največkrat se gube naredijo takrat, ko je koža ves čas izpostavljena določenim elementom. Če želite, da je vaša koža zdrava in vesela, pijte dovolj vode in si redno nanašajte kremo za sončenje, ki bo poskrbela, da bo koža ostala elastična.

Mit #4: Vaše dlake morajo biti precej dolge, če jih želite povoskati

Sploh ne drži! Res je, da je boljše, da so dlake malce daljše kot zelo dolge, saj pri kratkih dlakah težje potegnemo ven korenino dlake. Če so daljše, pa je to precej lažje.

Mit #5: Dlake nad zgornjo ustnico po voskanju postanejo bolj močne

Tudi to niti malo ne drži. Dlake, ki zrastejo, so mehkejše ter tanjše in tako je na vseh delih telesa.

Mit #6: Med menstruacijo se ne smete voskati

Seveda lahko. Če si voskate bikini predel, samo preverite, da imate vstavljen tampon in da je vrvica pravilno nameščena. Je pa res, da ste v tistem času bolj občutljive.

Mit #7: Ko ste noseči, se ne smete voskati

Seveda se lahko. Sicer ste zaradi povečanih hormonov bolj občutljive, kar je podobno kot med menstruacijo, drugače pa ni težav.

Mit #8: Tekoč vosek boli bolj kot trd vosek

Trd vosek se dejansko ne drži kože, ampak samo dlak, kar pomeni, da ga je bolje uporabljati na bolj občutljivih delih telesa, kot so obraz, podpazduhe in na bikinu predelu. Ko pa nanašate trak, potegnete tako kožo kot dlake, medtem ko je trd vosek neke vrste gel, ki gre okoli vsakega lasnega folikla.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam