fbpx

8 napak, ki jih počnemo pri oblikovanju obrvi

Lepota, Novice, Prva stran

Zakaj smo navajeni vzeti pinceto ali celo škarje in se na vsak način lotiti svojih obrvi?

Obrvi so steber naših obrazov in obstaja celo študija, ki dokazuje, da bi nas ljudje težje prepoznali, če bi naše obrvi odstranili. Zakaj smo torej vse navajene vzeti pinceto ali celo škarje in se na vsak način lotiti svojih obrvi?

Sama imam po naravi zelo deble in temne obrvi in prvič sem jih šla oblikovat že v osnovni šoli. In ko je bil pred leti trend tankih obrvi, sem si jih preveč populila in to počela dolgo časa, dokler mi ni popolnoma presedlo in sem se odločila, da jih nekaj časa pustim pri miru in jih grem nato oblikovat h kozmetičarki.

Sicer sem res kakšne štiri tedne hodila okoli z grozno čudnimi, kosmatimi obrvmi brez oblike, ko pa so bile oblikovane, sem bila presrečna in si sedaj pulim samo še tiste dlačice, ki so odveč, ostale pa pustim pri miru. Najverjetnje nisem edina, ki dela napake pri puljenju, zato vam predstavljam 8 najpogostejših napak, ki jih ženske počnemo s svojimi obrvmi ter nasvete kako se izogibati teh napak in kako jih popraviti z manjšim trudom.

Napaka 1: Nimate volje

Vrzite pinceto v smeti! Seveda se samo hecamo, saj če imate temne dlačice, ali se morate znebiti vraščenih dlak, potem jih seveda populite. Če pa vaše celotne obrvi potrebujejo popravek, se raje naročite v kozmetičnem salonu, kot da se jih lotite same in naredite še večjo škodo.

Napaka 2: Obrvi pulite ob napačnem času

Obrvi je priporočljivo puliti takoj po prhi, saj so dlačice bolj mehke in imate odprte pore. Dlačice pulite v smeri rasti. Ne vlečite premočno, saj to lahko pripelje do vraščenih dlak.

Napaka 3: Brez posveta pred puljenjem

Veliko lepotnih salonov ne ponuja posveta, a poskrbite, da se pred samim puljenjem pogovorite s kozmetičarko. Še posebej pomembno je to za tiste, ki si obrvi oblikujete prvič, ali pa imate za sabo slabo izkušnjo. Kozmetičarki povejte točno kaj si želite, one pa vam morajo povedati, kaj je možno z vašimi obrvmi in kaj točno vam bodo naredili.

Napaka 4: Za svoje obrvi ne skrbite primerno

Če želite, da vaše obrvi rastejo, morate zanje tako kot za kožo in druge dele telesa, skrbeti. Če želite, da vaše obrvi rastejo hitreje in so bolj zdrave, je pametno, da jih mažete z ricinusovim oljem, vitaminom E in gelom iz aloe vere. Nekaj kapljic vitamina E dajte v majhno posodo, dodajte nekaj kapljic aloe vere in ricinusovega olja. Uporabite enako količino vsake sestavine, nato pa zmešajte z maskarino krtačko, si s tem namažite obrvi in pustite čez noč.

Napaka 5: Striženje obrvi

Glede na to, da si sami ne strižete obrvi, zakaj bi si strigli obrvi? Daljše in bolj naravne obrvi vam odprejo oči, s čimer ste videti bolj budni in v nekaterih primerih tudi mlajši.

Napaka 6: Vsakič obiščete drug kozmetični salon

Najbolj pametno je, da poiščete en kozmetični salon in se vračate tja. Povprašajte prijateljice ali pobrskajte po spletu in preberite ocene. Prvi termin bo najverjetnje malce daljši, saj se boste morali posvetovati, kaj želite, potem pa bodo termini krajši in hiterjši. Če se odpravljate kam dlje, pa svojo kozmetičarko povprašajte, kako si lahko sami oblikujete obrvi.

Napaka 7: Svojih obrvi ne gledate dovolj natačno

Veliko ljudi sploh ne potrebuje mikrobladinga čez celotne obrvi, ampak samo na mestih, kjer obrvi manjkajo. Če si želite zapolniti te luknjice, si dobro oglejte svoje obrvi in jih zapolnite samo na tistih mestih.

Napaka 8: Varčujete z izdelki

Za rast obrvi lahko uporabite različne gele, praške ali svinčnike, sami pa se morate odločiti, katera metoda je najbolj primerna za vas. Nekateri izdelki so vodoodporni, kar pomeni, da so bolj dolgotrajni in boljši za tiste, ki imajo mastno kožo, se ukvarjajo s športom ali veliko potujejo.

 

Foto: Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam