8 najpogostejših napak pri oblikovanju obrvi

16. januar 2024

8 najpogostejših napak pri oblikovanju obrvi

16. januar 2024
Foto: Profimedia
8 najpogostejših napak pri oblikovanju obrvi

8 najpogostejših napak pri oblikovanju obrvi

16. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Obrvi je najbolje prepustiti strokovnjakom, a če vseeno želite vzeti v roke pinceto in škarje, se skušajte izogniti tem najpogostejšim napakam pri oblikovanju.

Obrvi so okvir obraza in obstaja celo študija, ki dokazuje, da bi nas ljudje težje prepoznali, če bi naše obrvi odstranili. Če niste vešči oblikovanja, je lažje zaviti v kozmetični salon, saj si hitro lahko populite preveč obrvi ali popolnoma zgrešite linijo naravnega loka.

Če pa ste dovolj pogumni, pa bodite natančni in previdni. Pri puljenju obrvi je sicer povsem običajno, da se vam pripeti kakšna napaka, zato vam predstavljamo 8 najpogostejših ter nasvete, kako se jim izogniti.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

1. Površnost

Ali se vam dogaja, da ne najdete pincete, pozabite na obrvi in jih tik pred odhodom od doma `rešujete ` pa pri tem kakšno od dlačic pozabite ali se celo uščipnete? Če vaše celotne obrvi potrebujejo popravek, se raje naročite v kozmetičnem salonu, kot da se jih lotite same v zadnjem hipu in naredite še večjo škodo.

2. Obrvi pulite ob napačnem času

Obrvi je priporočljivo puliti takoj po prhi, saj so dlačice bolj mehke, vaše pore pa bolj odprte. Dlačice vedno pulite v smeri rasti, a previdno, saj lahko premočno puljenje pripelje do vraščanja dlačic.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

3. Ignorirate strokovni nasvet

Veliko lepotnih salonov sicer ne ponuja posveta, a poskrbite vsaj, da se pred samim puljenjem dodobra informirate. Preglejte in preberite vse nasvete strokovnjakov. To je še posebej pomembno, če si obrvi oblikujete prvič.

4. Premalo posvečanja

Če želite, da so vaše obrvi goste in lepe, morate zanje ustrezno skrbeti. Vaše obrvi bodo rastle hitreje in bodo zdrave, če boste uporabili mešanico iz ricinusovega olja, vitamina E in aloe vere. Nekaj kapljic vitamina E dajte v majhno posodo, dodajte enako število kapljic aloe vere in prav tako ricinusovega olja. Sestavine zmešajte s krtačko (najbolje od maskare), z mešanico namažite obrvi in pustite delovati čez noč.

5. Striženje obrvi

Glede na to, da si sami najbrž ne strižete svojih las, je bolje tudi, da ne strižete niti obrvi, če niste izkušeni. Na srečo je trend obrvi že zadnjih nekaj let tem daljše in gostejše, tem bolje. Daljše in bolj naravne obrvi odprejo oči, zaradi česar boste videti bolj budni in celo mlajši. Če je kakšna izmed dlačic zelo dolga, jo vsekakor skrajšajte, da bo v enaki liniji kot ostale.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

6. Nenehna selitev

Če oblikovanje obrvi prepuščate strokovnjakom, je pametno, da izberete zgolj en salon in se ne poslužujete obiskovanja novega salon vsakič, ko potrebujete oblikovanje. Prvi termin bo najverjetneje malce daljši, saj se boste morali posvetovati, kasnejši termini pa so navadno krajši. Če se odpravljate na daljše potovanje, naj vam kozmetičarka svetuje, kako lahko ta čas sami vzdržujete svoje obrvi.

7. (Ne)natančno oblikovanje

Obrvi ne izpadajo enakomerno in z leti nastajajo predeli, kjer je dlačic manj. Veliko ljudi sploh ne potrebuje zapolnitve in obarvanja celotnih obrvi, temveč le na mestih, kjer obrvi manjkajo. Pri ličenju lahko tako narišete le te manjkajoče obrvi. Svetujemo, da uporabite ostro ošiljen svinčnik in uporabite črtkasto tehniko, da čim bolj naravno posnemate naravne dlačice.

Foto: Pexels

8. Varčevanje z izdelki

Kozmetična industrija je že pred časom trg preplavila z najrazličnejšimi izdelki za rast in oblikovanje obrvi, od različnih gelov za utrjevanje, senčk in svinčnikov, šablon ter gelov za vrisovanje in serumov za hitrejšo rast. Izberite kakovostne izdelke in če se veliko ukvarjate s športom tudi vodoodporne, da se vam izdelki ne bodo razmazali po celotnem obrazu.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic