8 napak pri dekoriranju, zaradi katerih je vaš dom videti neurejen

26. julij 2024

8 napak pri dekoriranju, zaradi katerih je vaš dom videti neurejen

26. julij 2024
Foto: Instagram @enkontrast
8 napak pri dekoriranju, zaradi katerih je vaš dom videti neurejen

8 napak pri dekoriranju, zaradi katerih je vaš dom videti neurejen

26. julij 2024
Foto: Instagram @eyeforpretty

Dekoriranje doma je lahko izziv, saj lahko majhne napake hitro ustvarijo na videz neurejen in kaotičen prostor.

Dekoriranje doma je lahko zabaven in ustvarjalen postopek, vendar lahko tudi hitro postane izziv, če ne upoštevate nekaterih osnovnih načel. Velikokrat se lahko namreč zgodi, da kljub vašem trudu, končni rezultat ni tak, kot ste si ga zamislili.

V nadaljevanju vam zato predstavljamo osem pogostih napak pri dekoriranju, zaradi katerih je vaš dom lahko videti neurejen in kako se jim izogniti.

Foto: Instagram @plumguide

1. Pretirani vzorci

Kombinacija različnih vzorcev, kot so črte, cvetlični motivi in geometrijske oblike, lahko ustvari kaotičen videz. Rešitev je omejiti število vzorcev in uporabiti enoten barvni spekter, da ustvarite harmoničen prostor.

2. Preveč umetniških del na stenah

Stene, prekrite z umetniškimi deli in fotografijami, lahko hitro postanejo prenasičene. Izberite nekaj ključnih kosov, ki jih enakomerno porazdelite po prostoru. Prazne stene lahko prav tako delujejo kot osvežujoč element.

3. Preveč pohištva

Prekomerna količina pohištva ne le zmanjša uporabni prostor, ampak tudi ustvarja občutek prenatrpanosti. Pri urejanju prostora izberite večnamensko pohištvo in odstranite kose, ki niso nujno potrebni.

4. Vidni kabli in žice

Kabli za elektroniko in svetila, ki so vidni, povzročajo občutek neurejenosti. Uporabite kabelske organizatorje ali jih skrijte za pohištvom, da bo vaš prostor videti bolj čist in urejen.

5. Neurejen vhod

Vhod je prvi vtis vašega doma. Preveč čevljev, plaščev in drugih predmetov lahko ustvari neurejen videz, zato namestite obešalnike, omarice in druge košare za shranjevanje, da bodo stvari organizirane.

6. Preveč živih barv

Kombinacije preveč živih barv lahko preplavijo prostor in ustvari kaotičen videz. Izberite nevtralne barvne tone kot osnovo in dodajte živahne barve le v dodatkih in dekoracijah.

7. Preveliko okrasnih blazin

Okrasne blazine so odličen dekorativni element, vendar jih preveč lahko ustvari nered. Izberite nekaj izbranih blazin, ki dopolnjujejo prostor in so funkcionalne.

8. Nepostlana postelja

Postlana postelja takoj izboljša videz spalnice in ustvari občutek urejenosti. To je tudi preprost in učinkovit način, da začnete dan organizirano.

Style. Več novic